Wednesday, August 11, 2010

Kiut Meh?


Pagi tadi bangun sahur kamu kejut pukul 3.25 pagi. Walla…. Seronok! Tapi nape awal sangat bang? Sebab kamu masa tu tak tidur lagi. Ngah training. Tapi, lagi lewat sahur lagi bagus kan? Memang kita digalakkan sahur dekat-dekat nak waktu imsak kan? umph! Sahur sorang-sorang. Sayunya hati. Di pulak non-muslim. Dah tentu la dia bantai tido lagi.

Kamu, semalam dapat gambar dari Mr. L. Gambar aku masa kat office lama. Dia bagi by email. Terkejut jugak mana dia dapat gambar aku. Dia bagitau ada banyak lagi hasil dia godek-godek kat computer office lama aku. Mula-mula macam pelik je. Sebab dia kat Section 6, aku pulak kat Section 2 dulu.

Tapi bila fikir-fikir balik, adei! Memang la dia boleh dapat gambar tu semua kalau guna application run tu kan? aiyaa…

Masa buka email pagi-pagi, dapat email dari sorang kawan. Blogger jugak. Last ayat dia, dia mintak gambar. Aku pon bagi la sebab dia popuan. Tak kisah. Lagi pon kawan kepada Mr. L jugak. Masa dia dah tengok tu, aku dan dia chatting.


Dia : comel. Patut la L suka,.

Aku : Erk?

Dia : Tak de lah. Gurau je. Tapi betul comel.


Terkedu kejap aku. Comel ke gambar tu? Tak pernah rasa aku comel. Sebab dari kecik, semua orang cakap aku paling lain dalam family. Selalu jugak orang banding-bandingkan aku dengan adik dan kakak-kakak aku. Yerlaa… dorang putih macam cina. Aku ni gelap. Nape tah jawanya pekat sangat kat aku. Nape tah tempias cine tu langsung takde kat aku. Dah la mata besar macam Dayang Nurfaizah. Makin la selalu aku terasa terpinggir dan rendah diri. Kadang-kadang menangis jugak aku bila dibanding-bandingkan macam tu. hee… aku tak pernah kan cerita benda ni kat kamu… umph!

Sejak tu dari kecik lagi aku dah ada azam dalam diri. Biarlah aku tak lawa, tak comel macam kakak-kakak dan adik aku, aku akan pastikan dalam dada aku ni penuh dengan ilmu. Wahseyh! Sebab tu dari F1 lagi aku dah dok asrama penuh. Tak nak dah dengar cakap-cakap orang yang selalu membuat aku terguris tu. bukan aku mintak kan aku tak comel, tak lawa. Erk? Sensitif…

Bila dah besar, mungkin aku dah lain kot. Tak de dah orang suka banding beza aku dengan adik ataupon kakak-kakak aku. Kakak aku pulak yang selalu cakap aku comel walau pon tak secomel adik aku pastinya. Sebab tu aku rapat ngan kakak aku tu. umph.

Malam tadi, saja je aku send MMS gambar aku masa kat SK Beguang hari tu kat kamu. Nak test market. Agak-agak kamu cakap aku comel tak? Ahahaha… gediks! Tunggu punya tunggu, akhirnya dapat SMS dari kamu.


Kamu : sorry lambat.. Kiut aieee……

Aku : Memang sengaja hantar untuk dipuji… waahahahahah…

Kamu : Memang kiuttt….


Hee… gediks kan aku? Dah besar ni kiut ke comel tu aku dah biasa dengar di mulut orang. Tinggal percaya tak percaya je lagi. Biasanya aku tak percaya. Kalau dah tak comel tu, tak comel jugak kan? jauh lagi la ayu @ cantik serta sewaktu dengannya… oh ho..

Pssstt….. suka bila kamu cakap, “Sayang kiut dari semua segi.." waalllllaaaaa………… Gediksssss! Perasan jap!



Yang tak comel,

22 kata-kata jiwang:

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

hahah x pernah gik diat rupa kt..apa kata next nest entry ktk ngkah gamba ktk..ataupun gamba ktk bersama ehem2 ktk...hahha

Amni said... BALAS

Fareeza,
kmk tok pemalu.. lebih suka jadi anon.. lalala... kelak aaa... reunion blogger ka... hee..

ztie said... BALAS

ok..send email dgn kmk..NOW

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

reunion blogger?..heheh ha mun reunion ya kmk lagik malu hahahah

erolnukman said... BALAS

kahkahkah...ada juak mms nak k test market..hehehe...
ermm..kmk kerja cikgu..cikgu muzik.hehehe

Amni said... BALAS

ztie,
hehe,,, ngegeh kitak.. lak jumpa juak bah.. sabar....=P

fareeza,
heee.... da rezeki kitak tengok kmk juak kelak.. hehe..

Ibu Iman said... BALAS

teringin juak nk nangga rupa ktk... ne tauk tengada jak kenal... sbb ktk madah familiar nangga kmk... hehehe

seksyen 6? seksyen 2? ofis nei ya? hehehehe... nei tauk pernah seofis...

jgn la rasa rendah dirik... setiap urg nang ada keistimewaan nya dirik pun bah... so SENYUM... ktk nang kiut... kmk pn kiut... hihi... angkat bakul kit bah... k merindok ati dirik pun.. hehehhe...

tp bila laki dh mdh kiut ya, nang suk lah.. x dinafikan.. walaupun sebenarnya ada agik urg agik kacak dr kta :)pujian dr laki ya x termakna sbnrnya..

Amni said... BALAS

erolnukman,
dengan nya sikpa.. dengan urang lain sik boleh.. hahaha... aie.. kmk mok amik KPLI major in usic koh.. tapi interview pun sik kenak tunggah.. sedih jak..

little black dress said... BALAS

hati ini rase cam meronta-ronta mo tgk gambaq kamu lol...
huhu~
comey noh...

Amni said... BALAS

ibu iman,
kitak ngaja nak? confirm sik sama opis lah ya.. opis lamak kmk kat wisma bapak ya.. heee...

juh2 angkat bakul dikpun.. kmk suka jak.. lalalalla.... perasan jap!

Amni said... BALAS

LBD,
alamak! makin ramai lak nak tengok.. tak comel.. serius...

Hamzah Ian said... BALAS

kamu mmg kiut,...

elmo blurb said... BALAS

kiut ! comel !
mujur boleh paham . :)

roxy exchange said... BALAS

Salam singgah

Mr Noble said... BALAS

oo merajuk sampai masuk asrama eh?
kalau dah ramai org ckp kiut/comel, maknanya betul la tu :D

marinahunny said... BALAS

hahahaa mana nya gmbar amni, nk tgk ;)

Amni said... BALAS

hamzah,
hee... tak tengok lagi tu..

elmo,
hee...

roxy,
singgah2.. sila2...

mr noble,
sebenarnya ayah memang nak saya masuk asrama penuh jugak..=)

marina,
segannyer....

Ibu Iman said... BALAS

dh agak dh.. wisma bapak... b4 ngajar kmk sukarelawan di wisma bapak tp x lmk la... hehehe

Amni said... BALAS

ibu iman,
hahaha... no wonder la... dolok mek antara geng yang incharge untuk sukarelwan & capacity building.. ya macam familar jak upa kitak...

bspotgurl said... BALAS

saya suka ayat "Sayang kiut dari semua segi.." huhu

Amni said... BALAS

bsportgurl,
hehe.. suka kan?
saya lagi suka.. lalalala... hihi..

Ibu Iman said... BALAS

alu familiar... huhu... kmk di wbm 4 bln jak thn 2007... tp b4 ya kmk pernah juak jd sukarelawan hrmis... b4 ya gik praktikal pun di hrmis... mun dpt keja di sia nang BEST gila lah... tiap ngah ari mek balit umh...

Newer Post Older Post Home