Friday, January 21, 2011

Kadang-kadang Apa Yang Kita Nak Tak Semestinya Yang Kita Nak!

Malam semalam kamu sangat sibuk. Tak tau pukul berapa aku terbangun dan call kamu. Sebab memang kamu tak call aku pun. Rupanya sibuk ngan software untuk recording.


Kamu : Sorry sayang.. serius abang tak perasan jam dah lewat. Ni tengah explore software ni. Belajar dari You-Tube! Serius best!

Aku : Mana dapat?

Kamu : Dari Abang Aiman.

Aku : oh! Ti dah pandai boleh buat bisness recording. Tak payah abang nak carik tempat nak record lagu abang...

Kamu : Tu la pasal. Abang boleh buat recording sendirik. Sambil-sambil tu tolong kawan-kawan plak.

Aku : Great!

Kamu : Tahun 2 nanti nak belajar semua pasal recording ni. Memang ada subject tu.

Aku : Wahhhhhh..... Ni macam tak fikir Mentor dah? Ada ke sem depan?

Kamu : Sekarang ni semangat nak belajar.

Aku : Oh! Patut pun tak de dengar orang cakap dia sibuk training...

Kamu : Tak tau laa.... Sekarang ni fikir pasal belajar je. Mentor tu nak pegi untuk pengalaman je.

Aku : Boleh percaya ke?

Kamu : Betullllll.......



Kamu tak training untuk Mentor. Bila aku tanya, kamu cakap letih. Sibuk nak buat lagu baru kamu. Ni semua mungkin jugak sebab dah jumpa member kamceng kat ASWARA. Siap ada lagu Jam Putih Versi ASWARA lagi. Eh?






psssttt.... aku lagi suka kamu sambung study. Mentor tu tak yah g audition boleh banggggggggg???? Errr..... Kadang-kadang apa yang kita nak tak semestinya apa yang kita nak kan?



Ni lagu baru kamu buat masa aku siapkan entri ni.

Kebenaran
Lirik: Amirul
Lagu : Amirul

Apa yang kau tahu tentang dunia,
Kau dibutakan oleh media,
Aku , kaku terdiam pabila
Mengetahui kebenaran makhluknya

Kau dikawal sepenuhnya,
Kau tak kan tersedar, racun minda
Yang telah rasuki semua
Hinggakan harta rebutan semua...

C/O
Bangunlah, bangkit dari tidur
Terhayal oleh iblis durjana
Bangunlah, hingga kau tersedar
Kau lebih baik sebenarnya

Aku hanya yang mencari, kebenaran..











Hidup Perlu Terus,

18 kata-kata jiwang:

.sweet-ants. said... BALAS

dah ubah fikiran ke? xpe la rezeki kat mana2... pilih laa keputusan yg tbaik buat diri

ztie said... BALAS

hehehe mana mana yg ktk duak berkenan lar. demi masa depan

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

mutoi2.. ap yg kita dpt x semestiny yg kita nak.. Allah sebaik2 perancang..:)

yerrr ad lagu baru eh.. :)

beautiful_rose said... BALAS

rezeki ada dimana2 just perlu cari je.andai ia terlepas,anggap saja ia bukan y terbaik utk kita...








stdu hard tuh amirul...amni,ko mesti kena support die bg semangt!

VIVIAN said... BALAS

nice lirik!! bravo!!

bgs la..blaja!! yerr..[aksi mak tiri]

tia said... BALAS

betul! soh dye smbg study dlu! ;)


lirik lagu tuh terbaikkk! :D

Norris said... BALAS

apa irama kei lagu tok kelak ho?...mun jumpulan hujan mbak best tok..

sue said... BALAS

Emmm..dia dah ubah fikiran kot....Alhamdulillah..dia nak fikir study lg...

Amni said... BALAS

Dear Sweet-ants,
tak ubah fikiran.. audition tetap pegi.. hehe...

Dear ztie,
duak2 nya akan polah yang terbaik dear... =)

Dear Huda,
aok,.. lagu baru.. klik kat link.. hehe...

Dear Rose,
harus aku bagi semangat.. hehehe.. sampaikan aku cakap, tak yah la g audition mentor tu.. haha...

Dear Sis Vivian,
sila dengar lagu nya dekat link ya.. heheheehhehe..... nya g jak audition ya... belajar tetap belajar mak tiri.. <<<< mirul padah... hahaha..

Dear tia,
tak dengar lagu dia lagi kan? lagu kat link... =P eh? ke dah nampak post dia tu? errr....

Dear Norris,
lagu ya full kat link ya... =) sik mok la hujan nyanyi lagu tok.. better soh nya pun... heheheh....

Dear Sue,
dia tak ubah fikiran... =P dia pegi jugak 2nd audition tu... =)

Dear

nabilah_2908 said... BALAS

betul juga tu...

biarkan dia habiskan belajar...lepas tu pun masih boleh join reality show yg lain...

tak pun...bila dah habis nnti..tau2 dah jd penyanyi dah..

ala2 anna rafali..siapa yg tahu kan..? (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERETA MERAH KU

shamsiah shamsuddin said... BALAS

DAN TAK SEMESTINYA SEMUA BENDA YANG KITA TAK NAK TU KITA LEH ELAK..
NAK TAK NAK KITA KENA LALUI NYA GAK WALAUPUN RASENYA TAK BEST...

HonEyBuNNy said... BALAS

yeah...habiskan stdy dlu....;-)

lirik lagu tu best...;-)

niesz said... BALAS

wah!bgus nye lirik nie..sgt berguna tuk remaja skang nie...sbb da rmai yg terpesong d sbb kn bnda2 media nie..

white rose said... BALAS

chaiyookkk AMIRUL...

study ye...itu lebih utama

za petrelli said... BALAS

rezeki ade di mane (sambil mengangkat tangan, kaki dan mulut)

lirik lagu tu best

AIMAN said... BALAS

study dulu.. :P

Chik Att said... BALAS

best lirik tu ....
thank visit lakaran kasih ......

Kimi Ismawi said... BALAS

waa... kmk pun dolok asa nk ambik modul sound ya.... best2.... tandah nya blaja :)

Newer Post Older Post Home