Wednesday, June 8, 2011

Sumpah Sampai Mati Aku Takkan Lupa

Bila baca tweet ztie kat aku soh mak aku tengok-tengokkan aku sebab aku nak jadi rock buat aku gelak panjang. Teringat zaman kecik-kecik dulu betapa rock nya aku. Skang ni serius aku sangat tak suka rock. Bingit oh! Skang cam lebih ayu. Err..

Tapi betul. Kawan-kawan yang kecik-kecik dulu bila jumpa aku semua terpegun. Oh! Jangan salah sangka. Bukan sebab aku jadi lawa. Tapi sebab ke'tomboyan' aku dah hilang hampir 90%. Tambah-tambah lagi bila dah betudung kan. Hilang terus amni zaman silam.

Dulu kecik-kecik sumpah aku minat giler kat awie. Sampaikan aku nak ikut gaya awie. Aku pun tak paham kenapa aku minat giler kat awie. Sampaikan dia ikat perca kat kepala tu pun aku ikut jugak.

Nak dijadikan cerita satu hari tu, aku panjat pokok. Nakal tak nakal aku? Masa nek pokok tu, pakai pakaian ala-ala awie. Termasuk la perca ikat kat kepala tu. Sedap tas pokok, tiba-tiba jiran sebelah tegur dengan suara sedikit kuat.

Jiran : eh awie,.... Awie panjat pokok!
Aku : *sipu-sipu malu terus terjun pokok* eh pakcik ni. Mana de awie. *dalam hati suka orang panggil awie. Lol*

Lepas kejadian tu, mana je aku pergi kalau ada pakcik tu, habis dengan semua orang dia cerita betapa nakalnya aku kecik-kecik berlagak sebagai awie. Gila tak rock kan? Dah la rambut macam awie masa rambut pendek. Err.. Ada ke? Amboiiii...

Nasib baik skang dah straight. Kalau tak, memang tak pandang kot kamu. Tengok Lisa Surihani jew. Ewww! Ahaks!

P/s : saya tak aktif facebook. Jadi kalau blogger add saya kat facebook, mungkin lambat nak approve. Bukan sebab saya sombong. Tp saya memang jarang bukak facebook. Kalau twitter, memang saya sangat aktif. Saya guna nama Amni_Amirul. Selamat berkenalan. Hiks!

10 kata-kata jiwang:

zacky786 said... BALAS

sy tak reti update twitter.. huhu ~ agak ketinggalan di situ ..

woho awie.. minat jugak sama awie..
rock !!

ztie said... BALAS

wohooo!! saya follow awak twitter.. sila follow saya balik! aayat poyo! errr...... awie!

Tina Johari said... BALAS

kmk da follow ktk pun twitter deng. @TinaJohari hehehe

ainz said... BALAS

Ahaha..zaman dulu..mmg la nakal..sekarang dah ayu.. :)

beautiful_rose said... BALAS

zaman kanak2 mmg zaman y menyeronokkan kan.
aku pun nakal juga masa kecik2 dulu...


eh,apa id FB ko?
email & YM ko?

labulabi said... BALAS

hai awie.wakakakaka.kmk walaupun x rock tapi tetap minat lagu rock, terutama lagu rock melayu, rock omputeh da kurang ikit la.hehehe.

P/s..pernah gugok dari pokok rambutan,sampe ari tok jerak nak nekit pokok agik.hehehe.

ahsfantasy24 said... BALAS

hehhee..
slamat berkenalan jgk!

1st time dtg cni,
so nice!

aliesha kirana said... BALAS

auuwww awieee! nak sainnnn.. heehheeheh

Amni said... BALAS

Dear Zacky,
err.. sejak bila ko cakap dengan sopan ni ngan aku? hahahaha...

Dear Ztie,
bukan saya dah follow awak ke? poyo! =P

Dear Tina,
ya ka... hiks.. kelak mek tegur kitak la.. kmk sik pasan aie...

Dear Ainz,
hahahahahhaha.... langsung tak ayu.. saja je budak-budak tu...=P

Dear Rose,
t aku bitau pe email aku. Aku rasa cam penah je bagitau ko.. =p aku dapat imagine ko nakal.. hahah...

Dear labulabi,
hikss... kmk dah sik pandey nekik poko dah besar.. err.. kali supan kali nak nekik gik.. hahahaha.... kmk sik tauk pa kes mek minat awie.. hahaha... lol!

Dear ashfantasy24,
thanks dear singgah.. hehehe.. t singgah balik... yeah!

Dear AK,
saya bukan artis.. wkakaka...

missSenget said... BALAS

aku x reti twitter..

tp aktif fesbuk..

cane ni??


sedih2...

Newer Post Older Post Home