Wednesday, July 27, 2011

Belajar Make Up Dari Kamu

Percaya atau tak, aku pegi mana-mana je, aku tak pakai apa kat muka? Serius aku lebih suka muka plain tanpa apa calitan. Dan sebab tu lah kot muka cam kin teruk. Mujur ada Virgin Coconut Oil. Sejak dua menjak, muka dah makin ceria walau tanpa make up. Eh? 

Ini cerita tahun lepas. Adik aku tegur muka aku berminyak dan suggest aku pakai compact powder, baru aku ada kesedaran sivik sikit. Tambah lagi kamu pun dah pandai komplen muka aku makin berminyak. Aku mula cari compact powder yang sesuai ngan muka aku. Tapi masalahnya kan, tiap kali aku pakai compact powder, mesti jerawat main bertambah. Dan makin teruk plak tu. Adoilaa..

Cerita tahun ini. Sehingga la aku jumpa satu produk ni. Sesuai sangat ngan muka aku. Itu sebab dapat free. Barang free memang bagus kan? err.... Dan aku terus pakai sampai sekarang. Jerawat tak tumbuh pun kalau aku pakai produk ni. 

Tapi kannnnn.... aku tak tau plak kalau nak pakai compact powder ni ada teknik. Dua minggu lepas masa kamu balik. Masa tu kat dalam kereta nak keluar. Aku touch up muka aku dengan compact powder sebab terasa berminyak.

Kamu : Bukan macam tu la nak guna compact powder tu dear...

Masa tu aku ikut suka aku je nak tenyeh compact powder tu camne. Leceh je nak guna teknik segala kan? Err.. padahal memang tak tau pun ada teknik tu semua,..

Aku : Habis tu macam mana?

Kamu : B kena sapu dia kat atas. Baru senang nak masuk ngan kulit, baru nampak impact dia.. 

Aku : Macam mana?

Terus kamu keluarkan barang make up kamu dan bagi contoh kat aku. Jangan tak tau. Kamu pun ada barang make up segala tu. Dah pandai dah jaga muka. I LIKEEE kalau lelaki yang pandai jaga diri ni! 

Kelakar bila ingat balik. Yang mengajar aku nak guna benda alah semua tu bukan perempuan. Tapi lelaki. Yang lelaki tu pulak adalah kamu. Amboiiii..... Memang aku kalah ngan kamu dari banyak segi. Masak pun kalah. Aiyak! 




p/s: gambar tidak dibenarkan. err...

17 kata-kata jiwang:

Prince Halilintar said... BALAS

lelaki pun pandai mekap...??

*Vivilicious* said... BALAS

hahaha yah...kalah ktk..

~AmyLiana8886~ said... BALAS

tunang sy xpandai masak..hehehhe...

miss N said... BALAS

ohh sweetttt dear :)

nabilah_2908 said... BALAS

hahaha..ok la tu berkongsi ilmu... ;)

i'm ezza haniza said... BALAS

hahaha...so sweet! :)


syg sy pulak kalau bab2 nak merosakkan boleh .. org dah make up elok-elok , suka2 ja nak tenyeh guna jari dia kat muka! dah ilang make up kat muka balik..hehehe

Hanis MY said... BALAS

huiyyooo tabik la bestnyaaa amni! eh samalah akak dulu kalau pakai compact powder habis jerawat, skrg tak pakai apapun, cuma pakai toner je haha lawak tak? hopefully leh jumpa amni kat sini! insyaAllah...

Amni said... BALAS

Dear PH,
harus dia pandai make up.. hehehe... sebab dia memang diajar..=p

Dear Sis V,
nang mena... kalah gilak2 sis.. adoilaa....

Dear Amy,
kannn... lelaki skang macam2 boleh.. hehe...

Dear nabilah,
segan jer nabilah... hahahaha....

Dear Miss N,
hahahaha..... ada2 je kan.... =p

Dear Ezza,
hahahahahaha....... nakal... tapi tak pe, boleh pasang balik kan.. kalau saya memang tak reti.. hehehe

A.s.t.i.n.a said... BALAS

suami saya pandai...... eh
ngeso indah mek sitok..
untong dirik tunang ngajar mekap..

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

heheh harusss tak start amke up2 tok hehe...ne tauk kelak ada photoshoot dgn amir hehe...

aliesha kirana said... BALAS

bgus2.. heheeh.. walaupun dr dia, tetap ilmu berguna tu..heheeh

[sutera kasih] said... BALAS

yahhhh nya gik ngaja ktk deng..gine ya??hehe

Anne said... BALAS

So sweet ehh:) mesti kiut bila mirul nunjuk cara sap a bedak :)

.sweet-ants. said... BALAS

muka sy pon tgh naik jerawatskang ni...klu pakai krim lg lah naik jerawat. hurmmm

Bui Junaidi said... BALAS

nya dh jd artis mesti pandey jaga dirik mpun..bgs ya bah..kekeke

fiezah91 said... BALAS

yah.habis la.kalah ktk deng.hahaa

Amni said... BALAS

Dear Kak tina,
hahahaha... belajar make up simple jak la kak..=p


Dear Fareeza,
ish... sik perlu lah semua ya.. biar nya sorang jak depan kamera.. kmk disebalik tabir jak..=0



Dear AK,
kannn... hehehe,,,,


Dear Syaza,
hahaha... bagus la nak? sik nya ngerepak nunggu kamek bersiap...=p


Dear Kak Anne,
lucu jak kak... hahahaha.....


dear zura,
kann... amni memang tak pakai krim.. pakai compact jer,,,


Dear Kak Bui,
hikss... sik mok nya ditunggah retis kak...=p


Dear fiezah,
hehehhe... yalah nya ngajar ya.. hehehehe...

Newer Post Older Post Home