Sunday, October 3, 2010

Ayu & Matang


Kamu, semalam kan sebelum jumpa dentist tu, terjumpa senior Kolej Abdillah. Terus excited ni jumpa dia. Mana tak nya, last aku jumpa dia, masa aku form 1. 11 tahun dah tak jumpa tu. Tau-tau dia dah kawen. Sekarang ni rupanya dia cikgu dekat sini. Wallla....

pssstttt... sebenarnya aku tak ingat nama kakak tu. Sorry kakak. Aku just ingat rambut dia paling panjang kat Kolej Abdillah masa tu. Hoho.. Budak silat dan budak pengakap. Sama macam aku.


Kakak : Amni, lain sangat dah kamu skang ni..

Aku : (gelak) Nape plak?

Kakak : Skang nampak lebih matang. Ayu gitu...

Aku : (gelak habis) Dulu macam budak eh?

Kakak : Serius ni... Nampak lebih kewanitaan, ayu.... (dia pegang tangan aku sambil belek-belek aku)

Aku : Dah tua dah kak... Lama betul tak jumpa...


Lepas tu borak-borak lagi. Nape dia cakapa aku skang namapak lebih ayu, kewanitaan dan matang? Heee... Saya tak perasan yer. Dulu masa sekolah, sangat ganas. Macam budak laki walaupon tudung tu panjang. Lalala... Rambut plak, style ala-ala lelaki. Masa tu fesyen lelaki rambut belah tengah sangat popular. Hee...

Lima bulan je kat Kolej Abdillah tu. lepas tu blah g sekolah lain. Sib bek keluar dari sekolah tu. Kalau tak, confirm kamu tak jumpa aku skang. Tah-tah skang kat pub ke.. Hoho... Sangat rasa best masa tu sebab rapat dengan senior yang duduk asrama. Mampuih laaa...


pssst... sekuarang-kurangnya ada jugak la kan orang tak cakap aku macam budak? *weee*



Saya tak perasan,

10 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

kamek la yg terperangkap dalam kolej tk? Ahaha

BSI said... BALAS

pub?

'kami ahli pengakap muda..'

white rose said... BALAS

hahaha...
amni, cube ko letak gambo ko masa muda & masa skrg...

meh akak komen bernas2...
hahaha...

take care ye dear

PinQib said... BALAS

menjadi sorang budak dalam badan orang dewasa sngat meneyeronokkan..=)

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kasih Hingga Mati
Teka movie
Shoutbox hello kitty baru.

little black dress said... BALAS

wah...
teringin nak tgk kmu...hoho~

labulabi said... BALAS

hehe.biar nampak macam budak, tapi perange macam dewasa dari jadi dewasa perange macam budak-budak riang.x patut x patut.

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek lom penah nemu kitak. Yalah kamek siktauk samada kitak dah matured ka atau gik masih cam miak kecik hehe..

Ibu Iman said... BALAS

kmk pn kolej juak dolok... mst x knl kmk sbb kmk harian... heh heh heh

Amni said... BALAS

Dear ztie,
hehe.... boleh jak keluar mun maok.. hehe...

Dear Sis V,
yalah.. ney tauk kan? pernah g sekali.. tapi petang la.. kat kuching ya.. owner khatulistiwa pun pub.. ya pun sebab mirul ada invitation malam ya.. petang ya agak tokey ya apdah sikpat datang.. ngee.....ada ati juak nak g.. tapi bila nangga tiger here and there, terus takut... hahahaha...

Dear w_r,
hahaha... gambar kecik2 dulu tak de akak... dulu kecik-kecik segan nak bergambar.. ngee...

Dear pinqib,
best yer? =P

Dear lbd,
eh? tak pernah ke? saya dah pernah letak gambar kitorang kat dalam ni.. hehe...

Dear labulabi,
sangat setuju.. hehe...

Dear f & f,
depends.. tengok situasi.. hehe.... mun perlu serius, kmk serius laa.. mun ngan kawan-kawan kedak miak selalunya.. mun jumpa urang bok kenal, malu-malu.. iyerrrrr...... sila percaya!=P

Dear kak mira,
ya juak mungkin kmk familiar tengok kitak li kak... kitak batch ney bah?

/Dayah//Nurul/ said... BALAS

matang bila pengalaman yg mendewasakan diri kita :)

Newer Post Older Post Home