Wednesday, May 25, 2011

Gelora Jiwa

Cinta apakah tandanya
Jika egkau hanya mempermudah kata saja
Hati tak akan berguna
Jika sang asmara tidak merasa kedalam jiwa

Rindu itulah tandanya
Aku kasih mu aduhai asmara
Cinta oh cinta yang ternyata
Hanya dapat ku sematkan
Didalam dada ku yang remaja

Nice lirik kan? Ni lagu P.Ramlee. Lagu dulu-dulu. Hari tu dengar. Versi Yuna. Terus petang tu jugak call kamu,


Aku : ehem-ehem...

Kamu : yes honey?

Aku : Tadi kan... dengar lagu Gelora jiwa... *bagi hint*

Kamu : Ahaa..... *bunyi dia macam dah boleh agak*

Aku : orang dah letak kat wall fb abang... sila tengok...

Kamu : Okey bebeyhh...

Aku : Boleh ke? *gelak malu-malu*

Kamu : Boleh....


Dan petang tadi, masa balik dari site visit, dapat call dari kamu.

Kamu : B sibuk?

Aku : Tak. Dah dalam perjalanan nak balik.

Kamu : Oh! Sekejap je.... *bunyi gitar*

Aku : *Gelak suka sambil dengar kamu nyanyi lagu gelora jiwa yang aku nak tu*

Gile tak melompat aku. Nasib baik kereta berenti tepi jalan.






p/s : kamu, thank u so much! So sweettt..... *sigh*

p/s ; nanti nak upload Gelora Jiwa versi kamu.

9 kata-kata jiwang:

Tina Johari said... BALAS

ahh. rindok atiiii. mun kmk cik abang kmk ya soh lagu bday pun nya malu. hahaha.

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

bestnya org tersayan mainkan gitar n nyanyikan lagu...wani jeles! sangat jeles! waaaaa ;((

*emo
haha

ztie said... BALAS

Oh so sweet. Mintak belagu k kmk juak ble sik. :P

.sweet-ants. said... BALAS

nk cr bf pndai nyanyi gak la.. ;(

[sutera kasih] said... BALAS

bestnya ada org nyanyikan :)

Siti Sahmsiah @ sahm said... BALAS

gia rasa jadi bini artis owh..haha..yerdeh...jiwang :)

ainz said... BALAS

bunyi gitar..irama twist..hehe..

lagu2 pRamlee memang best! tak lapuk dek zaman..evergreen..ramai yang nyanyikan balik lagu2 lame ni..boleh..tapi jgn sampai merosakkan lagu...

fadh leyanie said... BALAS

lagu itu mncair hati para pndengar..semoga berbahagia amin dan mirul ..^^

Amni said... BALAS

Dear all...
hahahaha... saya malu2 di sini.. benda ni pun nak share kan? nyampah je...=p

Newer Post Older Post Home