Wednesday, March 9, 2011

Artis Rakaman : Demam : Ujian Bertimpa

Semalam lepas satu-satu plak yang berlaku. Sebelum lunch kat rumah mak bapak kamu, aku dan kamu ke Hock Lee belikan tali gitar, dan kemudian terus ke RHB Matang nak bayarkan kereta. Tah cam mana, aku baru teringat pasal duit RM150 yang aku selit kat dalam poket. Duit flight kamu hari tu. Kelam kabut sekejap. Dari gelak-gelak ngan kamu, terus rasa nak nangis. Dalam keadaan yang perlukan duit sangat, 150 tu sangat berharga tau!

Kamu : Kalau memang rezeki kita, sure jumpa balik tu.

Aku : 150 b..

Kamu : Yer... tau... Tak yah la risau... Bukan rezeki kita la tu..

Sunyi sepi sekejap. Sekejap tak sekejap setengah jam jugak la gaduh. Hahaha.....Lepas tu dah boleh gelak-gelak. Terus tak ingat pasal 150 tu. LOL! Tapi serius 150 tu hilang....

Petang, masa ngah tidur, (oh yer.. aku cuti sebab kamu balik), dapat 1 SMS. Ingat pasal eksiden hari tu yang kakak tu mintak 220? Huh! Dia cakap keta dia dah siap. So aku pun pegi la lepas hantar adik aku ke rumah mertua dia dan amik mak aku dari keja. Nak tau? Ingat pasal calar yang dia cakap tu? Ceh! Sikit punya calar, dia pegi spray the whole body dia nyer bumper. Mana tak charge baik punyerrrrrrrrrrrrr..... Geram aku! Kenapa la ada orang macam tu eh? Melayang lagi duit aku. Sekarang dah habis berapa? 370 kan? haaa.....

Malam keluar ke Benteng Satok sebab kamu cakap nak makan Mee Kolok Goreng. Masa ni aku dah rasa demam kamu dah berjangkit kat aku. Kata nak makan Mee Kolok Goreng, tapi aku dan kamu siap order ABC special, satay ayam, sup ayam lagi. Wallaa...

Part paling suka bila temankan kamu makan ni sebab masa ni la kamu banyak cakap, banyak cerita. Selalu kamu lebih suka dengar aku je cakap. Tak suka!

Kamu : Kalau dulu dengar cerita Zah yang selalu call Noh, terasa jugak. Yer laa... Bangga woo dorang bercerita. Tapi skang, bila Noh call, SMS, rasa macam biasa je...

aku : eh? Hahaha...

Kamu : Kalau jadi artis rakaman, boleh tak?

Aku : artis rakaman tak pe.. tak suka jadi artis realiti TV.. Mentor okey lagi. Tapi Af tu macam tak bley terima je...

Kamu : Okey... (suka!)








p/s : Demam mode. Cuti lagi boleh tak Bang?

21 kata-kata jiwang:

d_tieah said... BALAS

Aik.. So, duit ya tek ilang ka? Or pakey abyar keta tek? Erm, kmk x fhm or cita ktk lom abis?
Ngee :)



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

Faizal n Fashitah said... BALAS

Eh Mirul dah balit kch ka? ehek

Amni said... BALAS

dear en. @Faizal n Fashitah,
mirul cuti seminggu.... =)

tia said... BALAS

artis rakaman tuh camne ? bkn artis jugak ?

.sweet-ants. said... BALAS

huhuu Af mmg xleh blah kan? better la jd artis rakaman terus. pndai2 la naik. ;)

ztie said... BALAS

eh. mirul dah balit kch ka ? ehek....

nabilah_2908 said... BALAS

tgh2 demam pun boleh layan ABC...

skrg mcm mana Amni..demam lagi...?

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

A.s.t.i.n.a said... BALAS

aok rindok ati orang.. dirik sik ekot gi KL bercuti?

Hanis MY said... BALAS

ee nyampah ok org yg ambil kesempatan tu takpe tu bukan hak dia pasti Allah tarik balik tanpa dia sedari...amni n mirul mmg comel! cepat2 tawen...

Ha ah mesti ada bertembung mana2 ni... cuma masa tu belum kenal huhu..takpe at least kenal kat sini. weee bday akak 28 july beza sbulan je senang la nk ingt bday amni nanti...

Jai Ryn Nie said... BALAS

mun pasal bumper ya nak... setauk kmk lah... bila nak spray..mmg kenak spray the whole bumper..sikpat spray sikit2... sebab kom dolok kenak camya juak bah... tp bukan kmk lah byr..org lain...hehehe

erolnukman said... BALAS

seminggu?jom lepak..hehehe

Amni said... BALAS

dear Cikgu @erolnukman,
bila kitak balit kuching? mirul balit sinun on 13th march.. sempat sik nak lepak? jum2! hehehe

shams said... BALAS

moga cepat sembuh...

HonEyBuNNy said... BALAS

seronok la yer "kamu" nak pulang....heheheh...lama xdatang sini...

Anne said... BALAS

Mesti hepi cik abang balit....:)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

boleh2..silakannn..hee

sahromnasrudin said... BALAS

assalamualaikum..

salam ziarah dan folo blog ini..

selamat bercuti ya..pasti seronok kan :-)

dLa said... BALAS

noh? noh? argh jeles! haha

white rose said... BALAS

owh, amirul ade balik...
xpe amni...

semua tu dugaan normal bagi kita...

[sutera kasih] said... BALAS

yup..setuju ngn pndpt ktk..better artis rkmn kot..

Cik Nathrah said... BALAS

bila baca entry2 amni ni kan. cam baca novel pon adde.hehehe

Newer Post Older Post Home