Tuesday, January 18, 2011

Tolonglah Jangan Perasan Lebih!

Seawal 6 pagi aku dah gerak ke office sebab hari ni de site visit ke Ladang Kelapa Sawit, Gedong, Samarahan, Sarawak. Sebab jalan jam agak teruk, dekat nak pukul 9 pagi baru sampai Serian. Breakfast kat Serian, lepas tu gerak ke Gedong.

Sampai je sana, disambut oleh kerana di Pejabat. Sementara menunggu kedatangan Junior Ass. Manager, sempat la aku diperkenalkan kepada staff yang ada di pejabat.


Senior Project Officer: Ni la shila

Aku : Oh! Yang saya cari semalam. Cuti kan?

Staff 1 : A'ah..

Senior Project Officer: Ni Amni...

Staff 1 : Duduk la dulu...

Aku : Thanks Kak Shila...

Lepas tu aku ke toilet. Selang beberapa minit aku kembali, Shila tanya aku,

Shila : Umur berapa ek?

Aku : 25 tahun

Shila : oh! Betul ke? Saya ingat saya lagi tua...

Aku : Eh? Agak nya sebab badan saya kecik kot...

Shila : Eh betul... memang nampak macam 20, 21 tahun..

Aku : Oh!



Tiba-tiba rasa nak sms kamu tang tu jugak. Terus rasa nak balik nak buat entri baru. Hahahaha... Perasan! Suka kan buat aku sengih-sengih. Sekarang aku dah nampak matang sikit. Selalu orang cakap, 18 tahun. Hari ni orang cakap 20, 21 tahun. Okey la tu kan? Err... Tolong la jangan bagi aku perasaan lebih-lebih.






Sengih lagi,

15 kata-kata jiwang:

shamsiah shamsuddin said... BALAS

nampak muda dari usia..
wah...
ok la tu..
syukur pada nikmatNYA..

Teratak Berpenjan Kayu said... BALAS

saiz yang kecik itu awet muda yang lestari =).
hikhikhikhik..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

apa rahsia awet muda amni ni?share la..nak! nak! hehe

white rose said... BALAS

kamu sangat kecik kan...



tapi arini ada orang cakap akak,
"oh, muda lagi..."

ayat selepas mengetahui umur akak yg sebenarnya...



hahahaha...

niesz said... BALAS

awk nmpk muda la..hahahaha..

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

kitak g gedong owh...hehe..g klinik...agak can kmk...hehehe

labulabi said... BALAS

sapa nama manager rah gedong ya.hehehe.ne tauk kawan kmk.

Kimi Ismawi said... BALAS

betoll!!!

sYazY_dZaiMa said... BALAS

ehem, mek mok sengih2 juak sebab masih ada org ingat mek pas spm!!bila tauk umo tua,alu soh jd kakak angkat,mongok,haha :P

beautiful_rose said... BALAS

hahha best pe,nampak muda dari usia kan... =)

Poyaty said... BALAS

hahaha comell, bdn kecik slalu awet muda. jeles nehhh

Amni said... BALAS

Dear shamsiah,
hehehehehe.... blushing..

Dear Kak V,
sama la kita.. hehe.. teruja bila urang amdah dirik tek mudak...

Dear wani,
kena badan kecik.. errr.... =P

Dear ustzah rose,
akak! suka buat lawak! aku nak gelak, tapi kang akak cakap aku ni kuang ajo plak.. ekeke..

Dear niesz,
hhi.. tak pernah tengok lagi kan...=P

Dear wawa,
sik sempat nak menyelepat ke sia koh deng...

Dear labulabi,
juhairi mun sik salah kamek.. marek mekrang jumpa khaironi jak.. kenal?

Dear Kimi,
apa yang betolnya dear? =P kamek nampak mudak meh? hihi...

Dear syazy,
hihi... kakak angkat.. masih gik ka da istilah kedak ya nektok? haha...

Dear rose,
best! lagi2 kalo laki ko muda.. mesti ko nak ko nampak muda kan? hihi...

Dear poyaty,
ada gak yang kite jumpa yang kecik nampak tua. eh?

nabilah_2908 said... BALAS

hehehe...sy yg baca ni pun sengih sorang2...

ok la tu awet muda... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
POPULAR ??

vampire's lovex said... BALAS

hehehe...awet muda tuuuuu...best.best

Miss Yaty said... BALAS

aceceh222...;p

Newer Post Older Post Home