Wednesday, September 28, 2011

Cinta Hati Kamu Yang Baru

Malam tadi, balik dari lepak rumah Wawa, dapat tweet dari kamu soh call. Borak-borak sambil temankan kamu buat kerja tak berfaedah kat luar rumah. errr.... membakar duit. Sedang gelak-gelak tu tiba-tiba dengar macam anak kucing mengiau. Terus saja kamu dan kawan-kawan yang juga sedang melepak ngan kamu kat luar rumah carik mana datangnya bunyi tu. Kelakar masa tu sebab semua cam kecoh jer. 

Sekali kamu jumpa. Kat celah-celah pokok. Comel giler kata kamu. Bulu tebal. Tapi kecik lagi. Ni kali kedua dah kamu jumpa. Sebelum ni Sunkist. Malas nak carik entri lama pasal Sunkist ni. Kucing tu tak berhenti mengiau. Kesian. Mungkin lapar. Jadi, kamu try soh Bubu (siapa ingat lagi ibu kucing baik hati yang aku cerita kat entri lepas-lepas) susukan si anak kucing ni. 

Tapiiiiiiiiiiiiiii... adoyaiii.... Bubu tak nak. Mungkin sebab  sebelum ni dia nak, sebab anak-anak dia kecik lagi. Skang semua anak dia dah besar panjang. Mungkin dia dah tak de susu nak susukan kot. Jadi, sepanjang malam, kamu tak tidur risaukan si anak Kuching ni... 

Kamu : B, nak namakan dia apa? Color dia ada hitam tapi putih yang paling banyak...

Aku : Tompok!

Kamu : Alaa... Tak comel la..

Aku : Bagi nama comel la..

Kamu : Tu biasa sangat.. Dia comel cam teddy bear...

Aku : Panggil bear bear....

Kamu : Panggil BB..

Aku : Heyyyy! 

Kamu : Upppss......

Aku : Teddy laa... teddy.. 

Kamu : Yey! Teddyyyyyyy.....

Habis laaa.. lepas tu terus kamu tak layan aku gara-gara si Teddy. Jap lagi kamu nak ke kedai pet untuk mintak nasihat pasal macam mana nak jaga Teddy.. Adoyaii... Selagi Bubu taknak susukan Teddy tu, selagi tu la kamu risau. Sebab dia memang kecik lagi.. 






Untuk entri Surat Cinta Dari Kawan, kawan tu ada komen jugak. Ini untuk semua yang telah komen. Terima kasih banyak...






p/s: Opinion aku? Insha allah aku akan bagitau sendiri kat tuan punya badan. Ada siapa nak kongsi? Boleh.. No prob... =)

8 kata-kata jiwang:

Bui Junaidi said... BALAS

lelaki yg suka binatang salu nya penyayang..*_*..bertuahlah ktk

~AmyLiana86~ said... BALAS

amy suka kucing tp xleh bela kucing sb de asma..huhuhu

YuiLight said... BALAS

hahahaa...alololo berkareh eh... XD Cute jwak anak kucing ya aieeee >w<

Mun gaji nait alhamdulillah. hahahhaha xD Mun keja byk gilak sik bez jwak..hahhahaha kmk xda keja tok rasa cam xda faedah...lol xD

ainz said... BALAS

comel! eeee....name teddy pulak tu..bagi saya je,la teddy ni..(terfikir kat rumah dah ade 20++ kucing) errrr....

PS: sekurang2nya bantuan kita dapat buat sahabat Amni tu lega.. :) alhamdulillah..semoga dia tabah..

Prince Halilintar said... BALAS

teddyyy ek...cute je nama

nabilah_2908 said... BALAS

hahaha..comel la... ;)

lepas ni sure dia dok bercerita tntg Teddy je kan... :)

*Vivilicious* said... BALAS

mintak kamek!!

Namee Roslan said... BALAS

hihi. tp anak kucing tu dah besar jugak. boleh g makan baby whiskas dah :)

Newer Post Older Post Home