Friday, August 5, 2011

Kawen Bila Ada Rasa Tenang

Terima kasih banyak pada kawan-kawan yang sudi tolong kat entri Tolong Menolong Amalan Mulia... Ehemm... Ada lagi nak tolong? Jom... LIKE lagu Amir Jahari, kedudukan ke 8, kat link ini...http://www.era.fm/Program/Prebiu-ERA Hargai sangat-sangat semuanya.... 




Ini kisah hari tu. Terbaca tweet Zahiril... Lebih kurang bunyi nya.. "Ustaz cakap, kalau kita rasa tenang tengok muka pasangan masa kita tengah marah, nikah lah dengannya. Tadi rasa marah, bila tengok Muka SyeraAyob, terus rasa tenang..."

Amboiii... aku terus rasa nak tanya kamu. Tanya, tapi salah masa. Sebab masa tu baru lepas merajuk. Err..

Dua hari lepas, kamu ada problem sikit. Banyak kali kamu call dan SMS. Tapi masa tu, aku kat Surau. Kamu plak tarawikh biasa start kul 10 malam. Balik tu, terus aku call kamu. Memang sedih sangat la suara kamu masa tu. Bodak-borak, atlast kamu lega. Aku tanya,

Aku : Kalau abg ngah marah, abg tengok muka orang, abg dengar suara orang, abg rasa tenang tak?

Kamu : Mestilah! B je la tempat abg nak mengadu. Ngan orang lain abg memang tak reti.. Kecuali Kay.. Sebab Kay, semua budak AF9 memang ngadu ngan dia kalau ada problem...

Aku : oh! Hari tu (aku cerita balik pasal tweet Zahiril tu)

Kamu : Iyer? Jom kawen! 

Aku : *gelak besar*



p/s: apa kata yang dah kahwin dan yang dah bertunang? Yang lain pun boleh bagi pandangan... *sigh


26 kata-kata jiwang:

Lavender Lassie Roses said... BALAS

er...yelah, betulla tu~ kalo pandang muka pasangan tu asek nak berkelahi macam kapal karam jerk susah gak kan... ade betulnye,..cuba bayangkan lagi bila dah kawen,.. Si suami yg tension giler2 kat tempat keje, masalah tu, masalah ni,.. tapi bila balik..pandang je muka isteri,..rasa tenang dan sejuk je hati.. kan ke bagus tu... :)

wa khairul onggon said... BALAS

Boleh pakei juak stetmen ya.. Mun masa manas, tangga muka pasangan boleh rasa tenang.. nang mena juak hoh.. Setuju.. :)

labulabi said... BALAS

mun dah ada seru ya cepat2 la kawen.mcm kata kak lehot dalam zon inggar aus tangga rumah ompuan di turun nait p x juah nikah2.dalam maksudnya ya.hehe.mun x mampu nak besar2 polah doa selamat pun jadi.kmk dolok pun polah blah ompuan jak.blah laki makan doa selamat.

Amni said... BALAS

Dear LLR,
kannnn.... hiks... mudah-mudahan la boleh jadi isteri yang boleh menenangkan suami selalu.. hehehe...


Dear Bro Onggon,
ha.. memang lelaki pun opinion ya penting.. mena ooo... hehehe....


Dear En. Labulabi,
aie... nang mena nak kawen aie.. tapi seru belum datang.. eh? sik sik... duit belum cukup.. nya madah, once duit dah cukup, kawen terus.. hehe.. kitak ngan cikgu erol, set jadi photographer mek duak k.. hihi.. doakan aa... amin...

d_tieah said... BALAS

No komen.. Hehehe.. Apa2 pun mun jodoh x ke cney kan??? Semoga ktk n Amir berkekalan sampei hujung nyawa.. Amin~

*Xda kmk g birthday Raqib, tapi tengok video dari ctok kot.. Ntahlah x ingat.. Tapi dah tengok.. Yang Amir bawa lagu tanpamu..


Entry Terbaru 1 : Cerita Putus Tunang
Entry Terbaru 2 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan

*Vivilicious* said... BALAS

hehhe ada bena..tp ada juak makin panas mun sumber kemarahan ya dari psgn..kekekekek

athirah said... BALAS

haha . betul jugak tu . tapikan kalau dah cinta apa pun tenang . haha

come visit me
http://athirahshariffudin.blogspot.com/2011/08/merungut-itu-tabiat.html

eyrah said... BALAS

ye ke ? nak tengok jugak la . heee

teyqahd said... BALAS

salam , haha betol tu ! sangat setuju :D . klo tengah marah atau sedih pandang muke die ase tenang je , err tp kan mcm mane klo kite tgh bengang atau marah kat die ? nak kne pandang muke die ke ? haha .

p/s: err name abang same laa , hehe . tekijot i td , haha ;DD

.sweet-ants. said... BALAS

sebab sayang kan.. x sanggup nk marah. mcm kite syg anak, bila tgk dia sejuk hati xjd nk marah

ILA HonEyBuNNy said... BALAS

alamak...

xkwin n bertunang lagik..hehe

jap la..ila nak tgk muka pasangan ila..tenang ke x..pas tu leh tawin..hehehhe

nabilah_2908 said... BALAS

cepat2 la kawin Amni...huhuh... ;)

Amni said... BALAS

Dear dtieah,
hiks... sikda mek post video ya kat sitok... =) btw, thank u so much dear...


Dear Sis V,
hehe.. yang penting pandey bertoleransi kan?=)


Dear athirah,
hee.. sebulan dua, setahun dua, insha allah boleh la kot cuma bergantung ngan cinta... tapi lepas tu, bila da prob, sakitkepala pe semua, tengok muak pasangan cam nyampah, adohaiii.. tu yg timbul banyak prob lain plak.. kan? hehe... t saya singgah ya dear... tq... =)



Dear eyrah,
hehe... sila tengok...=p


Dear teyqahd,
kannnn,,,,, nama abg sama.. hikss.... kena tunggu beberapa lama untuk tengok boleh tahan tak dengan masing2, masih tenang ke tak... heheh


Dear zura,
tu la kan... mungkin sebab sayang... tapi ada jugak yang sayang, tapi cam panas je... tengok pasangan cam marah jer... hehe


Dear ila,
hahahah... cubalah,... habislaa....


Dear nabilah,
ni sedang kumpul duit nak kawen.. hiks.. doakan ya... amin..

aliesha kirana said... BALAS

wah! moga2 cpt kahwin ye cik amni! heheeh..aminnnnnnnnnnn

gadisBunga said... BALAS

zahiril adzim mmg cool. suka sama dia!

tapi kite suka amni jugak. bila nak kawen? eh? :p

sya hassan said... BALAS

hahaha.. betul2.. mmg rse tenang sgt2.. tmbh bila kalo dia turut tenangkn kita.. lagi lah cpt reda kemarahan kita.. :)

[sutera kasih] said... BALAS

kmk sikpat berik pandangan coz kmk lom tunang, lom kawen, lom penah ketemu buah hati hehe

oshinz said... BALAS

eh ye ke?!!!! emmmm.. sat pk.

Memey Baharom said... BALAS

rase lain je bile terbace entry jiwang2 yg org besar nie . hihihihi . kite kecik lagi . LOL :)

eik`S noName said... BALAS

nak click lagi boleh x???ahaks...

doakan yg terbaek utk amni dgn si die kan ^^

Asyila Zainuddin said... BALAS

no komen.. hehe.. sebab tak tunang lagi, tak kawen lagi, & single lagi.. kekeke..

Umie Artoqiemie said... BALAS

nikah laa nikah la..

yerrr..

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

ahaha..ya ka amni? walawehh..kang dia tengah marah ditenung-tenung kang pelempang dapat naya..haha

LaLaLovy said... BALAS

Dah bahagia macam ni kahwin la.. =)

alif haris said... BALAS

hahaha .. boleh kawin dah tu :D
sy klu tgh mara tgk kucing boleh jadi tenang ..so kene kawin dgn kucing ke ?? errr

Amni said... BALAS

Dear all yang amni tak sempat reply komen, terima kasih banyak2 tau... hiks... yang tolong klik, terima kasih lagi sekali.. esyad, bukak acc lain kalau nak klik lagi.. hiks..

Newer Post Older Post Home