Monday, August 2, 2010

Jangan Menyerah


Turun pejabat hari ni dengan mood yang berbelah bagi. Handphone kamu off. Okey.. Salah aku terlebih emosi malam tadi. Erm.. Sebelum turun office, aku SMS kamu jugak walau pun tak tau bila kamu akan baca SMS aku tu. Tak pe la..

Dalam pukul 9 lebih semua SMS dah deliverd. Aku dapat rasakan senyuman aku sangatlah lebar. Tapi dalam hati takutnya laa… Tetiba handphone aku berbunyi. SMS dari kamu.


Kamu : Terpulanglah tak mok cakap apa (terpulang lah awak nak cakap apa)


Kalau dah kamu guna KITAk or AWAK, bukan lagi sayang tu maksudnya kamu memang tak de mood la tuh.. Hum.. Aku reply dengan guna sub icon sedih + nangis kat kamu. Sapa yang pakai sony, mesti dia tau. Tak lama lepas tu, kamu reply lagi,


Kamu : Selamat pagi sayang…


Aku tak reply sebab tengah sibuk dengan stff baru. Kamu hantar lagi SMS.


Kamu : (ada sub icon yang lompat girang tu). Boh emo-emo. Hehe.. Abang pun la.. Wei, posa eh kita.. Hehe… (Jangan emosi. Abang pon sama. Puasa kan kita.. Hehe..) <<>

Kamu : Sayang, maaf key…

Kamu lagi: Abang tinggal hp. Nak turun kelas. Dah.. Jangan sedih-sedih. Abang ada sayang sorang je..

Aku : Okey. Sik emo dah. Posa-posa.. (Okey, dah tak emosi. Puasa…)


Okey. Aku dah boleh senyum. Terima kasih abang… Love you so much *wink* gediks! Jangan baca!

Ingat lagu ni tak kamu? Lagu Jangan Menyerah by D’Masiv yang kamu nyanyi di Café Mr. Atiqah masa aku dan kamu lepak dua minggu sebelum kamu ke KL.. Beberapa hari ni aku asyik tengok video kamu nyanyi lagu ini… Semalam aku menangis dengar lagu ni. Tapi hari ini aku rasa bersemangat pulak..

Tak ada manusia

Yang terlahir sempurna,

Jangan kau sesali,

segala yang telah terjadi..


Kita pasti pernah,

Dapatkan cobaan yang berat,

Seakan hidup ini

tak ada ertinya lagi..


Syukuri apa yang ada,

Hidup adalah anugerah,

Tetap jalani hidup ini,

Melakukan yang terbaik..


Tuhan pasti kan menunjukkan,

Kebesaran dan kuasanya,

Bagi hambaNya yang sabar,

Dan tak kenal Putus asa…


Jangan menyerah..

Jangan menyerah..


“Kamu Dia punya. Bila-bila masa Dia akan ambil kamu balik. Sementara Dia pinjamkan Kamu kepada saya, saya akn jaga kamu baik-baik…”



Jangan Menyerah,

13 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

yerr~~~ sweet eh....
lalu semangat keja nk...;p

nisrin said... BALAS

blog yg satu lg mana, tini.. ko dh remove ek?

Amni said... BALAS

Flo,
mesti.. yerdeh! jiwang oo... =P

Nisrin,
yup! lama dah jie.. ko je tak perasan.. hoho..

teddyuna said... BALAS

^_^
amni.. sweet .. una suke baca.. =) menyentuh hati

little black dress said... BALAS

lalala~
so sweet ..
wink2

Mr Noble said... BALAS

haha! makhluk2 kecil sony ericsson :p

erolnukman said... BALAS

word last best!

soclose2213 said... BALAS

so sweet..bestnya zaman cinta cintun ni..=.=

eik`S noName said... BALAS

owh...kenapa esyad makin suke bace entry sal kisah korang???so so sweet lar...(^^,)

ainz said... BALAS

:)

AmirFX said... BALAS

Yerdehhh ktk.. haha... Nway, lagu kacak.. Kmk ingin juak cuba nak polah cemya... hehe...

Amni said... BALAS

Yuna,
Menyentuh hati? Huhu...

LBD,
sambung jugak.. lalalalla...

Mr Noble,
mesti pakai sony jugak nih.. Hee....

erolnukman,
Hee... suka2!Kitak baca nak last jak kah? Haha...

soclose2213,
xda anak, dating berdua la seronok kan? Hii.. dah ada anak kang tak sampai hati nak tinggalkan pulak...=P

Amni said... BALAS

eik,
heee..... jiwang la tuh... tu yang suka jugak..=P

ain,
makaseh baca.... dah baca email tu.. t balas ek..=)

Amir,
mesti kitak sik perasan lagu sapa ya.. hehe...

Newer Post Older Post Home