Friday, May 13, 2011

Camne Nak Naikkan Dan Turunkan Berat Badan

Camne Nak Naikkan Dan Turunkan Berat Badan: "
Nak bagi tips ni. Tips nak naikkan dan turunkan berat badan cara aku. Cara aku tau. Dah sah-sah awak tak boleh ikut kalau awak bukan saya. Tapi serius ni cara aku ni sangat berkesan.

Camne nak kuruskan badan?
Kena soh laki, tunang, boyfriend, awek, bini awak masuk Akademi Fantasia. Kalau tak de, orang paling rapat yang akan buat awak meroyan dia tak de pon okey. Sebab bila dah masuk kat situ, for sure tak boleh contact kan? Haaa.... lepas tu, confirm kurus menahan rindu. Lagi satu, mesti stress sampai hilang selera makan. Sebab banyak sangat fikir yang merapu. Lepas tu macam-macam la jadik sampai nafsu makan tu tersekat kat dada. Oh! sangat berkesan. Berat aku kurang 5 kg dalam masa 3-4 minggu je. Lol!

Camne nak naikkan berat badan plak?
Jangan undi pasangan awak tu, supaya dia terkeluar. Lepas tu, tak de la stress sangat kan? yang stress nya dia la. Sekurang-kurangnya awak dah dapat dengar suara dia. So tak de la stress lagi. Dan ada la selera makan lepas tu. Boleh naik 2 kg dalam masa seminggu. Okey la kan? Jangan obes sudah.

Camne? Okey tak? Fine! Aku main-main je.

Aku just nak share. Hari tu, aku pergi pharmacy. Serius sebab berat aku turun mendadak. Nafu makan aku berkurang. Pharmacist tu bagi aku makan ubat cacing. Yerla.. risau-risau zat makanan awak dimakan dek cacing. Dah tu asyik nak muntah je. Tah betul ada cacing kan?

Lepas tu, dia bagi aku makan supplement yang APPETON punyer tu. Dia cakap, bagus makan tu sebab boleh hilangkan keletihan, kurangkan stress, tambahkan selera makan. Biasanya yang tiba-tiba hilang selera makan ni sebab stress. Termasuk aku kot. Aku cam tak dapat nak cope ngan kerja sebulan dua ni. Banyak tak banyak la. Tapi banyak lagi yang aku kena belajar oh! Camne nak jadi chemist berjaya kalau asyik nak menghadap facebook, blog dan twitter kan?

So far, aku dah boleh tumpukan dengan kerja. Walaupun blogging tetap jalan. Facebooking 24/7. Twit-twit sakan. Tapi berat dah tambah 2 kg since aku makan APPETOn tu sebab selera makan dah ada. Cuma masalahnya, asyik nak makan je la. Nak tambah atleast 6 kg lagi.

Dah. Tu je tips. Awak ada tips? Meh share?
"

4 kata-kata jiwang:

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

hahahahahaha...kita terbalit koh,deng =0).
mun kak vee stress, makin koat makan...mun la laki kak vee masok AF, bila kuar AF sik kenal kak vee gik..sb dah gedempol kedak siti tanjong perak jadi nya...hehehehehe =0).

anyway, appeton nang bagus pakei gain appetite. rajin2 lah mamam appeton,k.

Sayang kamu! =0)

nurkaloi said... BALAS

nak kuruskan badan
oke senang jerk
g slim world

yg susah nk kuwakan wit jer hehehe

[sutera kasih] said... BALAS

kmk pun stress tambah selera nk makan sebab melepas geram stress HAHA

alexa yussida said... BALAS

tgh cari cara nak tambah berat jugak nih:D hehe

Newer Post Older Post Home