Wednesday, January 19, 2011

Mengarah Kena Ada Cara

Hari tu aku ada bagitau kan aku nak buat program untuk adik-adik perempuan sekolah menengah. Sekarang sedang berusaha untuk mengumpul dana. Syukur, bisnes aku dah jalan. Satu bisnes printing. Dah start. Tapi hasilnya, hujung bulan ni baru aku tau macam mana. Satu lagi aku jadi dealer untuk product Beethoven. Setakat ni dah ada yang tempat handbag, wallet, baju.. Dah ada nampak hasil. Syukur lagi. Cuma kena pantas lagi. Sebab sekarang ni aku rasa aku sangat slow.

Oh ye... aku pengarah program untuk program bulan 3 ni. Harus aku risau kan? Plan dah start bulan 12. Tapi sebab aku sibuk dengan kursus dan sebagainya, akhirnya miting ke 3 untuk sambung planning dengan serius bermula ahad lepas. Semua dah teratur aku kira.

Tapi aku sangat slow. Belum sempat aku follow up, pagi tadi timbalan aku SMS dia bagitau hari ni dia akan amik surat sokongan dari YB Sh. Hasidah. Lepas tu akan ke YADIM, Yayasan, KPSU dan de jumpa beberapa nama besar lagi. Aku cam speechless. Yes! Semua melangkaui plan aku.

Bagusnya AJK aku. Serius semua kerja dengan sangat laju. Aku just bagitau sikit, tapi dorang boleh fikir lebih dari aku. Wahhh... kerja aku memang sangat senang. Tapi dari satu sudut, aku rasa cam serba salah sebab aku sangat sibuk dan kerja aku dalam program cuma mengarah. Yerlaaa... nama pun pengarah kan? Tapi aku tak nak la jadi pengarah yang cuma jadi tukang arah.. Haizzz....

Tengok apa cerita ahad ni. Yang paling aku risau sebenarnya pasal dana. Tapi insha allah, dengan pasukan yang sangat baik tu aku kira semua akan berjalan lancar. Peserta program? Insha allah tak de masalah. Ada ke yang nak adik-adik perempuan dia join program ni? Untuk form 4 dan form 5. Contact aku : 016-8789437. Ti boleh cerita dengan lebih lanjut. Tak de yuran yer... *wink*






Terharu bila ada AJK yang cakap,

AJK : Kalau akak yang jadi Pengarah, saya nak la jadi AJK.

Biro Pembangunan dan Latihan : Timb. Pengarah tak dapat bagi komitmen. Saya offer jadi Timb. Pengarah kalau awak tak keberatan.

Harus aku setuju! Ringan sikit beban. Tapi aku tak nak jadi pengarah pada nama je!














psssttttt.... kenapa perempuan kalau dia sibuk dia masih dapat concern dengan orang yang dia sayang? *kecik ati*











Betul sibuk,

10 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

mesti medun bz sik kontek ktk glak tk? Hohohohoh... Kursus apa ya?? Business printing cmne?

Amni said... BALAS

Dear ztie,
Kursus Perkampungan Generasi Insan Solehah... Bisness printing bukan mek dah padah ngann kitak ka? nak miak unimas nulong kamek ya...

♥ manje ♥ said... BALAS

itu lah istimewanya perempuan... sangat mengambil berat walaupun benda yang remeh...

selamat maju jaya amni
moga kerja awak mendapat berkat! ~

Teratak Berpenjan Kayu said... BALAS

kak vee nak mendaftar sebagai peserta boleh?
sebab saiz kak vee kecik agik dari nembiak f.4..sebab kak vee pegang motto.."ada apa pada angka nombor"..hehehehehe ;)

wink!wink! ;p

VIVIAN said... BALAS

best eh...

kmk maok join!! sebagai penempel? hehe sbg jemputan tidak perlu ebrbayar? hehehe

♫ Katerina ♫ said... BALAS

Ini kena ambil kursus ye?
Macam menarik aje. :)

Good luck awak. :)

♥Ismi Huda♥ said... BALAS

best eh ad bisnes.. program2 ya.. smoga smuany berjalan lancar..

pssst, concern tp mgkin x bp nampak kali.. hihi..

white rose said... BALAS

chaiyoookkk dik...
teruskan usaha murni mu...

jangan putus asa...


jangan putus asa juge terhadap orang yang awak sayang...

nabilah_2908 said... BALAS

kamu seorang ketua yg baik..sbb tu ramai yg senang berkeja dgn kamu.. :)

moga segalanya berjalan dgn lancar.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
POPULAR ??

vampire's lovex said... BALAS

yeah..pmpuan walopon sebuk tetap bley jaga ati org yg dorg syg..lelaki jarang2 kot..huhu n_n

Newer Post Older Post Home