Saturday, August 28, 2010

Apa?


Kamu, mata tak boleh nak lelap. Nape tah sakit-sakit semua badan ni. Sangat-sangat tak selesa. Pukul 4 pagi, aku SMS kamu.


Aku : Sakit badan. Sik dapat tido… (Sakit badan. Tak boleh nak tidur..)

Kamu : Aiee… kenak? (Laa… kenapa?)

Aku : Sik tauk.. Malas nak bangun sahur.. (Tak tau… Malas nak bangun sahur…)

Kamu : Sahur la yang..

Aku : Malas…

Kamu : Aie… jom…

Aku : Tak nak…

Kamu : Jom……

Aku : Sakit laa..

Kamu : Jom! Jom!


Saja nak buat aku geram eh? Malas nya aku nak bangun. Aku bangun, masak nasi goreng je. Then terus makan. Malas. Lepas tu aku SMS bagitau dah sahur. Lebih kurang pukul 5 pagi, kamu call.


Kamu : Ok dah?

Aku : Masih sakit badan..

Kamu : Aiee… Coba solat sunat dua rakaat.

Aku : Apa? (dengar macam tak dengar)

Kamu : SOLAT SUNAT DUA RAKAAT..

Aku : oh!


Baru kau tau! Sekali dia soh SOLAT SUNAT. Dah lama tak exercise sebelum subuh ni. Tu la badan sakit-sakit kot. Aku tak bangun solat sunat. Aku bantai tidur. Pssss…. Jangan bagitau kat KAMU. Habih laaa…..


Apa Bang?



19 kata-kata jiwang:

Mr Noble said... BALAS

haha! kenapa mengkantoikan diri?

Anne said... BALAS

sama la..kmk pun kdg2 sakit belakang esp bila lamak gilak duduk kat opis.

marinahunny said... BALAS

bagusnye dia bagi nasihat tu..

Sesumpah said... BALAS

meh baca entri shame on you

ada kaitan kot

(:

AmirFX said... BALAS

Haha.. Kantoi lok... Nasib ada gerek mithali... haha...

nabilah_2908 said... BALAS

hehehe..mengadu domba kt en BF.. ;)

Hamzah Ian said... BALAS

ikut jugak ko ye???

kalau aku tak ikut dah.. tipu je la.. hahahaha

Faizal n Fashitah said... BALAS

Rajin kitak hoh. Mun kamek ka.. lekak semayang subuh alu kompom gedebuk tido ehek. part semayang2 sunat tok ada pemalasss kit mek tok laa hehehe...

hannaH said... BALAS

haha antap kau ya!haha kaktuk mek madah gerek ktk..haha.

eik`S noName said... BALAS

hor3...kantoi da...tp bagus la ur "bang"...suh solat sunat...amni kne ikot tu....

Anne Boleyn said... BALAS

bagus nyerr lerr si dia tu. :) still skit lg ke badan tu? take care kay?

elmo blurb said... BALAS

bang, die tak solat sunat! hek hek

iQaChumel said... BALAS

hahah adoi ai..
yer..solat itu ubat segala penyakit

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

aie..jeles na kmk ngan kitak eyh....=(

nisrin said... BALAS

mala dh bersalin, bby boy.... hehe....

ztie said... BALAS

pstt:
mek anta msg ngn medun tek. madah soh padah mirul ktk sik smyg. aie? haha

bspotgurl said... BALAS

hahhaha, tertidur pulak :)

PinQib said... BALAS

haha.. apa nih.. bgus la u.. i pas makn jer tido.. hrap dapat jdik cam u


Latest entry di:
Susah nya jadik cikgu!
Men suck!!!
Keyword 18SX

Kambing untuk dijual!

Amni said... BALAS

Dear bloggers,
thank u komen, singgah, bagi pendapat, tak kurang jugak yang gelak.. ekeke...saya cuma mampu senyum baca semua komen ni..

Newer Post Older Post Home