Wednesday, August 18, 2010

Untuk Aku Dan Kamu


Kamu, aku perlu sesuatu untuk menajamkan minda aku yang dah tumpul ni. Masa ngah mengemas barang kat dalam kotak untuk di bawa balik ke Kuching, aku terjumpa satu buku yang dah lama aku tak baca. Buku tulisan John Gray, “Why Mars And Venus Collide”. Bila aku baca buku ni aku faham sebenarnya cara popuan dan lelaki handle stress tu sebenarnya berbeza. Dalam ni John Gray bukan setakat bagitau tentang tu je, tapi dia bagi jugak cara nak selesaikan bila berlakunya konflik. Dah lama tak baca. Aku perasan sejak di sini memang mood membaca aku sangat-sangat-sangat kurang. Jadi otak pon dah berkarat yek? Baca sekali tak cukup. Baca banyak kali supaya tak lupa. Baca sampai buku tu lunyai pon tak pe. Hee…

Kamu, mana kamu letak buku “Men Are From Mars Women Are From Venus” tu yek? Hari tu masa balik Kuching saya cari kat almari buku tu, tak jumpa pon? Kat rumah taman ke? Umph! Nak baca yang tu lagi. Aku syorkan sapa-sapa yang belum pernah lagi baca tulisan John Gray, baca dulu buku ni. Buku ni tentang nasihat-nasihat John Gray berkenaan dengan Love, Romance dan Relationship. Baca tau! Aku banyak belajar nak faham kamu dari buku ni. Tapi sebab aku rasa kamu ni jenis yang memahami, aku dah tak baca buku tu. Rupanya aku silap. Aku kena baca lagi buku tu. Kali ni sampai buku tu lunyai. Tapi kalau aku je baca, tak membantu jugak kan? Kamu pon kena ulang jugak baca buku ni kalau kamu malas nak baca buku “Why Mars And Venus Collide” tu.

Hari tu aku tanya kamu nak apa untuk anniversary nanti. Kamu cakap tak payah kan? Lepas tu aku bagi suggestion nak kasut, baju, seluar ke gitar? Kamu cakap pe? Umph! Aku dah tau nak bagi apa. Ahaha… buku ni. Mesti baca. Tak kira! Ehee….


Baca jangan tak baca,

12 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

sewa lok ?

Beautiful Stranger said... BALAS

SLALU NGENENG BUKU TOK.TP SIK PERNAH BELI. BACA FREE DLM BOOKSTORE JAK..HIHI

fLo said... BALAS

ermmm....cam best jak...
harus la bc hooo...=p

Amni said... BALAS

dear ztie,
boleh. no hal.. heee...

dear BS,
hehe.. baca free? hahahha.... coba la macam kat KL ya o kedey buku kat kuching.. dapat lepak2 bah.. hee

dear flo,
ada promotion ria... beli buku nak Why Mars and Venus Collide ya dapat buku Men Are From Mars, Women Are From Venus ya... sik tauk da lagik sik.. duak taun lepas mek beli.. sempat mek beli k hadiah kawan mek.. ahaha...

Mr Noble said... BALAS

asek men blog2 je. takde masa aa nak baca buku :p

bspotgurl said... BALAS

hai :)
susah payah I mengarang my cerpen Truly Gifted, awak cakap saya cilok dari buku?! huhuhu sedey I pepagi ni baca komen u. Tapi takpe. Semangat I tidak akan putus untuk mengarang for the next chapter. thanks for your lovely comments :) Singgah lagi yea

Faizal n Fashitah said... BALAS

Buku nok venus n mars nun mesti mengisahkan alien dak ufo segala nak hoh.

Hamzah Ian said... BALAS

wow.. mane nak carik nih..

Amni said... BALAS

dear Mr Noble,
baca! jangan tak baca.. sesuai untuk isteri anda.. hee..

dear bspotgul,
alamak! sorry dear.. watak tu buat saya confuse... t saya baca satu2 ea...=)

dear F & F,
kmk mula2 ingat ekdak ya juak aieee... hahahahha... baca lah bok tauk pa di apdah nya.. ehehe...

dear hamzah,
sila carik kat bookstore yer... heee...

elmo blurb said... BALAS

cam penah nampak laa buku² nih.
novel da lame publish ke ek ?

Anne said... BALAS

kmk ada buku "What Women want men to know" yaa:)

Amni said... BALAS

dear elmo,
lama dah ni dear... tapi bukan novel.. hehe...

Dear sis anne,
best sik buku ya? mek lom baca gik. haha...

Newer Post Older Post Home