Wednesday, June 8, 2011

Tanpamu... Ku Kan Sedih...


Selamat Pagi Semua,
Dengarkanlah nada,
Suara dan irama,
yang menyakitkan telinga...

embun pagi yang lembut,
menyentuh pipi yang gebu,
ow... ow..

Saat 7 pagi,
akan ku tersedar,
mungkin kerana kau,
aku dapat merasa...

Embun pagi yang lembut..
menyentuh pipi yang gebu,

tanpamu,
ku kan terlewat,
tanpamu,
ku kan sedih,
kerana kau lah penyelamat,
dan akan sentiasa di hati...

lirik : Amir Jahari
lagu : Amir Jahari

Malam tadi lepas training untuk final Akademi Fantasia, kamu terus dilarikan Joe Lie ke Kamarseni (studio rakaman hujan, kalau tak silap) untuk recording part yang terakhir. Vokal. Masa aku call pukul 5 pagi, kamu dalam perjalanan balik.

Kamu : Dah sihat ke ni? Tadi abang cakap dalam hati ngan b.. Risau.. nak cakap dengan b.. Sekali b betul-betul call..

Aku : Memang tunggu abang la sebenarnya.. Tapi mujur ada Joe Lie yang update kat twitter gambar abang kat studio tu masa recording.. So that tak de la orang risau sangat... Tau jugak abang buat apa..

Kamu : Ni dah sihat ke belum? Suara serius cam tak okey... Mintak sickleave okey?

Aku : Dah sickleave sehari.. banyak kerja nak settle..

Kamu : Rehat la b...

Sebenarnya aku nak upload gambar kamu ngah recording single kamu yang dulu nya lebih dikenali sebagai nama Jam Putih. Lirik lagu kat atas tu. Kawan-kawan lama kat sini rasanya sangat familiar dah kan dengan lagu tu. Ada video dia kat dalam blog ni. Malas aku nak carik sebab giler slow tenet nih. Sekarang dah tukar kepada nama TANPAMU...

Geram tau internet ni. Slow giler. Jappp..... Tak dapat view plak gambarnya.

Selepas beberapa minit.... Serius tak dapat view. Len tenet gila slow. Ini link gambar kamu di Studio dengan Anas Amdan dan Mizie. Kredit to Joe Lie. Insha Allah single kamu akan keluar dalam masa terdekat. Amin. Doakan semuanya berjalan lancar ya.

11 kata-kata jiwang:

ikatankasihku said... BALAS

InsyALLAH, harap semuanya berjalan lancar..& segala urusan di permudahkan...

Hanis MY said... BALAS

sweet sweet sweet as alwiz... wahh mesti amni adalah inspirasi untuk setiap lagu kamu tu...

p/s: take care dear...
p/s: huhu ahkak masuh lagi kejakunan dgn twit2 hokay pengsan!

EyanaNoorAzlan said... BALAS

insyaAllah semoga semuanya bjln lancar, Amin =)

singgah cnie..=.=

nabilah_2908 said... BALAS

dh tgk dah gambar....dari tepi..badan Amir nampak tuff...huhu..

moga segalanya dipermudahkan... ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said... BALAS

MEMANG SWEET DIK OIII

zati embong said... BALAS

hihi.good luck ye!

n take care jugak!

zacky786 said... BALAS

AMin ..~ :)

intan suraya said... BALAS

hmmm.. anas amdan nie bkn abg aizat ke?? ke intan salah org.. neway, all da besh ya..:D

Cik Bidadari said... BALAS

oooooooooo... amir ya...? heeeeeeeeeee... gud luck... salam kenal...

nawal addina said... BALAS

lagu ? tak penah dngr pon ? hee ~

follow awk :)

Amni said... BALAS

Dear IK,
thank you...=)

Dear Kak Hanis,
baru lagi memang la tak biasa kak.. lama-lama dah banyak kawan kat twitter, mesti best akak... hiks... tak de nyer amni yang jadi inspirasi dia.. hahaha...

Dear Eyana,
insha allah, amin.. thanks dear... =)

Dear Nabilah,
hahahaha... tuff ke gemuk? ekekeke.... suka la dia kalau tau nabilah cakap dia tuff.. hee.. dia ngah nak slimkan badan.. =p

Dear Sis Mya,
hikss... hahahaha... akak...

Dear Zati,
terima kasih.. insha allah... =)

Dear Zacky,
thanks...=)

Dear Intan,
aah.. abang aizat.. =)tq..

Dear Cik Bidadari,
bukan saya amir.. errr... hee.. salam kenal jugak.. =)

Newer Post Older Post Home