Thursday, September 23, 2010

Busking Di Bukit Bintang : Tawaran dari Teman

Sebenarnya masa gaduh ngan aku tu, kamu membawa diri ke Bukit Bintang. Sekali terjumpa dengan Abang Adi.


Abang Adi : Ko kenapa sedih je ni?

Kamu : Aku buat salah ngan bini aku weyh! (mata sembab)


Lepas borak ngan Abang Adi tu baru kamu confess ngan aku kana pa yang terjadi semuanya. Lepas dah settle, kamu join Abang Adi Busking. Lepas Busking pegi mana? Makan kat McD. Wallaweyh! Kamu baru cakap nak makan Double Cheese Burger sehari sebelum nya. Esoknya dah dapat. Wah..

Masa ngah lepak ngan Abang Adi, kamu bagitau Abang Adi invite join Band dia. Vokalis perempuan. Seronok bila dengar kamu bercerita. Memang Abang Adi tu ada Band sendiri. Pernah masuk TV9 dan TV8 jugak. Tak tau apa plan dorang seterusnya. Yang aku tau, kamu sebagai guitarist akan buat lagu jugak dan masukkan untuk pertandingan.

Sebenarnya ada yang kamu cerita tu aku tak faham. Almaklum, aku Cuma main gitar. Pasal industry music memang aku slow sikit. Hoho.. Harapnya pandai jaga diri. Aku mintak kamu hati-hati. Kita tak tau siapa yang betul ikhlas dengan kita kan?



Dari kamu,

13 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

aaa..mek br mkn mcd ria..hehehehe..
yala hoo harus hati2 dgn manusia d kl tok...xsuma dpt cayak..10% jak asa mek dpt cayak!

mek nang salu nebes mun ngga keta2 mewah tok coz kebanyakan ada penyamun!huhuhu...

Amni said... BALAS

Dear Flo,
maksud kitak kebanyakan ada penyamun?

esok nya start keja kat McD.. hehe...

ztie said... BALAS

mek mok mcd. erm.. tapi tiba2 mok tomyam. aie..

ztie said... BALAS

mek mok mcd. erm.. tapi tiba2 mok tomyam. aie..

ardinihumaira said... BALAS

bestnya makan double cheese burger :)

p/s: kem salam kat abang adi hik3

Amni said... BALAS

Dear Ztie,
nang selera ta duak sama aie.. kmk sama juak.. mok mcD. aritok tek da indah mok masak tomyam.. beli pes jak la senang.. hahah...

Dear Ardini,
tak kenal dear.. hehe.. muka macam mana pon saya tak tau.. kalau bagitau nanti kang kantoi lak kan amni cerita apsal dia kat blog ni.. hehe...

Faizal n Fashitah said... BALAS

haaa ada denga ya kamu?nasihat berguna dari bini kamu ya..yerrRr.anyway,lepas busking memang nyawa nak makan mcd koh.jadi kesimpulannya,mek rasa..sejarah encek mekdonel memang pnah busking juak seblom nya bejual beger mcd XD

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

bena ya..untung kitak dapat mcd..jadi cia kmk juh,....
kmk mok makan cekerem coklat..

tapi...
mesti mek sedih kak ya...

dolok 2 time dating g mcD makan cekerem jak...

kinektok xda dating agik...
waaa

erolnukman said... BALAS

komen encik F&F itu sangat berguna juag..dengar ya kamu....jgn mancal2 lagi ya...hehehe

BSI said... BALAS

take care!! quote saja apa cekgu erol padah lah..haha

FyZa said... BALAS

double cheese! waa suka..sedappp..hehe..
ddoakan moga sis n husben baik2 ja..pa pun yg kita nk wat kena sntsa b'hati2..;)

Amni said... BALAS

Dear F & F,
Hahaha.."Dengar ya Bang?"
Ekekeke.... kitak nang ada-ada jak laa... hahaha...

Dear wawa,
bila kah kmk dapat mekdi? hehe.. kitak perlu berjumpa bah ngannya.. mun kitak sedih-sedih gitok, hati sik tenteram bah.. mun sik pun, carik laki lah dear.. hehe...

Dear erolnukman,
"Dengar ya bang? Jangan mancal-macaml" ekeke... katok mek polah entri pasal ya gik..=P

Amni said... BALAS

Dear V,
tq... hahaha... mek quote juak la komen mek ngan Cikgu erol ya k kitak.. ekeke...

Dear Fyza,
saya cuma suka bubur MacD.. Thanks dear... =0

Newer Post Older Post Home