Sunday, December 5, 2010

Masa Depan : Merancang Untuk Anak-anak!

Kamu jahat bangat! Boleh kamu gelak-gelak baca entri iklan aku pasal kamu tu. Tiba-tiba rasa muka aku merona merah. Eh?

Baru dua minggu aku kat Kuching, aku dah rasa aku hidup kembali. Bukan bermaksud dulu kat Song aku tak hidup. Tapi hari-hari rasa sesak nafas. Hidup as if untuk makan, minum, tido, kerja. Kalau tak kat office, kat rumah la aku. Ada gak jalan-jalan. Tapi kalau kat Kuching, aktiviti aku lebih padat. Bila kamu tak de, tak de la terasa sangat. Sekurang-kurangnya aku ada benda nak buat kan?

Memang jadual aku agak pack kalau kat Kuching. Skang nak tambah lagi aktiviti malam aku dengan mengajar. Memang mengajar tu hobi aku. Terutama kalau mengajar apa-apa yang berkaitan dengan Math dan kimia. Ada siapa nak anak-anak, sedara mara, adik-adik belajar ngan aku? Hee.... Yang kat area Kuching je k.. Nak aku ajar one to one pun no prob.. Aku boleh datang ke rumah jugak. Apa-apa nak discuss, no contact kat SINI yer....

Plan masa depan nak dapatkan lesen untuk Pusat Tuisyen untuk Sekolah Menengah dan Rendah dan kelas Gitar jugak. Kelas Gitar tu, of course la kamu yang akan jadi cikgu nya kan? Insha Allah.. Dan lagi, nak bukak Pusat Motivasi. Boleh buat program Motivasi Sekolah dan Universiti. Fasilitator nak dapat? Adik-adik Perkepis ramai. Motivator? Pun ramai yang aku kenal yang bukan hidup mengejar duit. Yang penting sebenarnya nak sedarkan masyarakat kita betapa pentingnya ilmu dan pendidikan dalam hidup kita. Insha Allah. Doakan yer... Ada sesiapa tak nak join venture? Lalalala....





pssttt.... thanks yang datang selalu di sini dan menunggu entri baru. Sedang berusaha membahagikan masa untuk blog... Thanks everyone. Saya yakin ada yang membaca dan setia di sini. Eh? Bunyi cam hampeh. Hahahaha....


pssttt.... 5 days more to go! Cant waittttt!




Misi,

10 kata-kata jiwang:

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek pun ada molah kelas ngajar graphic design koh nektok ehek XD

ztie said... BALAS

kmk!

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

motivator boleh ajak i okkk..haha

Amni said... BALAS

Dear En. Odio,
bah, sik mok join venture lak? jadi rakan kongsi.. hehe

Dear Ztie,
boleh.. lak kita plan k.. tapi untuk jangka masa panjang la k...=p

Dear Sis V,
bah, bagus2! rami kita tok.. hehehe

ztie said... BALAS

mmglah untuk jangka masa panjang nak?

Ninie Nordin said... BALAS

wow! mun mek pat studi kt kch. pt ambik tusen math ngn ktk ohh. kmk blurr bab2 math tok. grrrrr. -____-

nabilah_2908 said... BALAS

bagus la Amni..dah ada perancangan...semoga apa yg di rancangkan berjaya... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AKU TAK BODOH

ainz said... BALAS

nak join!bleh?hee..nak gak sibuk2>> ;p

AmirFX said... BALAS

KMk mok belajar men piano.. Ada sik kelak?

Sofia Karim said... BALAS

nnt kalu nak cari cikgu tuisyen, panggil la kamek.. hehehe

Newer Post Older Post Home