Tuesday, July 12, 2011

7 Rahsia Diri Saya

Aku sebenarnya dah pernah dapat award ni. Dah pernah buat. Tapi masa tu aku masih simpan banyak perkara kot. Ni aku bagitau 7 Rahsia Diri aku. Amboiii... Kak V punya pasal. Hiks... Thanks kak V for the award and tag..




1) Aku dah lama kenal kak V. Since form 1 kat Kolej Daru Patinggi Haji Abdillah. Pernah pergi kampung Kak V kat debak. Lepak beberapa hari. Sempat jugak pegi mintak pokok inai kat rumah orang semata-mata nak ebrangan jadi milik orang. Amboiii... Memang nakal. Tapi bila masa bertunang betul, takde plak sibuk nak berinai. Hikss.. Kak V bagitau, t hilang seri kalau berinai sebelum kahwen.

2) Yup! Aku dah bertunang. Dengan pilihan hati? Sudah tentu. Ramai kawan tak percaya. Sebab konon-konon taste aku mat janggut dan berserban. err... tapi saya pilih musician. Hikss...Serius saya minat muzik. Suka piano dan gitar.

3) Tunang saya busker. Student ASWARA. Sekarang kontrak dengan KasiGegar Entertainment, bawah naungan Aizat Amdan, Anas Amdan dan family. Nama tunang, Amir Jahari. 

4) Sangat aktif bepersatuan. Baru melepaskan satu jawatan dalam satu-satunya persatuan pelajar yang berdaftar di Sarawak. Selain persatuan tu, aktif jugak dengan pengakap. Sampai sekarang.. 

5) Suka buat program. Pernah jelajah hampir ke semua bahagian dalam sarawak untuk berprogram. Program untuk belia la pastinya. 

6) Pernah belajar muzik dengan kementerian pembangunan sosial dan urbanisasi Sarawak. Berenti sebab kena ditawarkan ekrja di kawasan pedalaman.

7)  Hobi menulis. Mengarang puisi. Menconteng sajak. Menulis novel dan cerpen pendek. Sebab tu BM je okey masa sekolah. Sebab kuar berangan.. errr.....






thanks kak V.. Saya nak tag, 1) Sis Vivian, 2) Sis Hanis, 3) Ztie 4) Deqja... Sila jawab. Lalalala.... 

17 kata-kata jiwang:

fyna said... BALAS

nih baru 7 kan.
mau lebih dari nih kalau diberi peluang.
:)

Hanis MY said... BALAS

dah jawab hehe nak tiru amni lalala jugak...

Hanis MY said... BALAS

amni takleh add gak wuwuwu dah like amir jahari, akak tinggalkan msg kat page tu dpt tak hehe...

Bidadari Syurga said... BALAS

wah... rasa telus aja entry awak ni... award ya.. tahniah

~AmyLiana8886~ said... BALAS

tahniah dapat award..hehehe

[sutera kasih] said... BALAS

ktk minat join program duhal..kmk minat juak tp salu skda peluang jak hohoho

Dea said... BALAS

umo??.. hehe

tieykah said... BALAS

tadi jalan2 dekat astana.

nampak kamu ngan amir.

:)

kalau tak silap la.

syahira ariff said... BALAS

mmg secocok peminat muzik dgn musician
=)

mama ahmed said... BALAS

Hehee...kmk ada bnda nak padah kitak...hahah

mama ahmed said... BALAS

=)

mama ahmed said... BALAS

Tggu deqja free k..maklum,da 2 ofis..hahah

aleen aiden said... BALAS

saye selalu jeles dgn org yg pandai menulis,berpuisi dan menghasilkan karya2 laen dgn baik. ^_^

Prince Halilintar said... BALAS

dah bertunang eh, semoga cepat2 nek pelamin plak ye...hehe

Amni said... BALAS

dear all,
thanks komen.. Ada soalan kena simpan utk award yg akan dtg plak.. Hiksss... Maaf tak sempat ni nak jejak balik sebab encik tunang d kuching dan banyak benda nak settle.. Huhu.. T singgah balik eh.. =)

dear deqja,
jwb jgn sik jwb. Kenak sik pdh tdk pa benda ktk nak pdh?

Dear tieqah,
err... Tak de pegi area astana semalam dear.. Ada kat waterfront n ileq2 cafe je.. Hehe.. Next time kalu de jumpa, tegur eh.. =)

alif haris said... BALAS

laaah dah bertunang ..

melepas la cmni .. hahahaha :D

tieykah said... BALAS

Aah,kat waterfront la.jln2 ctu.tak kenaltempat tu.nampak astana jer seberang sungai tu.

Ngah plan nk g konsert aizat.
Hopefully,boleh pergi
;)

Newer Post Older Post Home