Wednesday, September 14, 2011

Dulu Tak Pernah Rasa, Rupanya Sangat Best Kan?

Kalau diberi peluang, aku nak jadi suri rumahtangga. Amboiii.... Tu gara-gara baru sekarang rasa lunch hour masa weekdays makan kat rumah ada mak. Dulu beria-ia nak jadi wanita bekerjaya. Tapi bila rasa nikmatnya balik rumah ada mak yang temankan makan, aku rasa gila best!

Mak aku kerja. La ni baru pencen lebih kurang sebulan. Tapi baru seminggu start kerja ni aku rasa nak balik makan tengah hari kat rumah. Mula-mula sebab isnin selasa lepas sempat nak balik rumah sebab ada urusan berdekatan dengan rumah aku. Tapi hari ni aku saja je balik. Even jauh sikit, tapi aku rasa berbaloi banyak. 

Satu sebab aku tak perlu keluarkan duit untuk makan kat luar. Dah la makanan mahal. Dua, tambah lagi makanan tak tentu lagi ikut selera aku ke tak. Dan selalunya bila makan kat luar memang aku tak mampu nak habiskan. Memang selalu membazir. 

Tiganya, boleh guna duit yang aku guna tuk belanja kat luar tu untuk beli barang dapur kat rumah. Itu plan. Start bulan ni la. Wah! Tiba-tiba rasa macam dah besar panjang. Lagi? Duit tu boleh simpan tuk masa depan. kan? kan? Tiba-tiba terasa 

Selalu makan kat mana? Kat rumah ke luar lagi best masa lunch hour?





p/s: Eh? Semua orang cam tau-tau je aku yang mana satu. Hahahahahaha.... Tak nak publish dulu orang yang teka betul. Btw, yang kat entri lepas tu semua kawan baik sejak PLKN. Leeya, Sue dan Fiza. Ada lagi tiga. Zyzy, Syake dan Za. 

13 kata-kata jiwang:

ainz said... BALAS

tengah saving sekarang...tapi rezeki murah..hari2 dapat kuih free..heee...dapat buat la alas perut smpai petang... *buat cerita sedey* ;p

Prince Halilintar said... BALAS

kalau nk saving masak sendiri je...tapi kdg2 tu malas jgk nk masak makan luar jgk...ikut kemampuan lar ye.

Namee Roslan said... BALAS

makan kt rumah lah best!! :D sebab mums cook sedap dan dr kecik lg kita dah makan masakan mama. amni, em..saya ada comment kt entry bawah ni yg pasal gambar awak. tp kenapa tak appear eh?? just to confirm.

Amni said... BALAS

Dear ainz,
kan.... amni pun sama.. ngah saving sekarang ni... huhuhu.... amni skang belum rasa nak makan kueh lagi... tunggu la bila dah hujung raya nanti.... waaa....


Dear PH,
kalau mak masak, hari-hari makan kat rumah pun tak pe kan? hehehe....



Dear Namee,
kannn... mak masak la terbaik! Sedap! Ni yang nak jadi gemuk cepat ni.. hehehhee... kamu teka betul.. hahahhaha... saja tak publish awal-awal... nanti bila orang dah tak baca lagi, baru publish.. hiks...

d_tieah said... BALAS

Kmk lepas raya riya pandei dtg malas, alu turun sendiri.. Jadi, balit jak2 tengahari.. Nang besttttttttttt.. Hehehe.. Makan d umah.. Pasya boleh tido indah kejap.. Hahaha..

eeir said... BALAS

waa. prepare duit k kawen lok babe~ hihi. mek prefer gk mkn kt umah. dri start keja blan 3 smpey now, ulang alik blik umah k tmpt keja time lunch hour. berbaloi sgt2! :)

[sutera kasih] said... BALAS

makan di rumah gik nyaman..mak kmk dh biasakan kmk org makan di rmh, jgn membzair mkn di luar..time prktikal pun kmk mbak bekal hehe :P


msti betul teka kmk ya hahaha

Anne said... BALAS

Kt rumah la best...esp mun mak masak :)

ch!natsu said... BALAS

amni..!! ok over sj nak jerit.. huhu.. aku dr dulu mmg brcita2 nak jd suri rumah.. so tolong doakan aku dpt laki kaya eh? so dat dia leh tanggung everythg xyah aku pi keje.. kekeke~

Run Away said... BALAS

makan kat luar sesekali memang best..kalau selalu muak juga kan..;d

nabilah_2908 said... BALAS

lebih kurang la kita..

skrg ni asal jumaat je balik rumah makan...my mom ada je kat rumah..

balik keje petang....terus makan..hehe...

masa my mom kerja dulu...mmg tk merasa macam ni...balik kerja..sy yg kena masak ada la.. tp skrg..tidak lagi...:)

Time kasih la pada adik sy yg kecik tu....my mom berhenti kerja pun..sbb nak bagi sepenuh perhatian pada dia....masa dia lahir sampai ke tadika..baby sitter je yg uruskan... :)

Terbang Bersamaku said... BALAS

masakan mak mmg terbaik..=)

zati embong said... BALAS

dulu tiap2 kali lunch balik mkan rumah,tp skrg bl tnggal sorg2,xde maknanya da.haha

Newer Post Older Post Home