Thursday, August 19, 2010

Berkobar-kobar...


Semalam, sebelum tidur, aku call kamu. Macam pelik. Nape kamu tak SMS langsung sedari petang. Masa kamu SMS petang tu macam de masalah. Sebab tak nak ganggu kamu, takut-takut de calas, aku tunggu je sampai 11 lebih malam nak tanya ngan kamu.


Aku : senyap na…

Kamu : habis kredit.

Aku : eh? Kan baruk relod? (eh? Kan baru relod?)

Kamu : SMS bapak. Sik perasan habis kredit.. (SMS bapa. Tak perasan kredit habis)

Aku : oh ok..

Kamu : sabar aa… esok abang relod… (sabar k… Esok abang relod..)

Aku : Aok.. sik kesah.. Bila-bila lah. Sik bergaut.. (Okey. Tak kisah. Bila-bila pon boleh.. )

Kamu : ok..

Aku : sik da kredit juak… (tak de kredit jugak..)

Kamu : okey.. esok abang relod skali ngan sayang key…


Wehuuu….! Haha.. jahat aku. Bila dah selalu sangat tetiba tak de kredit ni buat aku bersemangat nak guna postpaid pulak. Tapi bukan postpaid untuk maxis ataupon celcom. Mahal! Aku nak guna postpaid Digi. Banyak benefit nya yang aku dengar dari kawan-kawan yang dah guna postpaid digi ni. Harapnya tak mengecewakan aku la kan?

Pssstt…. dah petang ni Bang! Bila nak relod? *wink*



Berkobar-kobar,

19 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

sila la bertukar ke digi...heee~~~
after several years mek pake nang ok la...=p

little black dress said... BALAS

ow..kwn piqa ade gne digi..
mmg ari2 gayut..
hoho~

ainz said... BALAS

Akhirnyeee...hehe..always the smartest choice.. :)

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said... BALAS

kamek pun ada plan nak tukar dari prepaid ke postpaid juak amni... sik tahan juak kamek pakey prepaid tok... arum bulak, everyday kenak relod... he5x... mun k bill tok, hopefully ok la... dapat juak estimed kredit... :)

ztie said... BALAS

laju2.. mun dapat pujok achie gus gk. ajuh2. ajuh..2... on ur mark.. get set! GO!!!!

Amni said... BALAS

dear flo,
pakey pospaid ka prepaid kitak? kmk pakey prepaid laju juak kedit mek turun.. lamak dah mek setia ngan prepaid digi.. pas ilang lu curang mek... erk? makey OUX.. hehe...

dear LBD,
jom sama2 tukar.. wehuu...

dear ain,
mesti ni nak tukar. hehe....

dear ermizentie,
jum tukar. pa kata kitak jadik mainline kmk.. wahahaha...nang dasat kitak boleh elod ari2.. sik makan ka kitak? =P

dear ztie,
giney ka mok pujok nya? harus buah ati la pujok.. bergayut panjang la ta duak.. wahahah...

bspotgurl said... BALAS

teringat lagu berkobar-kobar dendangan VINCE :)

Beautiful Stranger said... BALAS

mun mek tkt ke BB, kmk amik plan postpaid..tp celcom..digi sikda dlm kamus kmk koh..
kmk xda krdt juak..share juak..

cikCOKLET:) said... BALAS

he he he.gud gud..kan dh dpat topup free. :)

Mr Noble said... BALAS

pakai postpaid je, tak yah reload2, bayar je bill tu :p

Amy Syaquena said... BALAS

pakai bil je senang cukup bulan bayar..than jangan lupa pulak buat had limit supaya tidak membazir...

soffya cik bulan said... BALAS

hye amni..npe tkleh nk komen ek..
org len leh jerk...ngeee...

AmirFX said... BALAS

Mok reload juak?! haha.... Kmk pengguna Maxis yg setia.. Lom tukar jenama gik.. Tunggu lah bulan dan bintang sejajar lok bok kmk nukar.. haha...

Aliesya♥Amani said... BALAS

hahaha...si kamu itu si bf ya??? haha

Syida Shukor said... BALAS

best ke digi ?

kitak kelaka srwk ? :D

ash_asrah said... BALAS

yaaa postpaid dg mmg bagus..ash pun gune jugk..byk benefit terutama biler nk berborak dgn fiancee

Amni said... BALAS

dear bspotgul,
heee.... tak pernah lagi dengar lagu tu..

dear BS,
kmk penah pakey celcom.. adei.. mahal ooo... free call pun sik cukup ya... huhu..

dear cik coklat, belum dapat lagi.. hu... sedih je...

dear mr noble,
baik.. nak balik kuching ni tuko..

dear amy,
memang ada had limit.. sebab tu pakai digi ni.. hee.. takut tu bil melambung..

dear soffya,
sebab design komen kamu tu saya tak boleh nak bukak.. hoho...

dear amir,
coba pakei celcom tek, dapat le mek relod.. wahahahah..

dear aliesya,
bf? boleh la kot... hee...

dear syida,
best kmk rasa... aok.. kitak urang siney?

dear ash,
yeha! sorang lagi pengguna digi pospaid saya ketemu. meyakinkan saya nak pakai pospaid nih! hee... tq

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said... BALAS

kamek nantik ujung blan tukar tok... sik tahan juak eh k prepaid... kadang-kadang berpinjam duit.. mun sik mintak nyuruh bapak beli elod ngan kamek... walaupun kamek dah bekerja... ha5x...

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

yeeeerrr.....best eh....



JELES na mek diat kitak eh.....

kmk mok juak kedak ya...=(

Newer Post Older Post Home