Saturday, January 22, 2011

Sila Pergi Jauh-jauh Dari Aku!

Hari ni aku kerja. Yerr... Sabtu aku kerja. Ko soh aku datang setiap Sabtu, sure aku tak de masalah. Sebab hari Sabtu biasanya aku memang semangat nak kerja. Sunyi sepi je. Errr... Hari biasa aku kelam kabut tengok orang masuk lab keluar lab jumpa Project Manager aku a.k.a Senior Chemist kat sini.

Dalam pukul 10 pagi, aku kua jap sebab ada urusan sikit. Cehhhh... Kalau bab nak keluar je cakap ada urusan. Perghh... Tapi betul, aku memang ada urusan. Urusan perut lapar mintak di isi. Aku kua jap je. Dalam 15 min dah sampai office balik. eh?

Sempat isi minyak. Masa ngah isi minyak tu, tiba-tiba satu kereta kancil yang dah isi minyak nak keluar dari stesen. Masa dia nak keluar tu,. semua orang pandang. Mana tak nyerrrrr...... Boleh dia press minyak kuat-kuat as if nak pegi berlumba. Tau la ko guna sport ekzos. Tapi agak-agak la weyh... Bukan kat high way tu ko nak press minyak kuat-kuat, dah tu banyak laju-laju. Alih-alih bila ko nak keluar simpang yang tak sampai 10 meter tu, ko kena jugak perlahan kan kereta ko kan? Ingatkan ko dah sampai ke hujung jalan. Kelakar!

nota kaki; kejadian berlaku di stesen minyak petronas berdepan ngan e-mart!







pssttt... kalau nak eksyen, pegi men jauh-jauh! errr... adakah orang itu tengah marah sebab tu dia press minyak kuat-kuat? Erm.. MUNGKIN!





Grrrrr,

15 kata-kata jiwang:

niesh™ said... BALAS

mungkin nya emo. hahha. pelik2 org knek tk. hr ya mek g shoping mall, ada kapel kelaie bha. bg malu eh. pmpn lam keta, laki bdiri luar d bawah hujan. haha. dah parking blah keta mekorg. hahha. pmpn ya macam mk kuar bh, nang byk queue blakang nggu nya kua, laki ya mala nyuruh dak nya jalan. haha. nang asa apa sa muka laki ya knk grk nya. mun mk emo pun boh rah public. bg malu. haha

VIVIAN said... BALAS

hahaa disuka nya la org tga nya ya..rasa kembang idong..

kdg2 lawak juak..org berlumba2 obertake kita..tup-tup jumpa balit kat trafic light eh..hahaha

Amni said... BALAS

Dear Niesh,
nang mena... haihhh... nak kelai boh depan urang bah.. nak emo pun boh sampei urang emo nangga kita.. grrr....

Dear Sis Vivian,
nang salu jumpa kes urang motong2 kedak ya.. rasa best la tek.. sekali bila dah kat traffic light kita gik boleh potong nya kdang2.. yah... amik ko! errr.....

e. indah said... BALAS

yer lah kadang pun asyik fikir yg sama on da road apsal dorg2 nak tetiba speeedd gila2 ...last2 tersekat gak kat depan ...nak tunjuk eksen utk 5 saat...zoooooommmmmm...last2 kat traffic light depan, keta yg sama gak kat sebelah ...lucu ...

AmirFX said... BALAS

Org cemya mungkin minyaknya sik abis pakei kali.. Ptt juak press minyak kuat2.. haha.. Bencik nangga org cemya... Asa best jak...

nabilah_2908 said... BALAS

menunjuk tk kena tempat..sudahnya malu sendiri..huhuhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OK LELAKI IDAMAN

Amni said... BALAS

Dear e.indah,
tau tak pe.. memang selalu jadi macam gitu.. hahaha... memnag kelakar!

Dear Amir,
yalah.. apakah reti nak ngeso kedak ya.. sakit tinga urang.. press kuat2 sik juak jauh ney tuju.. yahhh...

Amni said... BALAS

Dear nabilah,
tak tau la orang macam tu reti malu ke tak.. agaknya syok sendiri je lebih...

dUrRaNi said... BALAS

hahahaha...salu ngga keta kdk tk...bunyi jak kuat p jalan msh jwak kdk cput..hehehe...

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

mental disorder kali org ya.. haha..
bah, nasib x langgar ka apa ka.. dibuatny press minyak tembus kedai nk ka haru.. huhu..

HonEyBuNNy said... BALAS

dia tu agaknya kureng ckit d mindanya..heheh...mesti tgh marah sapa2 kot..heheh

erolnukman said... BALAS

bnr padah ktk aih...kmk kdg2 heran juak nanggar dak nya press minyak kuat2 kedak nak blombak...padahal jarak tek sik jauh ney.kak ya brek juak...mun dah rasa terer gila,press terus jak jgn brek2..baruk hardcore! betul sik?hahaha

nunama said... BALAS

haha.
mungkinlah kot dia tgh marah.
p/s: entah2 dia terlupa nak tekan clutch. wahahaha~~

btw, terima kasih jadi my 50th Teman Alam Maya. :)

maCy said... BALAS

nak macy calarkn kereta dia? hee

niesz said... BALAS

tu la..tunjuk eksyen lagi..ape, die ingt semue org nk tabik ke die wat prangai mcm tu..ehe..sory, agak teremo lak..haha..

Newer Post Older Post Home