Tuesday, June 21, 2011

Dapat Bayangkan Tak?

Entri ni aku dah siapkan tadi. Tapi aku tertekan back, terus hilang. Kena type semua balik. Ayat pun dah lain. Haishh!

Aku tak pasti aku pernah cerita tak ngan kamu pasal ni. Terjadi masa bbq kat rumah boss aku hari tu sempena tanda kesyukuran company boss aku dah dapat ISO. Oleh sebab itu, harus la kan boss aku jemput client, rakan kongsi, staff dan trainee datang majlis tu. Rasa cam malas je nak datang. Tambahan plak aku demam hari tu.

Sedang sibuk-sibuk ni nak makan, datang la client boss aku dengan isterinya. Aku tak pasti exactly dia client ke apa, tapi aku selalu nampak dia ke office jumpa boss aku. Jadi aku anggap dia client je la. Sampai je, isteri dia terus ke arah kami, bersalaman dan berkenalan. Sampai giliran aku, dia tanya,

isteri client : eh, u staff jugak ke?

Aku : a'ah..

Isteri client : really? I ingatkan u form 2..

Aku : eh, tak la.. *sengih-sengih*

isteri client : betul.. I thought you are 14 years old.. Cute je..

Jahat kawan-kawan aku yang yang lain gelak-gelak. Aku cuma mampu tersengih-sengih je bila Asmida pun mengusik. Amboi3! Mengusik memang no. 1 kan? Dapat imagine tak betapa keciknya aku?

Hari tu buat wellness analysis. Usia badan aku, baru 15 tahun. Lagi muda dari usia badan adik aku 3 tahun. Tapi saya mature okey? Kamu, jangan gelak. Badan je kecik, tapi muka saya matang. Yerrr..... Jangan imagine yang ni.

3 kata-kata jiwang:

.sweet-ants. said... BALAS

yg pnting..awet muda kan?
untung org bdn kecik2 ni cam sy jgk..org selalu teka umur 19-21, pdahal 25 sudah

Amni said... BALAS

dear zura,
seriua awak 25? Hehe.. Selama ni tak pernah terfikir pun umur awak.. Lg satu.. Selama ni imagine awak besar dan tinggi.. Hahaha.. Kita sama kecik rupanya.. =p

ainz said... BALAS

walaupun sy besar n tinggi..org still xckp sy 25..orang mesti ingat sy bru grad..umur dlm 23..hee..2tahun kebelakang..takde la jauh mane.. ;p maybe dress up sy cam student kot..

Newer Post Older Post Home