Wednesday, August 18, 2010

Teringin~


Kamu, perasan tak? Bulan Ogos ni baru sampai tengah bulan. Tapi entri aku sampai 30 dah.. haihhh? Baru perasan. Mana tak nya. Sehari kadang-kadang sampai tiga entri. Belum tambah yang hujung minggu yang aku buat auto publish lagi. Ayat-ayat kat dalam kepala ni berlumba-lumba nak keluar. Kadang-kadang tak berniat pon nak post entri baru, tapi ter post jugak. Macam mana?

Saya nak kamu baca bang! Sebab kebelakangan ni aku dan kamu jarang cakap, jarang SMS jugak kan? Borak pon sikit-sikit. Kalau dulu sampai tak tau nak cerita apa dah. Mujur lah ada Ztie. Ada Di jugak. Kalau bosan, cari dorang. Rupanya dorang ni kawan di kala boring jerrr….. Erk? Hee… Bukan yer..

Tadi tengah hari balik umah seperti biasa. Sebab rumah sebelah office je, takde la jam macam Vie dan Flo alami kan? Heee… Bersyukurlah aku! Jalan kaki tak sampai 5 minit. Rumah free pulak tu. Hee.. balik je rumah, aku merajinkan diri menjemur baju yang tiga hari dah berjemur dalam rumah sebab hujan. Alhamdulillah, panas terik hari ni. baju-baju tu dah kering sebenarnya tapi masih ada rasa sejuk yang buat aku tak selesa. Jadi, aku jemurkan.

Masa ngah solat, tetiba hujan turut dengan lebatnya. Mak aaiiiiiiii… hujan kat sini memang tak dapat dijangka. Kalau nak hujan tu, tang tu jugak dia hujan. Bukan ada nak bagi hint cuaca mendung ke. Aiyak! Di sempat selamatkan 5 dari 6 baju aku. Tapi basah jugak lah. Yang satu lagi, jatuh. Amik ko! Tamak sangat. Dah kering, nak kasi lagi kering kan? yaahhhh…. Kenapa la dengan aku hari ni? macam-macam..

Kamu pon sama macam-macam hal dua tiga hari ni. Mungkin betul cakap erolnukman kat dalam salah satu entri aku. Ni nama nya penyakit RINDU.

Balik Kuching nanti, macam-macam dah plan aku. Jadi ke tidak? Tapi pastinya aku nak pekena tomyam sotong kat khatulistiwa, umai udang & obor-obor kat Bazaar Ramadan kat Gita. Gulp! Nak sangat ni tau. Kamu pon sama kan? hee… saya tau. Saya Nampak kamu angguk-angguk kepala walaupon kamu tak suka umai. Tapi makan kuew tiaw lada hitam kat Khatulistiwa tu betul sedap kan? Hee.. nak McD jugak. Aiyaaa… paling penting nak buka puasa kat umah. Ada mak. Ada kamu. Seronok! Air tebu! Oh Noooo! Satu-satu aku nak.

Ztie, mok panggang-panggang juak! Kelak kamek duak g Demak sia.. *wink*



Teringin,

13 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

oh kawan d kala boring. tok mudah merik point ngn derio tok.. hohoh

datang mbak duit banyak2 kit ah.. keh3

dhya... erm...
khatulistiwa?
rah waterfront ya ka ?

Amni said... BALAS

dear ztie,
shuuuuuuutttttt... kitak bisin gilak. dengar nya kelak.. wahaha...

okey, mintak duit ngan medun. kmk sikda duit. =P

aok.. kat waterfront ya.. nyaman aieee. hee..

fLo said... BALAS

yahhh...nang mena kali penyakit rindu..;p
xlmk gk bh..
sbr ah...=p
aih mena hoo rah khatul ya nyaman...harus la coba mkn d sia lak...

ainz said... BALAS

amboi....byk nye mknn..ahaha..sabo..nafsu tu.. ;p

little black dress said... BALAS

wah2..rindu2...
ehehe~

little black dress said... BALAS

wah2..rindu2...
ehehe~

ayaa alyy said... BALAS

rinduuu jgk. hehe. btw thankss singgah blog ayaa yea ;)

Faizal n Fashitah said... BALAS

Nang rajin kitak tok blogging hoh. Yalah, balit kch lak.. makan memena aihh. Bila masa gik nak merasa nikmat juadah ramadhan tok lak XD

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

rajin update..tentu n3 banyak

kal jis (im not carl zeiss) said... BALAS

Kmk giney2 pun masih setia ngan mi kolok haji salleh hehehe.. asal balit kuching jak mintak "drebar" singgah sia dolok kekekeke...

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

ish..rindu kmk tok eh..memandangkan kes kmk camya..kmk pendam jak lakla....


bf saya suda keja.org kesihatan.

sakit hatila org molah kmk gia eh.....

adohai...
asa mok nangis jak tok..

Amni said... BALAS

dear flo,
aok, nyaman makan sia.. kitak suka kan kuew tiaw? sila lah makan sia.. hehe..

dear ain,
tak banyak kan sebenarnya tu? =P

dear lbd,
hehe... *blushing*

dear ayaa,
no problem! =)

dear f & F,
rajin sebab dapat online. tunggu masa sik pat online, sik da entri langsung la blog tok. heee......

dear brutalsolo,
heee... boleh tengok sendiri.. =)

dear kaljis,
siney mee kolok ya? laki mek suka makan mee kolok juak.. kat satok benteng ya nyaman juak bah...fav place mek duak mun carik mee kolok.

dear wawa,
kmk suggest kitak baca buku kat entri atas tok.. hehee....

ztie said... BALAS

ngarey jak mee kolok salleh koh

Newer Post Older Post Home