Tuesday, June 7, 2011

Ujian Dari Dia

Sebab nak siapkan report, sanggup tak tidur sampai pagi. Sudahnya, demam. Badan menggigil. Selsema. Dah la berhujan masa jadi Krew Jom Heboh hari tu. Amik kau amni.

Masa kamu call semalam,

kamu : b rest kat umah tau esok..
Aku : tak nak laa... Abg sibuk.. Dah tu org kena tinggal sorang-sorang kat umah.. Bosan! Bek sibukkan dengan kerja..
Kamu : laaa... Demam tu..
Aku : tak nak!
Kamu : okey.. Rest cukup tau..

Rest memang cukup. Aku tidur awal. Sampaikan tak cakap pun ngan kamu macam selalu sebelum tidur. Terbangun sepertiga malam. Kepala berdenyut. Hidung sumbat. Adoi.. On twitter. Itu harus! Tengok ada direct msg dari kamu. Cakap kamu dah balik. Mula cakap nak tidur. So aku tidur balik. Terbangun balik, ada lagi direct msg dari kamu soh call.

Cakap kejap lepas tu tidur balik. Tak larat sangat. Kamu cakap Rabu kena masuk hotel. Jumpa kawan-kawan yang lain, prepare untuk final AF. All the best all!

Sekali bangun pagi, semangat ni nak turun office. Tapi kepala pusing tak hilang lagi. Perut plak meragam. Oh sangat baik! Badan menggigil. Kata nak temankan aunt aku pegi check up lagi pagi ni, sudahnya dengan aku sekali kena check!

Oh demam, kepala denyut-denyut, selsema, sakit perut .. Sila la baik. Saya bosan di rumah. Agaknya sebab letih di hujung minggu + kes berhujan hari tu buat badan jadi tak sihat.

P/s : baikk... Memang last nya aku menghabiskan masa di rumah. Kawan-kawan, tolong belikan makanan. Oh!

P/s : twitter sangat best. Amni_Amirul mesti eja macam gini tau. Baru dapat jumpa aku. Yeah!

13 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

Kenak racun oleh twitter dh ktk ya. Huhu mbak makan dh ya makan ubat. Jgn malas!!

Cik Eka said... BALAS

semoga cepat sembuh amni

oh,twitter bes?? eka tak reti guna..huhu

Hanis MY said... BALAS

amni...ciannya pls take care care akak plg tak suka kalau demam plus selsema tersumbat hidung sakit tekak tu owhh perittt...kalau sakit cmni mmg kena rest dn makan ubat...

wahh tetiba rasa nk signup twiiter tapi tak reti la huhu...ganbatte to "kamu" amni...

SEN said... BALAS

ptt lah kmk msk blog tok mala jak bunyik org berkasik..

ikatankasihku said... BALAS

keciannya...paling tak suka demam, selsema...rimas kalau hidung tersumbat....
makan ubat & rest cukup2 ye, takecare..... :)

ejulz said... BALAS

smoga cepat sembuh kitak.. :)

Cik TeN10 said... BALAS

tak care.. ^^

Hanis MY ni ?? haha kenal sgt la..

aida4eva said... BALAS

take care..eh..nak taw sal wordless wednesday ek??sini..

http://www.facebook.com/WordlessWednesdayMy

p usya :)

beautiful_rose said... BALAS

ko demam?
jangan di biarkan baik g chek kat doktor cpt2.aku dah trauma lepas kena denggi hari tu.mati2 ingat demam biasa buat sambil lewa.rupanya2 dapat sebijik.adoilah.......

aliesha kirana said... BALAS

siannye..take care ok! tp ble dgr suara org tersayang, mesti rasa mcm sihat skit, kan? heheehhe

Amni said... BALAS

dear ztie,
baik mem! =p

dear eka,
amni de buat satu entri camne nak guna twitter... Hiks... New entri..

Dear kak hanis,
jum akak! Join twitter. Serius best! Hehe.. Thanks bagi pihak mirul...

Dear ejul,
thanks...

Dear ak,
haha.. Dengar suara dia macam makin sakit. Adoii...

Dear ikatan kasihku, eda4ever, cik ten10,
thanks tau... Hiksss...

Dear rose,
ko jgn la takutkan aku. Dah la aku takut jumpa doktor. Bukan takut actually. Malas. Huks..

nabilah_2908 said... BALAS

alahai...kesian Amni...skrg ni macam mana...dah ok...?

Amni said... BALAS

Dear Nabilah,
masih lagi.. huhu

Newer Post Older Post Home