Friday, August 27, 2010

Tangan ku Keruk!


Kamu, semalam bukan men nak masak tom yam kan? Hari ni pon macam tak boleh nak masak tom yam. Banyak wooo makanan kat rumah yang penolong penyelia dan isteri dia tapaukan untuk aku dan Di. Memandangkan Di balik kampong petang ni sampai pagi Isnin, kesepian lah aku sorang-sorang tak berteman.. yerr….


Kalau ada gitar kan best kan? kan? kan? Nak gitar. Tapi balik nip on tak boleh nak bawak gitar mai sini sebab confirm banyak barang yang mak bekalkan. Adei. Semalam SMS kamu, mengadu.



Aku : Abang ada kelas?


Kamu : Ada sigek gik clas. Class gitar classical (ada satu lagi kelas. Class gitar classical)


Aku : Aieee… Best. Lamak sik pegang gitar tok, sik pande dah rasa kamek mok main B… (Lama dah tak pegang gitar ni saya rasa saya dah tak pandai main B…)


Kamu : Eksen! Pande. (Tipu. Pandai lah)


Aku : Aiee… mena. Keruk tangan mek. (Betul! Kaku dah tangan ni)


Kamu : (gelak je. Masih anggap aku menipu)


Geram!Boleh ko cakap aku EKSEN bang?




kamu, Dapat award dari wawa hari tu.


Ni tag yang kena jawab. Tapi sorry wawa, saya telah menjawab dengan tidak serius kali ni. oh! Saya sangat takde mood sebab tiga hari saya akan kesepian. Tettttt……


1. Apakah yang anda fikirkan sekarang?

- Duit untuk raya macam tak cukup. Agak-agak dapat tak aku RM500 Bantuan Khas Kewangan tu? Kalau dapat, bila nak dapat tu? Adei! Kamu, tolong!


2. Apakah nama samaran anda?

- AMNI


3. Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?

- Alamak! Ramai. Lebih boleh? Tapi yang paling aku sayang, Mak aku la~ kamu? Tau kan macam mana hati saya ni? *wink* bapak aku, adik beradik aku, anak-anak kecik kat rumah~


4. Panggilan untuk si dia?

- Abang, B, Sayang, Deng… tengok mood. Kalau marah, KITAK je.. lalala…


5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?

- Adoi! Banyak! Dan semua pon istimewa. Macam mana?


6. Blog mana yang anda selalu lawat?

- Banyak jugak! Yang ada dalam blog list aku tu la yang aku selalu alwat. Banyak kan? ehee…


7. Tag 15 orang blogger.

- Erm… Sila amik yer 15 orang terawal baca. Eh? Macam ada 15 orang je baca. Wahaha… Larikkkkk….. Terus tak de orang komen ni kang!


Selesai susah. Yang baca, jangan mengelat. Jawab tag! Termasuk kamu Bang! =P




Keruk,


22 kata-kata jiwang:

Dilla Ady said... BALAS

sori amni, malas btul nk jawab tag..

pas kt org lain ye..huhu..

Singgah Ke
LIFE JOURNEY DILLA-ADY
Cerita Merdeka Ummi

ainz said... BALAS

Ain dah jwb wawa nye tag..so,kira same je la jwpnnye,yek?hee..

Beautiful Stranger said... BALAS

lalala...termasuk..eh..bretambah sigek gik tag..haha yg dlok pun sik terjawab..hhaaa

echah mashuri said... BALAS

waaa...dpt award!

♥ p a A n i ♥ said... BALAS

pandai ke maen gitar? :P

erinulat said... BALAS

uh ah ah. kamek pun interested mok blaja men gitar. tp nang mena tangan keruk! haehae

Amni said... BALAS

Dear Dilla,
no prob.. saje je tu.. hihi...dah baca entri tu tadi.. ekeke...

Dear ain,
tak boleh.. kena jawab jugak... ngeee... gurau je... tak tau nak tag sapa, tu yang buat macam tu.. hehehe...

Dear BS,
sila jawab jika rajin. tiada paksaaan.. hehe..

Dear echah,
amik la...=)

Dear pani,
boleh main, tapi tak pro laa... huhu... main untuk suka2.. hehe...

Hamzah Ian said... BALAS

fuhyoo.. award..

Mr Noble said... BALAS

bulan puasa ni aura nak men gitar takde la..

f.a.r.a.h said... BALAS

wowww! i sangat impress dengan org yang pandai main gitar. including U! :)

intanurulfateha said... BALAS

eh bahse ape tu ek?
sabah ke swk?

ztie said... BALAS

gitar ku kaku dalam almari, jari jemariku keruk dalam laci

Nia said... BALAS

wah,..bagus. ada translation. boleh belaajr juga skit2..hehe

Chenta said... BALAS

aihhh... mek itong dah 16 tek... ehehee... slamat slamattt... =D

dukunlintahplk said... BALAS

bak kata chenta.. selamattt.. selamat ari raya haha :)

eik`S noName said... BALAS

kene amik award nie.. nie...kih3....
award di bln pose...
ingtkan dpt gitar..

nisrin said... BALAS

azim kata, beberap ahari nk raya baru dpt RM500 tu..insyaAllah, ko dpt gak kot...hee.. beraya sakan lew!

nabilah_2908 said... BALAS

tahniah tuk award tu.. :)

nnti balik raya...main la gitar tu puas2.. ;)

ha....dh lebih 15 org komen...so terselamat...hehehee...(^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AKBAT DEGIL

.s.o.f.i.a. said... BALAS

jiwang lalu kitak ey..... tapi mek suka!!!!!

lekak tuk mun datang semenanjung limpas tempat kamek bley la ajar kamek main gitar...... suka!!!!

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

kenak kitakk xda mud?
mek gik jeles ngan kitak tok..........=(

PinQib said... BALAS

eik s nome tu pkwe amni ker?

ztie said... BALAS

eik itu bukan pakwe amni

Newer Post Older Post Home