Friday, January 28, 2011

Percaya Itu Susah Kalau Pernah Terluka


Wahai lelaki,
Hati perempuan ni lembut sangat. Nipis sangat. Kalau ko dah cakap ko sayang awek ko, jaga la hati dan perasaan dia sekali. Semua orang boleh cakap sayang, tapi tak semua orang boleh jaga rasa sayang tu.

Wahai lelaki,
perempuan ni tak susah nak jaga kalau dia cakap dia setia ngan ko sorang je. Yang penting, explain elok-elok. Bagi dia paham. Ko tak boleh expect dia boleh trust ko lepas ko pernah curang dengan perempuan lain. Bagi la dia rasa ko betul-betul takkan ulang semua tu.

Wahai lelaki,
kalau nak carik rezeki pun, berpada-pada. Jangan la sampai layan baikkkk popuan-popuan yang ko memang dah nampak gediks. Matlamat tak menghalalkan cara. Dari niat ko nak carik rezeki, masalah rumah tangga ko plak berantakan. Ha kan?

Wahai lelaki,
jangan baik sangat dengan perempuan even dia lagi tua dari ko. Jangan cepat kesian sangat dengan perempuan yang dah ada anak dan diceraikan suami. Sok-sok dia soh ko jadi pak sanggup, ko nak ke gadaikan perasaan orang yang ko sayang?


Wahai perempuan,
Berusaha untuk percaya, bagi peluang, bagi galakan, jangan over emosi. Sebab lelaki jugak boleh rimas. Silap-silap dia tinggalkan ko. Be rational okey?

Wahai perempuan,
Sila sambung.....




kamu, sila baca!

pssstttt... Loyal readers ni biasalah. Memang suka sebelahkan orang yang dia kenal. Apapun, ko tak boleh salahkan dia kan? Dia tak kenal ko? Dan rasanya tak perlu kottttttt ko nak buat statement nak backing ko sendirik. Bek ko settlekan ngan awek ko... *sigh*

pssstttt... kawen cepat!





25 kata-kata jiwang:

sYazY_dZaiMa said... BALAS

kamek setuju ayat last,kawen cepat,hahahaha!! :P

VIVIAN said... BALAS

ala..bagi la link blog diorang amni.. kekekkekke

gadisBunga said... BALAS

nice one! semua lelaki patut baca!

nabilah_2908 said... BALAS

adat perhubungan..pasti ada dugaan..halangan...

perlu ada tolak ansur...saling memahami...baru la hubungan kurang masalah.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAT 1000 DINAR

Ibu Iman said... BALAS

blog ne tek? kmk nk baca juak lah..

Anonymous said... BALAS

Setuju. Kepercayaan pada lelaki atau pasangan perlu wujud. Dan lelaki pun perlu beri ruang waktu utk perempuan mempercayainya sepenuh hati.

white rose said... BALAS

akak suka ayat ni...
"Loyal readers ni biasalah. Memang suka sebelahkan orang yang dia kenal. Apapun, ko tak boleh salahkan dia kan? Dia tak kenal ko? Dan rasanya tak perlu kottttttt ko nak buat statement nak backing ko sendirik"...

betul amni, setelah apa yg berlaku sejak akhir2 ni, akak tak salahkan sesiapa pun...

qyqa said... BALAS

hahahaha..
kalau lelaki dgn pompuan berdebat memg x habis smpi ujung dunia...

as a girl....
sokong wanita lah....haha

tapi nak sambg gak...

Wahai perempuan, bila laki kau dah kaya..cepat2 pasang spy takut dy buka padang golf baru!!!!!!=p

Cik Nurul Idayu said... BALAS

salam ziarah

Rt-qaH said... BALAS

mek mok sambung ckit part wahai lelaki ya..

asal korang just nak harapkan perempuan paham perasaan ko dan turut segala kehendak ko tetapi bila tiba turn aku pulak kau buat bodoh mcm babi?

erk terlebih emosi indah mek lok..

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

wahai pompuan..

agak2 dia bukan jodoh kamoo, lari je kawen dgn org len.. hihi..

love is complicated.. :)

kawen jak.. haha..

Amni said... BALAS

Dear@sYazY_dZaiMa

ya lah ooo.... tapi yalah juak.. mun kawen ya senang.. sik makey duit.. wallaa....

Amni said... BALAS

Dear Sis @VIVIAN

hahaha.. rajin kit tak jalan.. ada kitak nemu... =P

Amni said... BALAS

Dear @gadisBunga

yeah! harus baca... hehehe.. ni yang nak mirul baca ni.. haha

Amni said... BALAS

Dear @nabilah_2908

masalah tu penyeri hidup.. yer tak? =P ainz kirim salam dear,,..

Amni said... BALAS

Dear @Ibu Iman

kitak akan dapat blog ya mun kitak rajin sikittttt jak jalan2 ke blog kawan2.. errr...

Amni said... BALAS

Dear @Anonymous

lelaki ke perempuan? huhu... 1st time anon datang blog... =P terima kasih...

Amni said... BALAS

Dear Ustazah@white rose

alalalala... tak maksudkan akak tau... grrr...

Amni said... BALAS

Dear @qyqa

jahat benar laki tu.. hahaha...

Amni said... BALAS

Dear @Cik Nurul Idayu

terima kasih... =)

Amni said... BALAS

Dear @Rt-qaH

bagus2! nang rajin nyambung.. hehehe... maksehhh... mek ilang idea tadik.. hahaha

Amni said... BALAS

Dear @♥Ismi Huda♥

yerr.... dasat kitak.. ekekeke...

Cik TeN10 said... BALAS

lelaki dan perempuan .. complicated .. huhu

Engku Sofea said... BALAS

OMGGGGGGG!!!!!!! SGT SWEEEEEEEEET :D

Engku Sofea said... BALAS

nak share boleeeeH :)

Newer Post Older Post Home