Wednesday, August 25, 2010

Artis Jalanan..


Petang semalam, tergerak nak call kamu sebelum masa buka kat KL. Risau. Apalah yang kamu makan untuk buka puasa. Takkan roti lagi kot. Masa aku call kamu tu, kamu kat Bandar. Masa ngah borak-borak tu, tah macam mana, sebab apa, kamu menyanyi. Aku gelak je.. Lagu untuk aku. Terlintas niat nakal kat fikiran aku. Aku tukar kepada loud speaker. Bagi Di dengar kamu nyanyi.


Di : (sambil berbisik) Laki ko ke?

Aku : (angguk-angguk sambil tahan gelak)

Kamu : (nyanyi lagi)

Tiba-tiba senyap.

Kamu : Kenak? (kenapa)

Aku : (Tak tahan terus gelak) Di dengar abang nyanyi

Kamu : aiee… malu. Sora sik kacak. (la... malu je. suara tak sedap)

Di : Sekurang-kurangnya lagi sedap dari Daus (AF8)

Aku : (gelak sakan) Di padah atleast kacak dari sora Syarel (Daus AF8)…

Kamu : aie… ada indah! (Ada pulak!)


Comel! Suka bila kamu malu-malu. Malu-malu miow! Heee…. Pssstttt…. Jangan banding bezakan suara kamu dengan Daus AF8.



Artis Jalanan,



33 kata-kata jiwang:

marinahunny said... BALAS

x sedap mana pun suara daus tu..hahaha

Redbloodsnow said... BALAS

hehe...pssttt daus ya kazen tunang mek dillah koh. tp kazen jauh lah :P

Redbloodsnow said... BALAS

hehe...pssttt daus ya kazen tunang mek dillah koh. tp kazen jauh lah :P

ztie said... BALAS

aahahaha.. ada gik syarel. sik biasa nunggah nya daus eh. keh3.. sekpa.. sora masing2 unik. mok dgr medun nyanyI!

Amni said... BALAS

Dear marina,
saya cuma mampu tersenyum....

Dear Zie,
ehehee... adik akwan ztie ya...

Dear Ztie,
hee... kmk sama juak sik besa tunggah nya daus... mesti mek duak tetak mun tunggah nya daus... iyerrr.... tang manjak jak bunyi... lak aaa dengar.. boleh.. no prob! haha... mati kita. kmk gik sukati madah no prob! =P

fLo said... BALAS

aa...bila gk nya ada perform...mek nk g skodeng..hehehehe...=p

Beautiful Stranger said... BALAS

nang mok berlagu jak lah..hahha nama dah belajar ya owh..

ztie said... BALAS

oke! lak kmk claim ow? haha.. aok eh. kmk sama juak aie. tetak mek dolok sblm nunggah nya daus. ehehe

Amni said... BALAS

Dear flo,
perform? ekeke... salu nya belagu kat dayang food corner or station cafe ya.. dolok masa ada ileq2 cafe, nya salu belagu sia.. hehe....

Dear BS,
adoh! nang hobi kali. mak bapak nya sama juak...iyerrr....

Dear Ztie,
okeys! kitak jumpa nya, soh nya belagu depan kitak.. ekeke.... haha... mesti nya malu2 miow! =p syarel juak mek nunggah... sik pande tunggah daus... heee

☆ lieya latif ☆ said... BALAS

olololo so sweet.....tapi mmg pun...tgk org malu2 sonok gak....comel2 tahan malu kan...hik hik hik.....

ainz said... BALAS

Dia dah x busking kt bkit bntang lg,kn?kalo x,bleh p jd penonton..hik3..

nabilah_2908 said... BALAS

sweetnya kamu berdua nih..senyum sorg2 jer bila baca... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU BERBUKA - PART 1

HonEyBuNNy said... BALAS

amoi2....ciap menyanyi2 pulak eh....romantik sungguh...;-)

syahira ariff said... BALAS

hahaha
nasib baik Di jer dgr
kalau post kat u tube,lagi la malu malu kucing
hehe
takpe la,sore dia best
watpe nak malu

Mr Noble said... BALAS

nasib baik daus tak menang af8 :p

Amni said... BALAS

dear lieya,
sweet kan? eheks!

dear ain,
dia busking kat pasar seni kot.. macam2 je tempat dia cuba.. hehe...

dear nabilah,
hahaha... bahaya je senyum sorang2. janagn samapi kantoi ngan bos.. ekeke...

dear ila,
hehe.. kan dia memang suka nyanyi ila.. dalam ni pon asyik cakap dia nyanyi je kan? ekee...

dear syahira,
hehe... dah banyak kat you tube dear...=)

dear mr.noble,
kalau menang kenapa?

Dilla Ady said... BALAS

jalan2 sini ammi..

eh..daus sedap pe sore die ammi..

comel lak tu! hihihi

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek eran camnee laaa si sarel ya bleh masok AF8. Mun ekot sora nya nang totally out lah. Eran mek eh..

Syida Shukor said... BALAS

hee hee tak kenal sangat artis af u !

Amni said... BALAS

Dear Dilla,
sedap ke suara dia? mungkin teman sepermainan kot.. dah biasa dengar.. tu yang kitorang rasa macam biasa je.. hehe

Dear F & F,
mena kata kitak yaaa... wakakaka... jaik eh kmk... tapi nang kmk orang cam pelik juak la giney nya boleh dapat... hehe...

dear syida,
boleh search google.. hehe...

King Of Single said... BALAS

waa..! sweetnye korang due ni..i loiikkee! moga kekal hngga akhir hayat k..

amni umo u bape?ur bf kat srwak ey...alaolo..cian die...jauhh nii

DiAhaNi ApAnDi said... BALAS

sorry amni, 2 3 hari tok mek nang sik sempat nak blogwalking..gerek kmk msuk wad plus ngan kmk pun demam juak..komen ktk ya mek baru tbaca..huhu..auk, nya da plg kch..tp yala, dah seminggu admit kat ospital..hoho..0_0

enyheartsdiamond said... BALAS

sweet sgt <3

beautiful_rose said... BALAS

hati menilai.

elmo blurb said... BALAS

daus af* tak kenal. kenal shahir je. lalala~ :D

fndrocka said... BALAS

dulu aku biasa gak jamming menerusi telefon..siap gitar lg...haha

sekamar rindu said... BALAS

salam...


tq singgah komen di blog sr

ain faika said... BALAS

dia ada saja, kerja jauh,tak selalu dapat temankan saya. tapi bila dapat temankan saya, taknak lepas dia balik. :)

tapi bila dekat asyik gaduh :))

fiezah91 said... BALAS

haha.. sapa daus ya?x popular..wakaka.. *kejam*

f.a.r.a.h said... BALAS

tapi daus comel. hahaha. boleh x? :P

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

daus comel juak pa....=)

kmk jeles ngan kitak koh.....

mr_abs said... BALAS

yerdeh. nang jiwangg

~kuyam~ said... BALAS

uih,bf u cakap bhasa sarawak kr sabah tu?xleh nk beza,xtahu.ehehe

Newer Post Older Post Home