Wednesday, February 9, 2011

Aku Kena Terima Hakikat Walaupun Pahit!


Pahit macam mana sekalipun aku kena terima. Itulah nama nya ujian kan? Sapa tahu semuanya akan jadi lebih baik nanti. Aku masih berusaha. Mudahan akan berhasil. Geram je bila dapat tahu. Berusaha tak nak tahu, tapi sebab dah terserempak. Ingatkan bila balik Kuching akan lebih baik. Ya, lebih baik, tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........



Aku : Saya check berat semalam.

Kamu : Oh yer? So how?

Aku : Alaaa... berat cuma tambah 1 kg je..

Kamu : B kena makan banyak nasik, banyak ayam la dear.. Kalau tak macam mana nak naikkan berat badan tu.

Aku : Dahh... Tapi tak tau nape tak naik-naik gak berat badan ni.

Kamu: Tak pe.. usaha lagi.



Weh! Haruslah aku kecewa. Masih lagi underweight weyhh... Tak normal aku ni. Yang paling tak boleh blah ni semalam baju yang aku order dari kawan dah sampai. Ingatkan saiz S muatla kan? Dah cukup kecik tu. Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiii..... BESAR jugak. Bukan salah baju. Tapi badan aku ni kering + kecik sangat. Tanya zatie. Kan?

Mana nak carik bju saiz XS??? KECEWA!



Nak hilangkan kecewa ku, kamu cakap ada something untuk aku.


Kamu : "U know i cant smile without u...."

Ya! Kamu nyanyi lagu fav aku. Dah lama nak dengar. Selalu soh kamu nyanyi. Tapi kamuuuu???? Geram je!


Ya! Ya! Tah pape je nak sedih berat badan tak naik-naik!






20 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

ktk sama jak cam kmk...berat x nait2 juak..huhuhuhu...

Yann Mazian said... BALAS

berapa berat ktk kak? mun ktk salu ngamal makan tengah malam, mok nak nait berat badan ktk kak. hehehe. :D

VIVIAN said... BALAS

sama la kita...hehehe

terima jak seadanya nya lok lah..huhuh

A.s.t.i.n.a said... BALAS

aieee.. bagus lah kurus yang... kenak mok gemok.. mek tok mok kurus susahh naaa..

darling mek kurus gilak..

niDa said... BALAS

laaa.... amik la lemak-lemak saya ni.. saya tak nak.. :P

Hanis MY said... BALAS

waaa jgn la sedih..takpe nanti kawin sure naik berat badan siyess..akak dulu masa bujang beraat duk main 45-47kg je pastu naik 52 sampai la ni takde tanda2 nak turun huwaaa.... eh berat n tinggi amni baper? ntah2 dah cun melecun dah...suka gak lagu cant smile w/out u tu..wahhh amni n kamu ni couple yg sgttt suwit muwit... so chumils...

Yuni Aisyah said... BALAS

hehe....sedih baddn x naek rupenya...alahai...kuatkan azam ok nak naikkan badan tu...

dlu ada kwn kering je tp skrg sejak dia g gim n jge mkn sume badan dia pergh dah macam model iklan....tertonjol gk la biji mata nie tgk perubahan drastis dia..mmg nmpk len n lebih encem..hehe...

Yuni Aisyah said... BALAS

org nak kuruskan bdn dia nak naekkan pulak..jelez nie..hehe...mesti comel je orangnya..:)

Maryam Fatanah said... BALAS

relax ya girl..tkpe2..ameklah vitamin ke..my friends ckp mkn vitamin B12 sbb dy tmbh selera makan

ztie said... BALAS

makan d d11 hari2. Lepas ya setiap sejam ktk mesti makan. selang selikan dgn dada ayam, daging, ikan Dan Badi. mun dpt tido selepas makan. sila tido. tido sekejap pun jadilah. kurangkan pergerakan. kurangkan berploh. boleh pakey sik? ehehe

NOOR FATIN said... BALAS

cuba makan lebih sikit. jangan terlampau pulak kang nanti penyakit lain yg datang, huhu

cuba cari susu yang bleh tambahkan berat badan..

FaRiZa said... BALAS

iboh susah ati, pas nikah confirm nait berat badan... ;)

nabilah_2908 said... BALAS

sweetnya...!!!! (^_^)

dh mcm baca novel pulak... :)

xpe la Amni...jgn putus asa naikkan berat badan tu...

psst...jom tukar dgn sy nk..hehehe..sy nk sngt la kurus...tak tau la bila boleh sarung baju saiz S...hahah...hnya mmpu bermimpi...

pernh dgr tak lagu ni..

Bruno Mars- Just the way you are..

suh Mirul nyanyikan tuk Amni..huhu..;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ADIK OH ADIK

qyqa said... BALAS

akak!!!!!!!

knp kurus sgt!!!!!!!!!!

jeles tau....

nak tak kita bg isi ckit??????
kita tgh mmbesor sgt ni..huhuhuhuhu

dLa said... BALAS

hahahahahhahahahah! lucu ohh!
try la mkn appeton, tkpun susu gain weight tu

white rose said... BALAS

kena stress laa amni...
hahaha...

sure naek badan kau...

Peminat Katie Holmes said... BALAS

aku naik 3 Kg dalam 3 bulan. try makan 4 kali sehari.haha

cikceriacorner said... BALAS

xpe..berat bkn ukuran..asalkan kamu sihat..:)

Amni said... BALAS

Dear flo,
yalah oo.. mena.. adoheh.. susah na naitkan beratkan badan..

Dear Yann,
berat kamek 37 deng.. huhu... masalahnya kamek lebih suka melayan mata mun tengah malam.. =p

Dear Sis V,
aok.. berusaha untuk menerima... tapi mok juak naitkan berat tok.. sik nampak kurus glk... huhu

Dear Sis Astina,
aieee... kitak tauk sikkkkk.... kurus gilak ya bahaya? grrr...... underweight ya...

Dear nida,
tak nak lemak.. nak isi.. =P

Dear sis hanis,
berta 37, tinggi 150 cm.. huhu.. memang sah2 underweight kak... kalau tak, mesti mirul tak cakap macam tu kan... huhuhu... heee... lagu fav kita sama... =)

Dear yuni,
kalau kite gi jim, karang kamu dah tak kenal.. hahahaha....

Dear maryam,
hehehe... dah relax.. tapi dah berbulan2 berusaha naikkan berat badan. tapi.. 1 kg je naik? mak ai...

Dear ztie,
aieee.... kmk sik suka tido banyak.. kelak sakit palak... =P makan ayam? adoheh.. bukan fav.. kamek cuma fav seafood.. makan d11 ari2 pun sik berat juak mek asa.. jong datang penyakit lain lak.. haha

Dear Noor Fatin,
betul2... kang dapat penyakit lain plak.. haa.. nak carik la lepas ni.. tak nak weight gain tu.. huhu

Dear fariza,
=P adik mek sik nait aie.. maintain kedak ya jak... even lepas ada anak...

Dear nabilah,
nice one! macam pernah dengar... tapi kannnnn... mirul tu kalau kita soh dia nyanyi, dia tak nak,, kalau dia sendiri nak nyanyi, jangan halang plak... haha... macam lagu insha allah tu kan.. lama giler dah amni soh dia nyanyi.. dia tak nak.. dah lebih setahun, baru dia carik... huhuhuhu.....

Dear qyqa,
haaa.... buat macam mana tu boleh membesar sayang? meh ajar sket... hehe.. ari2 cium lauk mak masak eh?=p

Dear dla,
haaa... tak nak! tak sedap. kang muntah. macam tak leh terima je.. huhu

Dear ustazah rose,
akak... aku kalau stress lagi kurus.. kang keding plak jadinya.. skang pon dah keding akak.... =p

Dear PKH,
masalahnya aku makan 6 kali sehari weyhhhh..... geram je!

Dear Cik Ceria,
thats rite! =P

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

baju kmk m jak..mun makey s.....alu nampak segala..hehe

Newer Post Older Post Home