Wednesday, November 17, 2010

Angan-angan Jadi Kenyataan~

Mtest pagi Sabtu tu. Pegi test naik taxi. Sayu nya hati aku. Teringat masa kat Kuching, bila orang naik taxi, aku rasa macam kesian je. Mesti dari jauh kan orang tu. Uhukss.... kat sekolah aku amik tu, ada 150 candidates. Baru sekolah aku. Belum sekolah lain. Haihhhh....

Jumpa Berlinda. Haha.. Kalau yang sama matrik ngan aku mesti kenal Berl yang kecoh tu. Kelakar bila bborak ngan dia. Nampak je muka aku, terus dia serbu. Terus cakap non-stop. Siap dia bagi aku tips lagi macam mana nak jawab insak tu. Dia cakap, yang lain tu tak penting. Yang paling penting tu insak. Sebab pe dia tau, sebab last intake tu dia dapat sampai interview walaupun dia jawap sukati je yang lain-lain tu. Insak je dia jawab betul-betul.

Kelakar bila dia cakap, ko mesti pandai menipu jawab insak tu. Ekeke.. ada-ada je. Dia skang GSTT. Dia pun cakap kat student dia, dalam hidup ni kena pandai menipu sikit-sikit. Amik ko Berl bila Cikgu Moral masuk class, budak-budak tu cakap macam tu kat cikgu tu. Hahaha... ada-ada je.

Berl tu tak lepas interview sebab lurus sangat. Dia mintak lain, tapi KPM bagi dia English. Interviewer tu psyko dia. Suka hati dia je cakap dia memang tak minat nak ngajar english tu. Bengong! Kalau aku pun aku tak amik ko jadi cikgu berl! Haha....

8.30 dah masuk bilik peperiksaan. Pukul 9 start. Tak belajar punya pasal, aku jawab ikut sedap ati aku je. Sempat lagi masa jawab English dan Kuantitatif tu aku berangan. Berangan kamu balik Kuching tak lama lagi. Boleh la aku amik kat airport. T nak pegi steamboat. Tengok wayang. Lepak pegi pantai. Practise gitar. Dengar kamu nyanyi. T t nak bawak geng lain. Wahhhhhhhhhhhhhhh............ Seronokkkkkkkkkk! Jangan jealous! Lepas tu aku imagine aku mengajar budak-budak prasekolah. t kalau budak tu nak terkencing ke, nak berak ke macam mana? alaa... pembantu pengurusan murid kan ada. aku kan tugasnya mendidik. kerja memasak dan menyiapkan budak-budak, bagi apda yang pakar macam pembantu pengurusan murid tu.

Sedang aku berangan dengan jayanya, pengawas peperiksaan tu cakap, 'masa tinggal 5 min lagi'

Bengongggg! 5 soalan last english tu petikan. Aku baca macam jet. Aku jawab pun macam jet. Ada dua soalan last tu aku jawab dengan pejam mata. Ahahaha.... yang kuantitatif plak, aku jawab ikut logik je. Kira sikit, teka lebih. Haaaaaa.... menjawab la aku nanti kan kalau tak kena panggil interview. Haihhhh.... doakan lah aku dapat interview weyhhh....


Nak resign,


20 kata-kata jiwang:

Rt-qaH said... BALAS

yohh..mampus kita smpt juak nak berangan ooo

ztie said... BALAS

kmk gik pk .......... berbaloi sik mun mendoakan. yer...s ekdalah..... mek doakan kitak berjaya cikgu~!

ainz said... BALAS

Steambot tu mmg xpenah berenggang dari fikiran kamu.. ;p doakan kamu berjaya.. :)

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

kmk sik berjaya Mtest..jgn dgr glak madah insak ya penting dari yg lain..
yg lain ptng juak..tp kmk akui insak memang perlu tipu..jgn lurus bendul glak...tp jgn over tipu sbb ada soalan dpt detect ktk tipu bah..hehhe dgn cara apa? hehehhe..adalah.. masa semakan ada "L scale" mean for liar scale!

Poyaty said... BALAS

HAHAHA, gudlak. jadi guru pra best sgt. ajar dr ABC.

semoga amni berjaya. tp sempat tu berangan2. hahaha

.sweet-ants. said... BALAS

sempat lg berangan??
adududuuduii
masa itu emas syg!!
haha. lucu la

nabilah_2908 said... BALAS

hehehe..sempat berangan lagi tu... ;)

good luck yer Amni... ;0

jom ke APA KATA HATI pulak,
AIDILADHA 1431H - PART 1

tia said... BALAS

sempat lagi BERANGGANNNNNN ?
hahaha!

tia said... BALAS

aiyok ?
shah alam cam jaoh je dgn tia,
if ade kt area kl cam bb or ts nnt let me know oke ?
;)

maCy said... BALAS

semoge dpt! huhu

ptt bantai cakap nak nak nak je. tehehe

labulabi said... BALAS

kompom dapat bah.mun x dapat lulus dapat gagal pun dapat juak nak.wakakakaka.aik dalam test pun dapat tipu juak ka.bok jak dengar.camne crita raya aji tek.hehehe.pernah kmk apply pembantu pengurusan murid ya.hehehe.

beautiful_rose said... BALAS

good luck amni!
ko mesti lulus punyelah..... =)

gigi rongak said... BALAS

haha..sempat juak nya berangan.. apa pun gud luck

white rose said... BALAS

ko exam ke?
wah....exam nak jadi cikgu...

cayalah...

NUNU EERA said... BALAS

gudluck..!

sakinah juta said... BALAS

smoga dpt result baek.err mtest tu ape yek?eheee

♡ Sutera Kasih ♡ said... BALAS

yahuuu kmk balit kuchg next week...!!!hihihi..psssttt kmk pon sama main tembak jak jwb soklan bi nok belakang2 ya :P

~nEeYsA~ said... BALAS

aie2...smpt gik nya berangn..hehe..
suk la nya pat jumpa kamu ya kelak..pewit2..hehe

Syida Shukor said... BALAS

sempat lagi berangan ! hahha

Anna Boleyn said... BALAS

goodluck yer amni. :)adey boley pulak masa exam berangan. hehe :p

Newer Post Older Post Home