Tuesday, August 10, 2010

Sayu nya hati...


Kamu, selamat menjalani ibadah puasa. Dan sekali lagi sejak sekian lama asyik puasa kat tempat orang. Dari form 1. Maa… last year je dapat puasa ngan family. Kalau la 1st time puasa tahun lepas ngan kamu saya jauh macam gini, mesti sedih kan? errr….. Kesian jugak kat mak sebab kena buka puasa sorang-sorang kat rumah tahun ni. Adik aku pon dah kawen. Mestilah dia ikut suami dia kan? Kalau tahun sebelum-sebelum ni, masih ada adik aku lagi walaupon aku study jauh. Umph!


Tahun ni kurang seronok sikit sebab malam-malam tak dapat nak solat terawikh ramai-ramai. Pegi jugak SMK nyer surau kecik tu, tapi sunyi sepi je. Agaknya semua orang solat terawikh kat Kampung Melayu. Erm..

Kamu bagitau aku malam-malam pon ada kelas kan? alahai.. tak seronoknyer la kan kamu? Terasa tak meriahnya Ramadhan kali ni.


Semalam dapat interesting blogger award dari AmirFX. Walla… Selalu tengok je kat blog orang. Apa benda la award-award ni. Dulu tahun 2005 blogging tak de plak award-award ni. Hee.. Bagus jugak kadang-kadang. Menambahkan semangat kawan-kawan un tuk blogging + blog walking, yer tak? Lalala..


Ini awardnya yey!

Oleh kerana aku sangat lah malas buat kerja pagi ni,(bukan pagi ni je, macam setiap hari je mesti ni), aku buatlah tag ni.


1. Thanks and link the person that tagged you


Makseh ooo AmirFX. Dalam banyak-banyak list ingat juak kitak ngan kamek. Eheks! Kes sik tauk nak tag sapa ka? Walla…



2.Tag 15 bloggers you've recently discovered and think fantastic

Memang ni part aku susah hati sebab semua blog yang aku singgah-singgah ni aku sangat suka. Memang menarik. Ada yang menarik dari segi isinya, ada yang menarik dari segi design nya. Almaklum blog aku ni isinya jiwang-jiwang je. Sangat limited. Dan lagi oleh kerana aku tak celik IT, aku guna template yang ditempek je. Oh! Sila la amik award ni yek. Tak jawab tag pon no prob. Just nak korang tau, korang yang terpilih ni memang layak dapat award ni. Yang aku tak bagi ni bukan tak menarik tau. Tapi ada yang dah dapat kan? tu yang aku tak bagi lagi. Hoho…

1. Ain

2. Tia

3. Dla

4. Esyad

5. Bunga

6. Wawa

7. Beautiful Stranger

8. Mr. Noble

9. Miss Loly

10. Syafawani

11. Sweetmui2

12. Honeybunny

13. Nabilah

14. Florance

15. Ibu Iman


3. Contact that blogs and let them know they 've been tagged

Insha ALLAH, I will. Hee…


4. State 7 things about yourself

1. Sangat suka piano dan gitar sejak kecik lagi. Tapi Cuma pandai main gitar dengan bunyi yang sumbang yang sellau buat kamu tak tahan nek mengajar aku yang sensitive bila ditegur. Mana boleh expect aku dapat main macam kamu kan? as long as cikgu music aku cakap dah okey, okey la tu kan? *wink*

2. Pernah belajar gitar setahun setengah di bawah Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi, Sarawak setelah kamu tak bagi aku amik private class untuk piano sebab instructor nya cina + lelaki yang kamu tak kenal

3. Bercita-cita untuk buat mini studio jamming untuk kamu dan mini library untuk aku di rumah walaupon rumahnya tak dibeli lagi. Ehee…

4. Sangat suka menulis dan mengarang novel, cerpen dan puisi serta baca buku motivasi tak termasuk buku motivasi H.M Tuah

5. Bertugas di Pejabat Pelajaran di bawah Unit Pengurusan Perjawatan tetapi masih lagi mencari jawatan kosong sebagai chemist, pegawain penyelidik, pegawai sains dan sewaktu dengannya..

6. Berhasrat untuk mengambil 2nd degree in QS atau master in counselling

7. Merupakan Penolong Pemimpin Pengakap Laut di salah sebuah sekolah teknik di Kuching tetapi tak pandai berenang dan lebih suka hiking walaupon Cuma pernah daki Gunung Gading, Gunung Serapi, Gunung Santubong & Gunung Ledang


Tadaa… dah bis! Sangat serius jawab tag kan? ikhlas ni jawab. Erk? Hee.. kamu tau kenapa kan? sebab aku masih lagi malas nak start kerja..mood hari ni sayu sikit.. umph


Puasa Yang Sayu,

24 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

selamat berposa amni..;p
boh sedih2 ahhh....ada hikmah setiap apa yg berlaku..hee~~~

n thanks for the award..=p

ainz said... BALAS

alhamdulillah dh 2 thun ain puase dgn fmily..almaklum lah kje kt melaka..mmg sronok..lg2 thun ni..byk mse terluang ain luangkan dgn fmily..(Jd penganggur terhormat kt umah la kate kan..hehe..)

insyaAllah stu hari nnt,kamu jgk akan dpt berpuase dgn fmily..cm ain..sape tau mgkin kamu dpt kje tetap di kuchg.. :)

Thnx bg award lg..nnt ain jwb,k.. ;)

Ibu Iman said... BALAS

thanks... kmk tok plg malas nk jawab tag... byk da jak tag x dijawab... hehehhe

slmt berposa :)

Amni said... BALAS

flo,
yup! try sik sedih tok.. hehe....

ain,
makaseh... mana tau kan? mintak la kat kuching .. hihi...

ibu iman,
tauk mek tak malas jawab tag.. hahaha... ya mek soh amik jak.. sik jawab pun sik pa.. hihi...

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said... BALAS

kamek la ya... =)

yesss.... kamek sikda dalam list tag tok! ha5x

AmirFX said... BALAS

Aaa.. Makseh sebab sudi jawab tag n terimak award ya... Blog kmk pun makei template biasa2 jak.. haha...

PinQib said... BALAS

nasib x kena tag,.. heheh


Latest entry. Mai la singgah. 
Apa menu sahur anda?

Amni said... BALAS

ermiezentie,
aok lah ooo... aiee... amik2! hee...

amir,
heee.... mok juak kelak mek makey template sik biasa2.. haha...

pinqib,
makaseh singgah... t petang yek jenguk blog kamu...=)

nabilah_2908 said... BALAS

wah....bnyk juga gunung yg telh di tawan...great.. ;)

thnks utk awrd ini...(^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAM RAMADHAN

ztie said... BALAS

aja kmk piano!! hahaha

Amni said... BALAS

nabilah,
tak banyak tu.. huhu... okey, nanti singgah yek..

ztie,
x pandey... ='(

ztie said... BALAS

maka tek padah pandey.. aiee :P

Mr Noble said... BALAS

i'm not worthy!
but tqvm for the award :D
yg penting dlm blog ialah pengisiannya. sebab isinya lah org masuk blog kita :D

syahira ariff said... BALAS

tak seronok jugak yer puasa kt tmpat org
sunyi...jauh..
kalau sy,sy suka bukak puasa kt rumah,kalau nak mintak lauk lebih pun tak segan
hehehehe

Amni said... BALAS

ztie,
aiee... baca mena2.. mek suka piano ngan gitar.. tapi pande main gitar jak.. ohoho..

mr noble,
blog encik menarik kerana isinya...=)

syahira,
hahahha.. betul tu... masih berfikir pratng ni nak makan pe.... hehehe...

erolnukman said... BALAS

kmk lom gik ambik ambik award dr amir eh...nak jwb tag ya lah paling malas nar koh..kekeke..pastok lah.=)
ooo...blajar gitar juak duhal.hehehe...kmk dolok nang ambik kos music.prnah juak blajar piano kelas luar..kelas DJ pun ada juak.hehehe..Pernah join saberkas kuching main trompet.byk gilak pngalaman ng alat bunyi2an tok eh..hehehe

Amni said... BALAS

erolnukman,
aiee.... best juak... so nektok kitak keja apa lah? kmk nang mok bah belajar piano ya.. tapi... haiyaa... mirul mok aja dikpun kelak.. hum..

Beautiful Stranger said... BALAS

terima kasih..lak ambik ah..hehe i wish i can further study in master in psychology. in counseling susah. juz ada degree jak.

kmk pengakap yg suka ponteng.plg last belajar kawat bertongkat. itu saja. hahahaa slmt posa adik..

Amni said... BALAS

BS,
oh! susah ka? hehe... jum amik sama2.. yer.... kawad tongkat? best ya.. kmk tok nang fanatik la ngan pengakap.. huhu... selamat posa juak...=0

syafawani said... BALAS

yeay!! sy pon tersenarai..masehh..hehe..sukaaa~

Beautiful Stranger said... BALAS

maksud susah ialah sikda master dlm kaunseling tp just ada master in psyco terus jak..tp i think this coming 2 years mungkin ada master in counseling at unimas. when all my lect completed their phd.

Amni said... BALAS

syafawani,
mesti lah. kamu memang layak..=)

BS,
owk.. kmk da dengar juak.. yalah sebenarnya plan nak sambung study 2011. tapi... dah keadaan gitok, perlu keja lok lah kmk...

Anonymous said... BALAS

Класс, Где-то я это уже видел… А если по теме то спасибо.

Anonymous said... BALAS

origine asthme integratore proteico cirugia de diabetes arimidex vidal biblioteca clarina sersrt exelon fortune 500 cream soap cialis composition notice zyban sintomi fisici ansia

Newer Post Older Post Home