Sunday, August 15, 2010

Hari Yang Sepi...


Kamu, Di balik kampong jugak hari ahad. Jadinya bukak puasa sorang-sorang. Dengan mood aku dan kamu yang tak menentu + rasa badan yang tak sihat, aku jadi macam malas je nak masak apa-apa untuk berbuka. Dekat nak pukul 6 macam tu, Kak Ju call. Dia bagitau nak hantar BUBUR PEDAS. Yeah.. murah rezeki aku hari ahad ni. Di pulak hantar sayur dan ikan. Risau dia tu aku tak makan. Hee…


Boring tahap gaban bila Di takde. Kamu pulak sibuk. Jadi aku tidur awal. Sebelum tidur kamu mintak kejutkan sahur. Insha allah lah yerr Bang!


Kamu, ni award dari esyad. Jangan jeles yer Bang! Ni pangkat adik-adik je ni. kalau kamu nak saya delete, saya delete yer..



Ni soalan yang kena jawab. Hoho…


1)Bagi pulak award ni kat 5 orang yang anda rasa ada nila-nilai persahabatan yang baik dalam dunia blogging ini


- kalau tak buat boleh tak? Heee…. Susah nak pilih. Ramai yang best dan baik dalam blog ni. Umph! aku pilih ek. Tapi yang aku pilih ni memang ada sentimental value sikit. Hee.. tapi aku takkan bagitau dorang ni. sila lah amik kalau anda terbaca. hee..


Nisrin

Ain

Ztie

Florance

Dla


2)Apa nilai persahabatan pada setiap 5 orang tu? war-warkan…


Kalau tak war-warkan tak boleh? Hee..


Nisrin – dia ni bestfriend masa kat UTM. Sama-sama suka blog kot. Jarang lah sebenarnya ada kawan-kawan rajin blogging ni. dulu 1st time jumpa dia, semua orang nak akwan ngan dia. Tah nape aku je yang tak merapatkan diri. Hee.. ko jangan tak tau makcik. Selalu orang cakap pasal ko. Dah la cantik, lawa pulak tu. ngee… aku ngan nisrin ni rapat lepas pegi Tioman. Pernah la ada perang dingin sekejap. Tapi pon sebab bodo-bodo je. Lepas kitorang baik balik, kitorang makin rapat pulak kan makcik. Satu benda yang aku pasti, kalau dia sakit ke, ada masalah ke, mesti aku dapat rasa. Sampai sekarang pon. Umph!


Ain – kawan ngan dia sejak dari zaman frenster. Kawan yang kenalkan. Tapi sejak frenster takde, dah menyepi. Tapi sejak ada blog, kitorang contact dari blog je. Itu pon komen-komen je. Lepas ada blog baru ni, kitorang makin rapat. Siap beremail dan chatting lagi. Heee….. senang kawan ngan dia.


Ztie – yang ni tak boleh blah. Kenal tak sampai 3 bulan, tapi boleh bercerita dengan dia ni macam dah kenal bertahun-tahun. Hahaha… mungkin sebab sebaya dan banyak benda yang kitorang minat sama kot. Ngan dia nip on sampai berchatting lagi. Hee…. Nak buat double date ngan dia ni sebab encik gerek dia pon suka menyanyi,. Dan boleh men gitar yek? Lalala….


Florance - terkejut bila dia scakap dia student UTM. Oh! Kecik nya dunia. Rupanya masa aku kat TUM, dia ada senior kitorang. Senior la tapi lain course. Dia junior abang ngan akak aku masa kat UTM. Hee.. teringin nak jumpa. Iyerrr……


Dla – si budak kecik yang comel. Suka dia ni sebab macam adik aku. Comel! Perangai dia pon comel. Dulu masa awal-awal blog ni ada, dial ah antara yang paling rajin singgah. Hee… tapi lama dah menyepi budak ni . mana tah dia pegi. Hee… blog pun tak update yer dear… mungkin sibuk cari kerja sebab dia dah bis study dah..


3)Sila bagitau perkara paling hebat + penting yang anda pernah buat sebagai seorang sahabat untuk kita semua jadikan panduan dan ikatan.


-maksudnya pa yek? Saya tak perrnah buat perkara yang hebat dan penting kot. Semua nya biasa-biasa je. Paling-paling tak lupa doakan kejayaan dan kebahagiaan kawan-kawan. Hoho.. tu jee….




Malas-malas,

20 kata-kata jiwang:

sekamar rindu said... BALAS

salam..

jgn la sepi...

ainz said... BALAS

thanx bg award.. :)

ztie said... BALAS

eh2.. benda2 yg di war2kan ya.. eh eh.. tak sampai 3 bulan yer kak?? hahah :P
thanks amni~

fLo said... BALAS

tedahnya sorg2...mek pun salu xda mood mun nk mkn sorg2..mesti ada geng...hehehe..

thanks 4 the award..=p terharu2..
juh lak jmpa mun ada masa ahh..;)

Faizal n Fashitah said... BALAS

Sigek gik kitak lupak pasal Ztie:
Minah ini kaki pop-up..huhuhu..

Amni said... BALAS

sekamar rindu,
yey! dia dah kembali.. mesti dengan blog baru nih..=)

ainz,
no prob.. anda layak dapat tu..=)

ztie,
iyer... ngegeh kitak... selauk lak lidah ya.. hahahha

flo,
yalah oo... ilang selera mok makan... hee.. okey set! kelak jumpa.. =)skali pernah kita terjumpa di PSZ ka, meranti ka,, pesta konvo ka.. iyerrr...

f & F,
nang suka oo kitak carik pasal ngan ztie.. ahhahah....

ztie said... BALAS

aok.. kaki pop-up sekpa.. jangan kaki pop jak.. keh3

nisrin said... BALAS

eh... aku ni xtau len2 slain tulis apa yg aku rasa kt blog jer.. ape pun trima kasih ek, bg awards.. huhu...
ada x tips interview kerajaan? share ngn aku...

Amni said... BALAS

ztie,
kaki pop ya apa? haha..

nisrin,
ko baca yer blog aku rupa nye... hahahha... mesti nyampah je kan? hee... interview kerajaan post apa makcik?

nisrin said... BALAS

C41 - Pegawai Sains... aku baru nk cuba jer... iklan x buka lg, tp boleh hantar sbb byk position kosong.

Amni said... BALAS

nisrin,
cube, jangan tak cube...=)

nisrin said... BALAS

tini, klu nk tulis referee dlm resume, kne gune org yg mcmna ek? sblm ni aku bg nma DR.Zainoha n penyelia kat tmpat praktikel jer..

Amni said... BALAS

nsirin,
kalau untuk post chemist, kena guna nama dorang jugak la.. tapi lebih baik dua orang lecturer kat UTM.. P.A ko sape?

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said... BALAS

alhamdulillah... nama kamek sikda dalam list... he5x

Amni said... BALAS

ermiezentie,
tauk ada nya tok.. hehehehe... ambik jak sia koh...

nisrin said... BALAS

P.A aku DR.WAN AZLINA.. dlu aku tulis 3 org, tp aku bg 2 ajer ..
xberani lak nk tulis nama DR.Wan.. aku kan ank murid derhaka.. heheee..

Amni said... BALAS

nisrin,
pandai la ko..
hahahha... letak je.... yang penyelia praktikal tu kenal ko kejap je..

nisrin said... BALAS

hehe.... baiklah...
raya tahun ni xdpt dh nk rasa kek lapis sarawak.,,, huhu,,

nisrin said... BALAS

hehe.... baiklah...
raya tahun ni xdpt dh nk rasa kek lapis sarawak.,,, huhu,,

nisrin said... BALAS

hehe.... baiklah...
raya tahun ni xdpt dh nk rasa kek lapis sarawak.,,, huhu,,

Newer Post Older Post Home