Tuesday, August 2, 2011

Kamu Risau Dengan Kekasih Baru

Ingat lagi cerita Kekasih Baru Tunangku? Alaaa... Yang Cik Sunkist tu... Kan aku ada bagitau kan kamu risau bukan main lagi ngan dia kan? Sampai aku pun kamu tak heran. Haihhh....

Jumaat petang, lepas Solat Jumaat, kamu call. Mengadu pasal Cik Sunkist. Kamu risau sebab Cik Sunkist tak makan pe semua. Kamu pun tak tau dah nak buat apa. Jadi, aku cadangkan kamu bawak ke klinik. 

Petang sikit, kamu call lagi,

Kamu : B, dah tak risau lagi..

Aku : Kenapa?

Kamu : Tadi abang try letak Sunkist kat Bubu... Abg tengok mata dia, cakap, kesian la Sunkist.. Sunkist ni sebatang kara.. selalu sorang-sorang... Lepas tu Abang Mus, amik Sunkist, baca selawat kemudian letak kat susu Bubu... terus okey... Yeahhh... Dah tak risau.. skang Bubu boleh jaga Sunkist...

Aku : Kannn... orang dah cakap, bagi Bubu je jaga...

Kamu : Tapi semalam Bubu cam tak nak je.. rupanya dia gurau-gurau je.. takut jugak dia makan Sunkist...

Aku : *tergelak*





Tengoklah Incik tunangku. Kalau pasal Sunkist, risau bukan main lagi. Haihhh...

p/s: tadi lupa letak gambar... hihi... Bubu tu Ibu Kuching anak ramai... eh? 

23 kata-kata jiwang:

tia said... BALAS

tak pernah lg dgr org letak nama kitten sunkist! haha!
tp cute! :))

aliesha kirana said... BALAS

hihiihh... prihatin sungguh die ngan sunkist tu..syg lebey btol..hihihih.. jgn jeles2 ye amni!

~AmyLiana8886~ said... BALAS

sukanyer dia kat kucing..hehe..

Prince Halilintar said... BALAS

cute2 anak kucing tu..ingatlah sape la bubu tadi..pelik je nama die..

Amni said... BALAS

Dear tia,
hihi... ada sejarah dia nape nama dia sunkist.. hehehe.. ada kat entri Kekasih Baru Tunangku tu... hihi...


Dear AK,
hahahaha.. jeles main2 je sayang.... hiks...


Dear Amy,
aah.. dia memang giler kucing... hahaha....


Dear PH,
hee... ibu kucing la tu... =p

Bidadari Syurga said... BALAS

kalau bubu kucing... sunkit tu anak dia lah kan? heeeeeeeeee

ILA HonEyBuNNy said... BALAS

la...ila ingatkan sunkist tu air minuman sunkrit tu..hehe


dk terbayang air oren ja neh..ngeh3...

bubu oh bubu..macam ila pgl kanda lak..eheh

Bui Junaidi said... BALAS

kata org,mun org laki bait ngan pusak retinya penyayang..insyallah nya akan bait juak ngan bini nya kelak..hehehe

miss Fyqa said... BALAS

ibu kucing yg penyayang... :D

gadisBunga said... BALAS

berapa ramai anak dia? hehehee!!

eik`S noName said... BALAS

hehhee...suke bace entry nie....senyum sorg esyad... ^^

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

hahaa.sunkist tu bukan anak bubu keee?? angkat angkat pun boleh lah.

aleen aiden said... BALAS

anak lain mak lain lah kiranye nih?hu3

slamat berpuasa jugak amni... ;)

Hanis MY said... BALAS

eh kenapa comel sgt nama meow tu! waa bubu jaga sunkist leklok k... geram nk pgg seme seme tuuuu...

alif haris said... BALAS

sunkist ? ehhehehe
comel lah nama ank kucing tu ^^ hehe

erolnukman said... BALAS

ya mun dah ada anak dirik mpun klk lagik lah kamboh gila2 tok..dah nampak ciri2! hahahaha...

C i k P i p i T e m b a m said... BALAS

HAHAHA ! comeyy teramatt laaa ! geramm . ibu kucing tu syg haa kat sunkist . hehehee . nakkk ibu dia . hakhak

Amni said... BALAS

Dear Bidadari Syurga,
bukan ibu dia sayang... hehehe....


Dear ila,
hehehe.. ada amni cerita kat entri sebelum ni pasal sunkist tu dapat nama dari mana.. hehehe..


Dear Kak Bui,
insha allah.. bait ng bait kak.. tp ya lah tek... jong kelak pusak jak dapat perhatian.. kmk sikkkk... yerr... hahahaha....


Dear Miss Fyqa,
hiks... ada jugak yang tak penyayang dear... hehehe...



DearGadis Bunga,
ada 10 kottt.. hehehe


Dear esyad,
hahahahaha.... esyad pun gitu eh?


Dear paani,
bukan.. sunkist tu jumpa kat tepi jalan last week masa celebrate birthday cikgu amy search...=)


Dear aleen aiden,
aah.. tak sama mak... hehehe... thanks dear... salam ramadhan... =)


Dear Kak hanis,
hahahhaha... tengok bapak angkat nya sapa kak.. macam2 je nama anak kuching dia.. sushi pun ada .. hiks...


Dear alif haris,
secomel tuannya.. errr......


Dear Cikgu erol,
ya nang menaaaaaaaaa... silap2, bukan kmk gago ngan anak sampe lupaknya.. kali nya yg gago ngan anak alu sik gago ngan kmk... hahahha..


Dear cik Pipi Tembam,
cantik kan dia... serius dua-dua comellll... gerammmmm..... hiks...

[sutera kasih] said... BALAS

penyayangnya hehe

comel pusak ya ehh

beautiful_rose said... BALAS

waaaaaaaaaa comeltotonya mereka!


kat rtumah aku hanya ada 2 saja tinggal dr 10.yang lain sudah hilang mungkin di culik atau mungkin juga mati... =(

nabilah_2908 said... BALAS

ibu susu...hehe.. ;)

todt.. said... BALAS

ibu susuan nie...bsr jasa Bubu...hmmm trs nak nyanyi lagu 'Untukmu Ibu' ♫♪♫

mawarseri said... BALAS

Kucing pun tau berkasih sayang tau... ;) buka apa hari ni?

Newer Post Older Post Home