Wednesday, July 13, 2011

Apa Lagi Nih?

Perut sangat tak selesa. Badan sakit-sakit. Kepala pusing. Oh! Sangat tak suka. Setiap kali kamu balik Kuching, memang badan ni mengada. Last nya, aku kena rehat kat umah. Selagi tak kebah demam, kamu tak bagi keluar. Sangat tak adil.

Petang semalam pukul 5 temankan kamu, Aizat Amdan yang ditemani managernya untuk interview kat salah satu station radio. Aizat tu relaks je orangnya. Tak macam artis pun. I mean, tak sombong la. Nampak dia sangat appreciate kamu. Sejam lebih kat konti sebelum aku dan kau gerak ke McD lepas anta meraka kat hotel.

Malam kamu ada showcase ngan Aizat kat Kopi O Corner plak. Bestttttttttt! Aku rasa dah jumpa the real Amir Jahari bila nampak kamu nyanyi lagu Belaian Jiwa. Dan nampak kamu diterima.

Jumpa kak anne dan hubby. Kak anne bagitau, hubby dia ckp suara kamu best. Haha.. Aku plak yang terharu. Padahal yang kena puji tu kamu. Dari jauh lagi aku dah nampak kak anne. Dalam gambar nampak chubby sikit. Kat lua kurus pulak kak anne. Cantikkk sangatt! Next time nak jumpa lagi.

Balik tu, ke Dayang Food Corner. Hantar flyers untuk promosi Urusan Aizat Amdan tu. Jugak nak bagi CD single kamu. Terus mr. Atiqah mainkan berulang kali kat perakam lagu. Besttt! Mr. Atiqah and kawannya katanya nak jadi backup singer kamu. Wait and see... Gelak je ngan dorang. Ada-ada je karenah. Hopefully jadilah dorang tolong kamu.

Lepas balik dari Dayang Food Corner, ke Victoria Arms Merdeka Palace plak. Sebab Aizat ada showcase kat situ. Ikutkan aku malas nak pergi. Sebab badan dah rasa macam tak selesa sangat-sangat dah. Panas je. Tapi aku menggigil plak. Sebab kamu nak support Aizat, haruslah kan aku ikut. Tak ikut kang nak tinggal mana?

Sebelum pukul 12 dah kat umah. Serius teruk giler aku rasa. Menggigil sampai tak boleh nak tidur. Padahal kipas tak bukak tu. Teringat kerja kat office buat aku stress je. Adohhh! Site visit. Tapi serius aku takkan dapat nak pegi site kalau condition aku macam ni. Sakit seluruh badan..


P/s : terharu dengan kamu sanggup carik resepi nak masakkan bubur untuk aku.. Risau sampai kamu tak tidur. Padahal aku tidur je.

14 kata-kata jiwang:

erolnukman said... BALAS

ya namanya sakit mbak seronok gilak..=) yalah kdg2 seronok sampey kita lupak kmampuan badan dirik mpun.kmk slalu mcm ya..hehehe.
p/s: eh,kim salam ng mirul..aizat sekali..kehkehkeh

izyan yasmin said... BALAS

bestnya .
btw, get enough rest yer kak. kesian diaa pnt.

cik helena said... BALAS

makwe amir ke?

aliesha kirana said... BALAS

oh terharunyaaa. jaga diri ya amni..

Prince Halilintar said... BALAS

jgn lupe makan ubat..

ajumohit said... BALAS

emmm banyakkan minum air ye, salam kenal dari bloglist bui!!!

nabilah_2908 said... BALAS

Amni dah pergi klinik..pergi hospital ke buat check up...

yer la zmn skrg..sakit tak boleh di pandang ringan...

haih...sampai gigil badan tu...hope Amni cepat la sembuh... :)

fiezah91 said... BALAS

hehehe. jaga dirik deng :)

Hanis MY said... BALAS

sweetnya kamu...syoknya baca entri ni, amni take care tau...makan bubur kamu buat pastu cepat sembuh...

white rose said... BALAS

busy laa kamu pasni ni amni...
kesana kemari ngikut amir...


moga cepat2 sembuh ye

Anne said... BALAS

:) nx time kita jumpa gik...u both r sweet couple.

alif haris said... BALAS

selamat berehat ~ hehe

[sutera kasih] said... BALAS

bertuah bdn dbuatkan bubur hehe

Amni said... BALAS

Dear All, thanks komen semua... saya dah hampir sihat... yeahhhh! Harus semangat menanti esok kan? lalala..

Dear Cikgu Erol,
nang mena kata kitak.. kmk nang non stop ke sia sitok.. rehat kejap.. lupak mek badan mek sik larat... mata pun sembab.. tapi dah rehat banyak duak hari, okey dah badan.. nak kah best mun kitak turun o malam esok..

Dear Cik Helena,
sy bukan makwe amir sayang... =)

Newer Post Older Post Home