Friday, January 28, 2011

Kejadian Seram Di Tengah Malam

Jam menunjukkan pukul 1.20 pagi. Jantung aku masih lagi berdegup kencang. Lebih kurang 12.30 tadi, pintu aku diketuk dengan kuat berulang kali. Seriussssss aku rasa macam nak marah. Letih ni. Tak cukup rehat lagi ni. Sebab malam tadi, balik rumah dekat nak pukul 11 malam.

Aku buka pintu, mak aku terjegat kat pintu.


Mak : Mak Sal (jiran sebelah rumah) madah ada urang berjalan di luar (Mak Sal bagitau ada orang berjalan kat luar rumah)

Aku : Hah? (terus segar dalam mamai)

Mak : Nya pusing-pusin nangga-nangga kereta kitak.. Bak sitok kunci kereta (ORang tu pusing-pusing tengok kereta kamu. Bak sini kunci kereta)

Aku : (bagi dan try sambung tidur. lampu bilik aku pasang. masa ni tak rasa apa sangat lagi.)


Kedengaran mak aku on and off alarm kereta aku. Aku ingatkan dia nak keluar tengok kereta aku. Rasa nak gelak yer jugak. Aku try tido. Tapi tiba-tiba aku dengar cermin bilik aku berbunyi. Terus aku tersentap bangun. Gila kooo.... Harus aku gelabah. Tak pasal-pasal orang tu pecah masuk bilik aku kang. Dan la tingkap bilik aku je tak bergeriji.


Kakak Aku : Ada urang kat luar.

Aku : Ceh! Menakutkan jak. Ingat sapa la.

Kakak Aku : Jaga-jaga. Tidur jangan nyenyak sangat.


Kakak aku rupanya masuk bilik aku betulkan tingkap aku. Dia nak pastikan aku nyer tingkap tutup dengan rapat. Fuhhh.... lega aku. Aku terus bangun sebab aku dengar telefon berbunyi berkali-kali.

Aku masuk bilik mak aku. Mak aku ngah cakap ngan inspektor tempat dia buat laporan polis malam tadi. Mak aku soh polis rondaan ke tempat kitorang.

Mana tak risau. Dua hari lepas motorsikal sepupu aku, atas nama mak aku telah hilang dicuri. Dua kali dah kejadian ni berlaku kat rumah aku. Sebelum ni pakcik aku nermotorsikal. Tapi yang tu dapat balik sekali dengan pencurinya. Memang orang area sini jugak. Tapi kali ni aku tak pasti siapa pulak. Memang kat area kawasan rumah aku ramai anak bujang yang menganggur.

Aku dan kakak aku keluar. Amik laptop kat dalam kereta aku. Lupa plak nak keluarkan dari kereta tadi petang. Dah beberapa kali aku tinggalkan dalam kereta. Sebelum ni tak de plak kan kejadian macam ni. Tak de la risau.

Jantung aku masih lagi berdegup kencang ni. Takut nak tidur. Bukan sebab takut kereta hilang. Takut woo kalau dorang pecah masuk rumah. Dah la kat rumah ni yang tinggal aku, makcik aku, mak aku dan aku je. Sepupu aku ke rumah pakcik sedara aku sebab dia kerja kat situ. Kalau sebelum ni ada transport, senang la dia nak ulang alih. Fuhhh....

Mata tak leh lelap. Skang manusia lebih takut manusia dari makhluk ghaib kan?






Jantung Berdegup Lagi,

16 kata-kata jiwang:

Yann Mazian said... BALAS

kak.. boh plente ninggal brg berega lam keta.. bahaya kak.. bait2 kak.. :)

amira afiqah bt mohd yusof said... BALAS

take care dude. :)

gigi rongak said... BALAS

hah! boh tinggal brg lam keta gik.. kat umah mek dah kenak sekali.. penjan dibukak..nsb ada pagar besi T__T

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

menakutkn.. hati2 owh sis.. mudah2an semuany ok.. InsyaAllah..

A.s.t.i.n.a said... BALAS

Ooo Yann.. dah sah2 mun antu ya ngecakkk kita jak.. tabor kitak ngan garam alu lari..

tapi mun orang tok, macam2 pey ell adaaaa... tabor jak apa2 pun sik nya duli mun dah hati dominan Syaitan...Naaudzubillah..

Juh ngaji.. Bismillahirrahmanirrahim..
(ok Yan, turn dirik)

A.s.t.i.n.a said... BALAS

RALAT... Amini.. mek salah tulis nama Yann.. pa saruk ngan komentor pertama..


Lak dirik taip gik balit ahh Amni..
tukar nama kepada Amni..

Sorry, i love u.. KAMU jgn jeles..

saya ompuan yang straight dan udah berusia *tapi gik kacak lah*

VIVIAN said... BALAS

bhaya juak ktk tok..jgn sesekali tgl brg dlm kereta..waima duit rm1 yang obvious nampak dari luar..org desperate..tga duit syiling kt dashboard pun boleh maok dirompak..

d_tieah said... BALAS

Mlm riya umh jiran sebelah umh kmk d masok pencuri..
Nang org nak diam area dpn umh kmk juak..
Skt hati jk ngn daknya ya koh..
Xda kja lain bh, nak curi jk2..
Jiran kmk ya paloi, xmok buat laporan polis..

fLo said... BALAS

bait2..huhu....aih nang ngutik juak la..mena pdh ktk bkn takut momok nek tok takot manusia gk ada...=p

Ibu Iman said... BALAS

aiee...kenak tgl laptop dlm keta?? bahaya eh!!! jgn amalkan

Ninie Nordin said... BALAS

haiss. bahaya tggal barang berega lam keta ehhh. mena pdh kak v. tegal duit singgit keta leh pecah. kta sik mtak la. p bhati d lain kali. (:

Em's Family said... BALAS

kalau bukan manusia, kite baca ayat kursi ke ape dia lari, tapi kalau manusia, kalau jahat memang jahat...

anyway, nak mintak tolong vote kan untuk akak untuk Friso Contest

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. go to

http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?

id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat

http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..

Once again.. Thanks yer
Kak Mira
www.emmira.blogspot.com

Hanis MY said... BALAS

bahayanyaa...scary tau..be extra careful k..nasib baik g ambil valuable stuff dalam kereta tu huhu...

Cik Cammy Lia said... BALAS

ish bahaya nye...xlena tido kalo gni huhuhu

Aweyn said... BALAS

sbb manusia itu lagi menakutkan drpd benda2 ghaib. haha

tini said... BALAS

duh, saspen jaahh . Ingat kan hantu tadi hahaa!

Newer Post Older Post Home