Monday, January 17, 2011

Bisikan Hati Kecil

Semua orang boleh menulis. Tapi tulisan yang bagaimana boleh jadi inspirasi pada orang lain? Menulis puisi ni salah satu hobi aku. Menulis untuk meluahkan apa yang aku rasa. Dari sekolah lagi sebenarnya. Cuma aku tak reti nak recite. Pandai menulis je. Untuk suka-suka. Banyak sangat kurangnya..


Hati bilang jangan,
tapi siapa aku untuk menghalang,
kadang rasa nak meradang,
tapi hati sering bilang,
sabar itu separuh dari iman...

Nafsu meronta,
Hati mengawal,
jangan... biar saja,
segalanya terserah,
mereka itu bukan siapa-siapa...

Darah manis,
semua suka,
itu semua ujian belaka,
kadang tak faham,
hak orang pun nak juga..

Marah kah?
Tak perlu,
DIA ada untuk semua,
cuma harap mereka faham,
tolong hormati hati kecil ini...







Nukilan,
AMNI
9.53 pagi,
17.01.2011
EPR Sdn. Bhd

15 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

waiseh......best juak puisi ktk tok...=p bakat terpendam...

ztie said... BALAS

kmk ttp pdh puisi ktk tok bleh jd k rapping. Siyus aie! Hehe iyerr.. Ada ndah nak balas2 main entry sambung2 tok.. Hahaha bukan ktk dlk salu cmya ka? =P

Zara Hannan said... BALAS

aokla deng. pat k rapp puisi tok. hahaha. :D

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

ringkas, padat dan tepat.. :)

azzey said... BALAS

Menulis membuatkan kita mampu berkongsi byk perkara...:)

Teratak Berpenjan Kayu said... BALAS

nulis puisi boleh dijadikan terapi untuk hati n minda =).
mun ktk bnr2 ikhtiar puisi tok dijadikan lirik lagu, mesti menjadi n menarik..benar!kak vee sik bulak.
kitak nang ada bakat nulis lirik lagu..=).

deAnza-wAnda said... BALAS

wah... terbaek wokk....

VIVIAN said... BALAS

nafsu meronta-ronta..hehe

good!

Ibu Iman said... BALAS

apa yg nk dideliver, sampei rah kmk sitok... kmk phm rasa ktk..

gigi rongak said... BALAS

pande bermain dgn kata2.. haha.. suka mencoret gitok kat kertas tp mun kat blog x berani mek tulis.haha

nabilah_2908 said... BALAS

bestnya...

lagi best kalau sy boleh mengarang puisi mcm Amni...huhu..

minat bnda2 mcm ni..tp tu la..tk reti...hnya mampu menghayati.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DENDA

Faizal n Fashitah said... BALAS

Bes juak puisi kitak hoh. Mek pandei juak berpuisi.. tapi puisi mek mok nak mupus urang baca kali koh hehe..

Kimi Ismawi said... BALAS

kelak ekot mek gi kl k? kita polah reading.... hebat ;)

erolnukman said... BALAS

lalu sengih2 maca komen bro odio..hehehe!
kenak sik polah lirik jak puisi2 ktk ya?

Amni said... BALAS

Dear flo,
hehe... terpendam.. mena....goreng2 jak bah.. semua boleh ya...

Dear ztie & Zara,
coba tak duak molah kedak rapping lok.. haha

Dear Ismi,
yerseyh! goreng2 jak deng...

Dear azzey,
sangat setuju dengan kamu dear.. =)

Dear kak v,
sapakah mok ambik jadi lirik? mirul pun sik rasa best.. ekeke...

Dear deanza,
hehe... trademark arel... =p

Dear sis vivian,
hehe... mena oo... nafsu meronta-ronta

Dear ibu iman,
wahhh... bagusnya boleh sampai kat hati kitak kak.... terharu kamek..

Dear rongak,
sikda urang kenal kitak bah.. tulis jak.. hehe...

Dear nabilah,
boleh tu.. try2.. hehe.. tulis je terus.. jangan horaukan sedap tak sedap.. =P thanks dear,,..

Dear en. odio,
kitak nang.. hahaha.. nang mudah nak molah urang mupus... hahahah...

Dear kimi,
yerrr... nak reading di siney? aiee... best!

Dear cikgu erol,
hehehe... polah lirik, tapi melodi mek sik pandey molah.. mirul lebih suka mun nya pun polah lirik.. sennag gik dihayati bah.. hehe

Newer Post Older Post Home