Wednesday, November 24, 2010

Chemist : Show Di Istana Budaya

Kamu, hari ni hari ke-4 dah aku kerja kat kuching. Wallaweyhhhhhhhh…. Senangnya dalam hati. Hehe… Masa dalam perjalanan ke office tadi tu, lalu kat satu pejabat ni. Ada security guard. Kesian. Ngah tido sambil duduk. Agaknya dia shift malam kot.

Jangan Tanya aku kerja area mana. Tak nak bagitau. T kena serbu. Ahahaha… Tapi ada KFC kat depan office aku. Nak aku belanja? Jum! Carilah! Ngee… Paling penting sebenarnya office aku ni dekat jugak ngan umah.

Aku gelak je bila kamu asyik Tanya kat office aku banyak laki tak? Don’t worry, engineer semua kat level 2. Aku plak kat level 3. Kat level 3 ni plak semua popuan. Bos aku pun popuan maa… Managing Director pon. Heee….

Semalam masa balik office, kamu call.

Aku : B, boss kamek ya brutal. Tapi kan… ringtone nya lagu Sempurna.. Serius cam sik sangka… sentimental juak boss kmk ya.. (B, boss saya tu kan brutal tau! Tapi kan… Ringtone dia guna lagu sempurna. Tak sangka dia tu sentimental jugak..)

Kamu : Kitak berpantun ka ngan Abang? (awak berpantun ke dengan abang?)

Aku : Kenak? (Kenapa?) <- - - buat-buat blur. Padahal sebenarnya memang nak soh kamu nyanyi.

Ahahahaha… ada-ada je. Umpan mengena. Lepas tu kamu terus nyani lagu Sempurna. Yeaahhhhh! Rindu! Tak sabar nak tunggu kamu balik.






Pssttt… sabtu ni kamu ada show kat Istana Budaya! All the Best dear! Bukan senang kan nak masuk situ buat show. Ohoho..

Psstttt…. Bila dah dh d Kuching, memang jarang dapat update. Tapi saya singgah blog korang walaupun tak tinggal jejak. Terima kasih yang masih setia di sini..





Love owez,

AMNI

18 kata-kata jiwang:

chentaMAYA said... BALAS

org seni ke bf lu?

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

eh..dah keja ctok ka..

Amni said... BALAS

Dear chentaMAYA,
hehe. orang seni.. study kat aswara..

Dear Sis V,
aok.. keja d kch dah kmk... aria mek bisin2 madah nak resign ya sebab tok la.. dapat offer lain.. hehe

PinQib said... BALAS

wah. tahniah thahniah


PS: SORRY LAMA TAK MELAWAT, BZ N KELANTAN BAD LINE COVERAGE.. ^^

nabilah_2908 said... BALAS

wah..amni dah semakin seronok sekarang... ;)

rasa macam dah lama tk dtg sini... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CIVIC-MINDED

labulabi said... BALAS

waseh dah balit kuching org eh.patut la x nampak seminggu tok.mun camya xda gik la edisi amni nak.hehehe.

Amni said... BALAS

Dear Pinqib,
thanks dear...

Dear Nabilah,
hehe... mesti sebab amni pon dah jarang tinggal jejak.. hehe...

Dear Labulabi,
kenak lah sikda? mirul masih di KL.. haha.. kan blog tok sebab nya di KL.. bukan sebab kmk jauh di pedalaman... hehe

zOeY zAu YaH said... BALAS

heee..romantiknyer

tia said... BALAS

sweeeetnyee!
mesti dye selalu nyanyi ntok kmu kan?

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

wahh hebatnya!!tahniah..hehe
em neway nk kfc?kui3

ainz said... BALAS

excitednye dia kat kuching...hee..al the best,dear..keje rajin2..

Ninie Nordin said... BALAS

aihh. dah keja kt kch duhal ktk. patut la sunyik jak blog ktk tok. eheheh. sma jak kta. ng bpantun dolok mun mok sumthing. ekekekeke. ;P

Tomato Gurl's Life said... BALAS

berbunga la hati amni ye...hehe

e.r.m.i.e z.e.n.t.i.e said... BALAS

sine ktak keja sis??? =)

gadisBunga said... BALAS

ni mesti draft pakai words kan? huhuhu~

white rose said... BALAS

amni, akak penah skali masuk istana budaya...

perggghh...best...
nak masuk lagi...
tapi blm ade rejeki...

kamu keje baik2 ye amni...

beautiful_rose said... BALAS

owh...sudah balik ke kuhcing ko yerk.nanti buleh aku datang bertandang..teringin lak nak jumpe ko...hikhikhik






huhuuh nanti aku akan selesaikan tag dari ko tuh...tunggulah

bspotgurl said... BALAS

kerja baik baik yea

Newer Post Older Post Home