Monday, September 12, 2011

Penghibur Jalanan?


Mungkin ada yang dah tahu, dan mungkin jugak ada yang belum tahu sebenarnya kamu start aktif buat lagu, aktif meyakinkan diri, aktif membuang sifat malu tak bertempat dalam diri sejak kamu 16 tahun. Kalau yang baca blog aku ni dari mula memang dia tahu cerita kamu sebagai penghibur jalanan. 

Dan aku pernah escape dari program sekejap semata-mata nak tengok kamu live busking kat waterfront. Bengong ke apa? Tu la first time tengok kamu kat waterfront dengan selambanya nyanyi lagu Sempurna dan lagu All About You. Video tu aku simpan lagi sampai sekarang. 

Sweetnya bila dalam ramai orang yang tangkap gambar dan amik video kamu, tapi kamu fokus ngan camera hp aku jer. Amboiiiiiii! 

Kalau nak lebih faham isi hati penghibur jalanan ni ataupun busker, layan bakal single ke dua kamu,PENGHIBUR JALANAN. Lagu ni kamu buat last year jugak. Masa tu kamu busking kat Bukit Bintang. Masa kamu buat ni lebih kurang masa kamu buat lagu Tanpamu. Dan kalau nak mintak opinion aku, aku lebih suka lagu ni daripada Tanpamu. Tapi tu aku la...... Kalau tak dapat tengok kat sini, boleh carik nama, Amir Jahari- Penghibur Jalanan,kat youtube. 


p/s : Pernah tengok orang busking? Kat mana? 

8 kata-kata jiwang:

aliesha kirana said... BALAS

xpernah tgk org busking. heeheh.. hmm tp penah tgk pakcik buta, main gitar smbil nyanyi kt bazar ramadhan... kire busking gak le tu kn amni.. heeheh

Anisa Hang Tuah said... BALAS

best

:)

[sutera kasih] said... BALAS

aokk..tauk kmk nya start dr busking..bagus bah ya..wish nya good luck dlm bidang seni..ktk jd penguat semangatnya deng ^^

Namee Roslan said... BALAS

amni...kamu sangat talented. sayang kalau tak diserlahkan. tapi single dia famous kt radio kan :) saya suka bunyi guitar tu. syabas untuk kamu dan amni. :) dia menulis lagu pun inspired by amni :)

Amni said... BALAS

dear AK,
eerr... Lebih kurang la kott... Hehehe....

Dear anis,
thanks dear.. Bagi pihak.. Hehe..

Dear SK,
hee.. Sbb ktk lamak dah baca blog tok ka ktk bc dlm news paper? Eh.. Hihi.. Sbb kmk salu cerita juak kat dlm blog tok kan.. Mcm siaran ulangan jak.. =p

dear namee,
thank u so much dear... =) selalu dgr kat radio yerk? Nak kata famous, tak pasti la pulak.. Tp rasanya semua station radio malaysia ada mainkan.. Cuma kat hot fm je jrg-jrg.. Yg lain, agak selalu la.. Hehe.. Insha allah esok kul 11 pagi interview live kat radio.. =) msh dlm promosi jgk skang.. Baru lagi dia.. Baru dua bulan.. =) tapi alhamdulillah, so far so good..

erolnukman said... BALAS

hehe..lamak dah dgr lagu tok.zaman layout blog tok masih blum berias...hehehe

ainz said... BALAS

kenapa la kat blog xle like2 komen orang cam fb...isk!

penah tgk,amni..dalam cerita boys over flower..ji ho busking tepi jalan sebab wallet tertinggal kat umah..huuuu

nabilah_2908 said... BALAS

pernh juga tgk orang busking... area pasar seni dulu ramai gak.... :)

dulu la skrg ni tak tau ada lagi or tak... :)

Newer Post Older Post Home