Friday, September 16, 2011

Jawapan Balas Bagi Entri Kamu

Aku memang peminat tegar cerita korea. Kamu pulak peminat setia cerita jepon. Tak kisah la anime ke, cerita manusia betul ke, komik ke, penyanyi ke.. Semua kamu sapu. Sampai belajar tu bahasa jepon. Kalau aku memang tak boleh nak lawan la. Selalu gak gaduh-gaduh gedik manja sebab kamu memang tak suka aku tengok laki korea yang hensem. Errr... Tapiiii...

Aku : tengok cerita apa b?

Kamu : cerita korea.

Aku : biar betul?

Kamu : shuuutttttttt... Jangan bising. Senyap-senyap sudah..

Aku : amboiii! Bukan abg tak suka ke cerita korea.

Kamu : bukan tak suka. Tak suka syg tengok. Sebab syg suka laki korea yang hensem kan?

Aku : pulak! Mana de? Orang suka jalan cerita jer la..

Kamu : yer la tu.... Ngaku jugak. Dulu tak ngaku pun suka citer korea.

Aku : eh?

Tiba-tiba bila kamu layan korea memang aku nak gelak je. Bila part sedih tu memang gila-gila la kamu sedih.

Aku : b ngah carik mood nak buat lagu ke?

Kamu : tak lah.. B kan suka cerita korea. Tu yang abg pun nak tengok jugak apa la yang best sangat tu.

Aku : pandai laaa.....

Kamu : betul laaa.. Abg sedang belajar nak jadi romantik...

Aku : wahahahahahaha.....


Okey, aku memang jahat. Bila kamu feeling-feeling aku suka usik. Suka bila kamu malu-malu. Orang luar memang tak percaya la kot kamu ni pemalu. Tapi serius. Dah tiga tahun dengan aku pun, kamu masih lagi malu-malu. Actually, sama la. Aku pun malu-malu jugak kalau kamu usik. Lagi la bila kamu suka lirik mata kat aku bila aku ngah kusyuk buat kerja. Malu awwww!

Bila kamu buat entri yang tajuknya, 'amni, amir pernah bahagiakan amni tak?' kat blog kamu, amirjahari.blogspot.com, tiba-tiba rasa nak pengsan. Tapi over la pulak kalau betul aku pengsan kat dalam JPJ bila baca entri kamu. Memang tak la. Sengih-sengih sorang-sorang je baca entri kamu pagi ni.

Boleh aku balas kat sini?


Bahagia itu di hati,
kadang nampak, kadang sembunyi,
meski jauh, tetap dirasai,
kerana itu anugerah ilahi,
yang selalu ada sentiasa bersemi...

Andai bisa ku putar waktu,
biar hanya ada kamu,
buang semua sebelum kamu,
mendung kelabu di awan biru,
merobek hingga ke dasar kalbu....

Kalau hempedu itu derita,
hadir kamu pengubat lara,
tanpa diundang, tanpa dipinta,
memberi bahagia,
menambah ceria...

Cintakah aku?
Sayangkah itu?
Harus kamu tahu,
rasa ini hanya untuk kamu,
selalu, selalu dan selalu,
dari DIA Tuhan Yang Satu..


P/s : tiba-tiba aku rasa hari ni terlebih jiwang... Aku suka mengarang puisi mengarut. Jangan gelak okey?

14 kata-kata jiwang:

Hanis MY said... BALAS

ahauwww am melting! sweeettt... haha kamu jeles dgn pakwe korea... comel je!

aliesha kirana said... BALAS

aaaa! AK yg pengsan! rasa terawangggg!

Prince Halilintar said... BALAS

dulu mase zmn bljr dulu layan jgk cite korea...ehehe

perghh..jiwang habis ni!

amy syahirah said... BALAS

sy suke jiwang2 . ngeee =)

~AmyLiana86~ said... BALAS

romantiknyer die..hehe

[sutera kasih] said... BALAS

awwwwwwwwwww...kmk yg cair baca post ktk kali tok..awwww sweet !!!!!!

Terbang Bersamaku said... BALAS

so sweet..untunglah dapat pasangan memmahami..=)

Sweet puisi nie..sanagt puitis, pandai awk cipta...ada bakat..(^___^)

Amir Jahari said... BALAS

Thanks Honey :P

TunTeja said... BALAS

alahaii.comelnyeee korang ni :)

Namee Roslan said... BALAS

korang sangat sweet. amir dah jealous dah tu. geheheh. takpe amni tetap cinta kmau sorang je kan! :)

Cik Eka said... BALAS

wahh sweet nya...eka plak tak suka tgok korea..dia pulak suka bola..apple kata kena belajar tgok bola......hahaha

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

yeah..go go amni.Amik sastera dolokkah? hehe

Bui Junaidi said... BALAS

pandey ktk bermadah pujangga eh..ada bakat terpendam..*_*

zati embong said... BALAS

cerita korea, mmg xleh lawanlah.kdg2 20 epi blh marathon cm2 je.haha

Newer Post Older Post Home