Friday, September 16, 2011

Menulis Dari Hati!!

Aku : abg dah baca entri lepas?

Kamu : dah.. Abg nak amik puisi syg nak buat lagu..

Aku : wahhhh... Biar betul???

Kamu : ingat nak buat surprise. Dah syg tanya, terus bagitau la..

Aku : okey ke?

Kamu : ada jiwa seni syg abg ni...

Aku : *gelak* orang goreng spontan la tu bang..

Kamu : nanti anak-anak mesti terer Sastera,,,

Aku gelak lagi. Jauhnya kau terfikir. Ramai jugak ingat aku budak sastera. Dulu-dulu pun ada orang tanya. MDAG pun tanya kat entri lepas gara-gara puisi yang aku letak kan? Hiks.

Aku budak sains. Pure science. Memang tak de langsung asas buat puisi dan sebagainya. Buat puisi cuma ikut hati. Goreng suka-suka. Kalau betul nak jadi penulis lirik, aku rasa, memang kena belajar selok beloknya macam mana. Dah banyak aku buat puisi kat dalam blog ni. Dan ramai tau aku memang suka buat puisi.

Kenangan manis buat puisi ni yang membuatkan aku berkobar-kobar nak menulis lagi sebab pernah menang sayembara puisi sempena Maulidur Rasul. Wah! Aku main-main jer hantar puisi aku tu. Sekali ada call dari mereka soh aku deklamasi sebab puisi aku dapat no. 1. Gila ketaq!
Ah! Itu kenangan. Conteng-conteng boleh saja! =)




p/s : ada siapa minat buat puisi or sajak? Macam mana dapat idea?

16 kata-kata jiwang:

azeelia azman said... BALAS

xsuka buat puisi. but love to write any story hehe ^^

Kathy Tuah said... BALAS

masa sekolah dolok mmg aliran sastera..tp pas msk u ambik bisnes terus lupak..haish!

Bui Junaidi said... BALAS

dh kmk baca puisi ktk tek..dh bagus..ya kmk madah ktk ada bakat terpendam..*_*

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

pandei blur indah mek bila ktk buat short form MDAG tek.haha.Pure science duhal..mcm boleh polah puisi base on science pun term kelak..hehe

aleen aiden said... BALAS

minat jga tapi xpandai.hahha

Namee Roslan said... BALAS

alaa sajak taktau..puisi lagi lah taktau. pantun mengarut tau lah! :D hah, kalau bg kamu..mahu rosak lagu. haha...

Amni said... BALAS

dear namee,
bagi je kat dia apa-apa, confirm jadik lagu.. Hahahaha.. Baru jap tadi dia goreng kat era lagu laksa sarawak.. Hahaha.. Sila dengar era sekarang, kamu kat udara sampai pukul 4.. Hehehe...

Terbang Bersamaku said... BALAS

wah bestlah..lepasnie confirm meltup lagu tue nanti..
untung2 dpt masuk AJL..(^___^)

damha said... BALAS

saya suka wat puisi...tapi sekadar suka2 je...he3333

[sutera kasih] said... BALAS

cubala nya surprise ohh..aduhhh hehe

mun ada bakat ya deng, teruskan bakat yg ada ya, rugi dipendam ehhh :)

ztie said... BALAS

Dlk kmk polah puisi..or sajak. Kinek dh berkarat. Dlk ble spontan .. Kinek.. Ayat byk ilang

~AmyLiana86~ said... BALAS

wah hebat..amy ambik sastera tp seriusly mmg xpandai pun berpuisi puitis nie..hehehe

zati embong said... BALAS

sape ckp bdak sains xleh puisi?hihi.msg2 ada jiwa kan?hihi

Mawar berduri said... BALAS

puisi? sajak? luv it !! ;) kalau mawar bila time fillng2 je tgn ni mmpu mencoret nukilan indah penuh makna, tp klu ari2 biasa mmg KO puisi tu .. hihi ^_^

YuiLight said... BALAS

waseh! waseh! Bayangkan...bayangkan

Tajuk lagu: ***!(@#*!(
Lirik lagu ditulis oleh Amni.

Wooohooo....itu dia. Ohsem!

ILA HonEyBuNNy said... BALAS

ila tak pandai berpuisi..

tapi lau jiwang pandai la...hehe

Newer Post Older Post Home