Friday, August 6, 2010

Jeles? Erk!


Sedang berborak sakan dengan Di (housemate) malam tadi, handphone aku berbunyi. Masa tu jam menunjukkan pukul 9.01 malam. SMS dari kamu,


Kamu : sik mok call abang? (tak nak call abang?)

Aku : (baca sambil senyum. Dua tiga hari sejak aku ada housemate ni, kamu selalu call & SMS) kelak kit key..(lewat sikit okey..)

Kamu : Okey. Abang jumpa sheikh tok..( Okey. Abang jumpa sheikh ni…)

Aku : abang di siney? (abang kat cney?)

Kamu : kat tempat zawiyah..

Aku : oh! Boleh cakap kah?

Kamu : cakap lah..

Kamu : he.. jeleus.. he..

Aku : jeleus?

Kamu : abang jealous..

Aku : jeles.. kenak? (kenapa?)

Kamu : jeles sebab lamak sik jumpa.. (jeles sebab lama tak jumpa..)

Aku : hahahahaha….. (gelak panjang)


Kelakar! Dengan Di pon dia nak jeles. Selalunya kamu tak kisah pon kan aku? Sejak dua menjak ni aku jarang update apa aku buat, kamu lak selalu cari aku. Hee… Makaseh abang!

Kamu, malam ni ada dinner. Timbalan Menteri Pelajaran, Datu’ Dr Puad Zarkashi buat lawatan ke sini. Tengok TV1. Mesti ada masuk berita nih. Erk?

Esok kena pegi rumah panjang pulak. Rombongan tu ada lawatan ke sekolah area sini. Semua orang sibuk. Aku je buat-buat macam tak de event. Lalala… main-main lagi kat blog nih.. keje sikit, main lebih.

Kamu, macam malas nak gi dinner. Tapi tiba-tiba atas meja ada invitation letter. Oh! Tak leh nak ngelak dah. Nampak sangat kalau tak datang nanti. Meja VVIP ada dua. Meja VIP ada lima. Setiap meja dah tulis nama. Adei! Tolong ganti boleh tak?



Saya Malas,

17 kata-kata jiwang:

Lindonut said... BALAS

haha! so comel! <3

tiafazunia said... BALAS

sweet!

little black dress said... BALAS

ehehe...
jeles2 eh..
wink2**

Beautiful Stranger said... BALAS

rindok jak nunggah abang owh. kmk try mok nunggah deng mek abang juak lok..dok penah try..tp xpat. kekok kmk..huhuhu

Amni said... BALAS

Lindonut,
lalala.. makseh2.. suka2! hehe..makaseh singgah...

tiafazunia,
yer... makseh singgah...

LBD,
jeles2 la pulak kan? dulu majuk2 kan.. hehe...

BS,
kmk mula-mula sikpat juak.. nya ilek jak.. hoho... ya nyuroh lupak nya mudak koh.. nya kedak urang tua.. hahaha... *boh manas bang!*

Mr Noble said... BALAS

haha! kene duduk dgn org2 besar yg tak puas ni. tak puas makan :p

zella y said... BALAS

hehehhe...
sooo sweet...comel sgt...

salam kenal dr saya.. ;)

Amni said... BALAS

Mr Noble,
betul! adeiii... sangat tak suka! makan tak kenyang.. dah la lapo ni... makin kurus la saya dua hari ni.. huhu..

zella,
salam kenal jugak.. makaseh singgah.. =)

nabilah_2908 said... BALAS

duduk meja VIP...mkn tk kenyang la jwb nya...hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
YASSIN UNTUK SI PEROKOK

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

best na juak kedak kitak eh..ada org carik....
jeles juak kmk...


Saya yang baek hati,
✿LyndaWawa✿
=)

eik`S noName said... BALAS

meh biar esyad yg ganti...keh3

Amni said... BALAS

nabilah,
makan sikit jee... wawa...

wawa,
boh tak carik nya.. lak nya mesti nya carik kitak.. hahaha...

eik,
meh sini.. hehe....

M a W a D D a H said... BALAS

hehhe..xley ganti..ngee

Amni said... BALAS

mawaddah,
tu la pasal.. tapi dah selamat... makan ckit, tapi okey laa... lalala....

HonEyBuNNy said... BALAS

nanti tgkap la gambar rumah panjang...hehhe

Amni said... BALAS

honey,
boleh, insha allah...=)nak pegi dah ni...

ainz said... BALAS

Ain pn nk jeles,ah!sbb kamu slalu mkn free..hee~

Newer Post Older Post Home