Thursday, August 26, 2010

Realiti atau Fantasi?


Kamu, terasa sikit bila dapat tau jam masa bithday Aku dan Kamu tu hilang. Jam tu beli masa celebr
ate Bithday kamu. Memang dah lama nak ada jam sama jenis ngan kamu. Tak sampai tiga bulan dah hilang. Umph! Tak pe lah. Nak buat macam mana? Jangan kamu yang hilang sudah.

Masa jalan-jalan tadi, tengok satu entri INI. Ni sempena anniversary tuan tanah dan suami. Terasa pulak nak join


“Posh76 GiveAway Anniversary 2010”


SAYA INGINKAN ANNIVERSARY saya disambut dengan,

Bangun pagi solat SUBUH berjemah. Baca Quran, baca Al-mathurat sama-sama. Lepas tu, buat breakfast sama-sama dan buat bekalan untuk picnic. Yeah! Mungkin biasa je bagi orang lain. Tapi bagi aku sangatbermakna. Susah woo nak buat kalau kamu di KL aku di sini. Annyversary tahun ni kamu cuti sem kan? Yeah! Erkk…

Lepas breakfast, pergi Kem Permai. Tempat picnic paling aku dan kamu suka. Temankan kamu swimming kat pantai ni. Teringat last year masa lepak kat sini, kamu nyanyi lagu All About You sambilmen gitar. Kebetulan masa tu ada event kat Kampung Budaya. So ramailah mat mat dan minah minah salleh kat Kuching. Masa tu dorang sempat lagilepak ngan aku dan kamu sambil dengar kamu nyanyi. Dorang pulak yang terlebih suka. Hee…

Bila matahari dah naik sikit, swimming kat kolam pulak. Wallaa…. Sukanya. Teringat video kamu swimming yang aku rakam last year. Kolam ni best. Biasa kalau weekdays, jarang orang ada. Sebab anniversary tahun ni weekdays, agak-agak nak mintak cuti tak semata-mata nak buat ni semua? Hee…

Lepas tu, dalam pukul 12, lunch kat Flora Cafe. Flora ni satu kedai baru kat Medan Pelita. Nasi Ayam Penyet dia memang favorite aku dan kamu kan? Walaa…. Rindu nak pegi sini kamu.

Biasanya malam-malam selalu lepak ngan Band dari Indonesia yang keja kat Station Café yang letaknya atas Flora Café tu. Dulu kamu pon salah seorang vokalis dorang. Tapi sebab kamu nak sambung belajar, kamu berenti. Seronok lepak ngan dorang. Sangat menghargai orang lain. Itu yang aku senang bila kamu rapat ngan dorang. Rasanya sekarang dah balik Indon kan?

Lepas Zohor, tengok movie kat StarCineplax. Tingkat 9 kat Medan Pelita ni jugak. Senang kan? Yeah! Nak tengok movie apa? Tengok apa yang best masa tu. Hehe… Lepas tengok movie mesti dah petang kan? Jom lepak kat McD segitiga Bermuda pulak. Sangat suak Prosperity Burger dia. Tapi, masa Chinese New Year je la ada.McD pon fav aku dan kamu.

Dulu kamu pon pernah kerja kat McD ni. Tengok! Sangat tabah carik kerja kan? Kerja apa pon tak kisah… Kalau suatu hari aku tak kerja pon, aku tau aku takkan susah kalau dengan kamu. Sebab tu aku pilih kamu jadi teman hidup kamu. Err… Pastu kita pi beli jam baru ea Bang? sob sob sob.. Jam hilang kan? Aiyak!

Malam, lepas Isyak, nak dinner kat Khatulistiwa Cafe. Nak Tom Yam dia. Sedap! Kamu pulak suka Kuew Tiaw Lada Hitam dia kan Bang? Hee….

Balik dari situ, lepak jap kat Dayang Food Corner. Nak kamu nyanyi boleh? Teringat kamu buat surprise macam INI.

Wallaaa….. Sehari suntuk yang aku nak sangat tahun ni. Pssttt…. Boleh ke Bang?




Ztie, sila buat juga yer Contest ni. Dan Peanut jugak! Jom-jom! Tarikh tutup 31 Ogos 2010. Jangan lupak link kat tuan tanah pun blog okey? Hee….




Berangan,

20 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

Ya ALLAH! PJG NYA! ingat pendek jak tek. isk isk isk

ztie said... BALAS

boleh sik kmk copy paste dari ktk jak? sebab yg diplah ktk duak ya lah salu diplah kmk duak koh ... ngeee :D

Amni said... BALAS

dear ztie,
aik? kmk bok perasan juak panjang aieee... wahahahahha.... ngembak perasaan tok.... jam nya ilang.. huhu... polah ringkas pun sikhal koh deng... i jak kenja mok polah panjang2 ya.. =P

erolnukman said... BALAS

fuhhh..terancang rapi...=)

peaNut said... BALAS

mek lom kawen gk...cmne nk polah tok??ehehehe...imagine jak la tek ow..mun dh kawen cmne nk celebrate anniversary...huhuhu..lak la..insyaallah mek akan polah k..

POSH76 said... BALAS

salam kenal...i suker la cara u express with the word especially solat berjemaah & baca quran sama2 tu...i like...insyallah ada rezeki good luck hehe

Thanks sudi joint my contest

ainz said... BALAS

70% dari aniversary = makan..tp xgak gemok2..ahaha..

fLo said... BALAS

wahh...best da jak...
mek bc tang kepenatan jak bunyi..
p mun dgn org kta sayg x la penat hoo..
wish ur anniversary can be wat u dream for..=p

Amni said... BALAS

Dear erolnukman,
mala jam nak polah plan kedak ya.. haha..

Dear peanut,
belum kawen pun no prob kata kakak ya ieee.. sila2... hehe...

Dear Posh76,
teruja ni.. hehe... Tq sis!

Dear ainz,
tu la pasal! mirul lak gemuk! wahaha....

Dear flo,
polah benda mek duak suka li.. ya la sik da rasa papa... hehe....

echah mashuri said... BALAS

hahaha...mcm best jerk!

*follow kamu mnjd yg ke 93..tp xjd list pertama sbb ade prob gn google acc..eeheheh

juelee said... BALAS

hehee.. romantik gak sambutan annibesary gini.. yg penting dapat meluangkan masa bersama yg tersayang..

HonEyBuNNy said... BALAS

Bestnya...ni jeles meles neh...ngeh3...

Faizal n Fashitah said... BALAS

Ya bok perancangan.. fuhhh. Mun kamek ka, main ala-ala bidan terjun jak.. sikda nak planning2... janji jadi hehhehe..

beautiful_rose said... BALAS

pemandangan gambr fst sgt cantik...kagum betul teringin nak ke sana.

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

uyo..banyak na permintaan kitak ya..ehehehhe..semoga bahagia....

syirakhalid said... BALAS

wah...bestnya "Bangun pagi solat SUBUH berjemah. Baca Quran, baca Al-mathurat sama-sama."..............

Amni said... BALAS

Dear Echah,
thanks dear follow.... =)

Dear Juelee,
terima kasih.. hehe...

Dear Honey,
jum kawen! erk? =P

Dear F & F,
laki nang kedak ya... opuan sik bah.. tapi tengok juak la.. mun jenis cam kmk nang cerewet... haha..

Dear B_R,
meh la datang sini. T saya boleh jadi tourist guide... hehe...

Dear Wawa,
sik da papa pun ya wawa. benda biasa jak sebenarnya yang mek duak selalu polah... wahahaha..

Dear Syira,
=P

ztie said... BALAS

PUAN AMNI!! SUDAH publish!

nuyulaisy said... BALAS

xpe nanti minyak yg bru yer

wahhh..bestnya tmpat tu..

Amni said... BALAS

Dear Ztie,
thanks dear.. hehehe..

Dear Nuyulaisy,
nak bele baru, banyak duit naka pakai lagi.. huhu......

Newer Post Older Post Home