Monday, June 20, 2011

Bila Dah Takde Baru Nak Menghargai

Sebenarnya memang nak buat entri fully cakap sarawak ni. Tapi kan, for sure kebanyakan yang baca takkan faham kan? Mungkin pagi nanti lah kot. Aku print screen sesuatu kat facebook yang tiba-tiba buat aku tergerak nak tulis entri bahasa sarawak tu. Mungkin akan cakap separuh-separuh.

Tadi, masa lunch hour, aku temankan adik aku ke rumah mertua dia untuk hantar susu dengan si kecik ahmed. Yer, adik aku da kawen. Kawen muda. Muda tak muda sangat la.

Masa balik tu, sempat aku singgah kat satu gerai yang jual cendol, taufufa dan yang lain-lain lagi. Serius taufufa tu buat aku rindu masa aku di Johor. Tu lah makanan fav aku masa nak berbuka d Johor. Rindu dengan bazaar Ramadhan yang letaknya betul-betul di sebelah koleh kediaman aku.

Tiba-tiba je aku cakap kat adik aku, aku rindu masa berbuka di Johor. Macam-macam ada kat Bazaar Ramadhan tu. Dulu kat sana, aku rindu nak berpuasa kat Sarawak. Sekarang rindu sana plak. Tu lah manusia kan, bila jauh, tak di depan mata baru nak meghargai.

Masa dalam perjalanan pulang kerja petang,

Aku : petang ni nak bukak kat McDonald la.. Sebab mak dah terima gaji..

Adik aku: apa kena mengena mak dah terima gaji dengan akak nak bukak puasa kat sana? *gelak-gelak* pandaiiiiii!

Aku : yer laaa.... Boleh la nak mintak mak belanja..

Adik aku : amboi3! Mak tak masuk kereta akak nyer plan bukan main eh?? Jelesss!

Aku : haha.. Nasib laaaa...

Pandai kan?! Patutnya aku p belanja mak aku. Ni terbalik plak. Kelakar bila cakap kat mak nak makan kat McD, mak boleh cakap,

Mak aku : okey, pergi lah.. Tapi mak tak de niat nak belanja la..

Adik aku : *gelak berabis*

Jahat!!


P/s : Kamu, nak McD free.. Nak join kamu ngan kawan-kawan kamu boleh tak?? Err...

6 kata-kata jiwang:

[sutera kasih] said... BALAS

hehe kesian ktk...kelak la kmk blnja ktk mkn mekdi

ztie said... BALAS

grilled ciken beger satu!

ainz said... BALAS

Suke pekena mak sy kalo balik melaka..ahaha! xpe..bukan selalu,kn.... ;)

mama ahmed said... BALAS

=)

Amni said... BALAS

Dear syaza,
bah, mena tok? kamek tuntut.. hahaha...

Dear ztie,
tengah ari tok..=P

Dear ainz,
hiks.. boleh... memang bukans elalu.. kalau amni, hari2 je.. hahaha...

Dear Mama Ahmed,
amboi3!

niena shopping2u said... BALAS

bla sebut psl mak ni, rindu sgt kt mak kt kg tu

Newer Post Older Post Home