Sunday, September 26, 2010

Takut Giler!

Kamu, Sambung entri INI. Saya sudah balik office.

Haruslah kan saya cakap dua jam tu lama. Macam-macam saya boleh buat kat office dengan dua jam tu. Office sangat sibuk hari ni. Saya pulak kena stay kat Klinik lebih dua jam. Konon-konon nak datang sebelum pukul 8 pagi sebab nak balik awal. Sekali tak boleh jugak.

9.45 pagi, klinik dah lengang. Aku SMS ngan Ztie. Doktor pulak baca news paper. Lebih kurang pukul 10 pagi, pembantu doktor panggil aku. Doktor pon masuk bilik.

Pembantu Doktor : Nak bagitau dia dulu ke doc? Ke buat dulu baru bagitau?

Aku : eh? menakutkan je.

Doktor: (gelak) kamu menakutkan dia je...

Aku : (pandang muka doktor)

Doktor : Saya akan ptong sikit gusi kamu sebab saya nak explore akar dia. Amik masa sedikit la ho... Lepas tu baru saya boleh nampak akar gg kamu.

Aku : Oh. Okey. (dalam hati dah cuak)

Pembantu doktor : Kalau complicated sangat, kena bayar RM50. Tapi kalau tak, perlu bayar macam biasa sajalah.

Aku : Okey..

Doktor : Saya bius dulu. Kalau sakit nanti bagitau ya.. Jangan takut. Tak sakit. Macam cabut gigi biasa saja.

Aku : Masalahnya saya tak pernah kena cabut gg doc(Cakap dalam hati je)

Lepas potong gusi aku(aku tak perasan pon sebab dah kena bius), doktor tu tarik akar gigi aku. Aku tutup mata. Pembantu doktor tahan kepala aku sebab asyik goyang-goyang ikut pergerakan tangan doktor. Ngee... Tak lama lepas tu,

Doktor : Ok dah!

Aku : (lega)

Pembantu doktor : Okey, tak perlu bayar.

Doktor : Saya nak jahit. Perlu bayar ke?

Pembantu doktor ; Tak perlu..

Aku : Cam gerun je. (Cakap dalam hati lagi)

Doktor : Saya nak jahit supaya cepat sembuh okey..

Aku : (angguk kepala tanda faham)

Serius takut ooo... Benang dia macam tali tang si je aku tengok. Ekeke... Adei! Ada temujanji lagi hari Khamis. Semua orang kat situ dah kenal aku. Mana tak nyer. Sampai kena keluar masuk dalam bilik doktor sampai tiga kali. Siap X-Ray lagi tu gigi aku. Aiyak!

psssttt.. kamu, tadi saya beli udang. Saya nak masak tomyam petang karang. Yey! Harapnya, tempat kena jahit tu tak meragam. Erk!



Takut,

17 kata-kata jiwang:

kata kila said... BALAS

aRGHHHH serammm nak cabut gigi.jaga gigi lah elok2.eekekeke

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said... BALAS

saket gigi ker~ jan makan dulu udang tu. nnty gatal2 hehehe~

ainz said... BALAS

erk!kene potong gusi...hurm..mengikut pengalaman..acu ain,la..bukan ain..hee..alhamdulillah dia xsakit..doktor ade bg ubat,kn..?makan ubat,k.. :)

Amni said... BALAS

Dear Killa,
memang sangat jaga gg.. tu yang gg jadi macam gini. haha.. tak tau nak explain macam mana...

Dear SSA,
gatal ke? naka makan jugak. Hopefully tak de la gatal2 tu.. huhu...

Dear ainz,
doktor tak bagi ubat pon.. hoho.. dia soh makan ubat last week.. hee...

ztie said... BALAS

kmk masih sik mok megin gusik ya. hahaaha... ermph.. lom papa lalu nak makan tomyam. kmk mok juak eh... hee....
kmk sama macam v maksud tadik. Yg gigi simen dolok pecah. Sikpat selamat gk

nabilah_2908 said... BALAS

owh..paling tak suka pergi dentist..scary...

moga cepat semubuh ya Amni.. :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
SEANDAINYA

gadisBunga said... BALAS

tidak!!! ngeri!!!!

echah mashuri said... BALAS

takuttt cbut gigi..ni kan plak nak jahit2 potong gusi...ohhh...seriauuuu

AmirFX said... BALAS

Yarabii... Seram gik dari cita After Life.. Ishh.. Nasib doktor ya bait hati ada tyk2 ngn ktk ada sakit ka sik.... Uishh...

erolnukman said... BALAS

cisss...molah suspen juak pmbantu doktor ya...hehehe!
wahh...lalu tinggi selera lepas cabut gigi.=P

Mak Su said... BALAS

huhuhu, takutnya

BSI said... BALAS

kmk baruk mggu tok rasa sakit..menaun dah gigi ya pecah..sikda skt apa2 slama tok..mggu tok skt mild jak.tp rsa xmok inang lamak2 skt tok. tkut bengkak. ingt medical fee pekerja termasuk dental..padu sik..dah plan mok gi KPJ koh..hahaha bulan depan jak lah.

Amni said... BALAS

Dear Ztie,
owh! ya mok salu g dentist. supaya sik la terjadinya gg pecah dan sewaktu dengan nya.. huhu..

Dear nabilah,
harus rajin p jumpa dentist.. t dapat penyakit disebabkan gg, lagi scary. oh! thanks dear..=)

Dear gadis bunga,
yer.. sangat ngeri. huhu..

Dear echah mashuri,
sangat takut kan.. ketq jugak tadi tu.. hoho..

Dear amir,
yalah.. sib nya tanyak2.. nang nervous la kmk sebenarnya.. nampak li muka pucat,. bibir terketar2. haha..

Dear cikgu erol,
aok, nang suspen... haha.. selera nang tinggi. masalahnya sik tauk dapat sik nak amkan tomyam tok.. haih..

Dear Maksu,
sangat takut! hee...

Amni said... BALAS

Dear Sis V,
KPJ ya apa? hee... bagus tak g awal2.. lak melarat ya aie...

BSI said... BALAS

apa nama KPJ ow..kuching specialist apa ow..hahah siktauk..hospital terdekat dari ppks sia..haha

Mr Noble said... BALAS

lepas tu dokter kasi gula2 tak? :p

Amni said... BALAS

Dear Sis V,
Heee.... kmk sa mek tauk yaa...

Dear Mr Noble,
bagi gula2 kan bertambah sakit gg tu karang... tak pasal2 gigi lain lak kena cabut.. hee... Sajaa je kan? =P

Newer Post Older Post Home