Tuesday, September 13, 2011

Jawapan Pada Suatu Persoalan

Hari Sabtu tu keluar kat news paper Utusan Borneo pasal kamu. Ini kawan aku cerita. Apa exactly cerita pasal kamu aku tak tau. Tapi ada satu part yang kawan aku gelak. Lol!

"Amir yang mahu lebih dikenali dengan nama Amir Jahari ini sudah bertunang dengan seorang gadis yang nama dan gambarnya tak mahu dikenali.."





Semalam kawan baik aku yang mengajar di Mukah pulak tanya,

Kawan: Ko memang tak cerita kat sapa-sapa ea pasal ko ngan Amir

Aku : Memang tak la kecuali dalam blog tapi tu pun sebab blog tu dah lama..

Kawan: Biar betul kau? Ni kira nak bagi surprise la eh?

Aku : Kalau nak bercerita. aku cuma cerita kat orang terdekat je macam korang... 






Semalam kat twitter ada yang tanya aku keluar pakai stoking tak? Errr....tak terfikir pulak orang akan tanya. Adik ni aku tak pernah jumpa pun. Hiks... Baca blog akak ke dik? 

Aku keluar ke mana-mana memang aku  pakai stoking. Pada aku, tak kisah la buruk macam mana perangai kita pun, kalau ada satu kebaikan yang kita buat sebab kita nak buat kerana DIA, insha allah, kita akan dapat ganjaran yang baik. Jangan tunggu nakjadi baik sepenuhnya baru nak pakai betul-betul kan? Kalau nak tunggu perangai aku jadi elok baru nak tutup aurat sepenuhnya memang sampai kucing bertanduk memang tak kan laa... 

Tapiiii... slow-slow la kan.... Hari ni buat satu yang baik... Esok buat satu lagi.. Pada aku, tak kisah la kecik mana pun, tapi yang penting, konsisten. 

Ada lagik soalan? Umur saya berapa? Tetttttttt.... Tu tak boleh! Tunggu kawen eh! 

14 kata-kata jiwang:

Anisa Hang Tuah said... BALAS

loving couple.
sweetnya

(:

Anonymous said... BALAS

i can c yr pict at mobypict.hi..

Bui Junaidi said... BALAS

misteri nar juak amni tok eh..*_*

~AmyLiana86~ said... BALAS

bagus la amni..jgn jd mcm sesetengah awek artis tu..lebih sudu dari kuah org kate...tp suka sgt dgn cara amni..

[sutera kasih] said... BALAS

kmk org terdekat juak nk?aisehh sikmok kalah tek kmk hehe..kmk dh juak ngga gmbr ktk..sesuai2 ^^


bena kata ktk ya, mun nk tggu kita jadi bait bena2, sampey bila kan?
mulakan dgn perlahan2, istiqomah, insya'Allah..akan dipermudahkan niat baik ya :)

Anne said... BALAS

all i could say ---> she's cute :)

Tina Johari said... BALAS

i loike. kmk pun dah berubah slow2 tk. cewah. x mok k pakaian x senonoh gk. hahaha. nice one. humble kitak deng. like!

Prince Halilintar said... BALAS

boley la boley la bagitaw..umo bape???hahahaha

oshinz said... BALAS

umur tu sensitif la.. hehehehe.

Namee Roslan said... BALAS

kenapa semua org tanya pasal umur ye? :) whats so strange about umur. em amir sangat talented dan amni pula talented tulis blog. pasal stoking tu, betul lah. buat kerana DIA. kamu juga tentu suka kalau dapat pasangan yg reti jaga diri.

nabilah_2908 said... BALAS

hahaha....apa motif NajihaF tanya soalan macam tu...? haih..macam2 kan... ;)

erolnukman said... BALAS

soalan kmk,berapa berat ktk dek?hehehe...

L said... BALAS

waaa.. macm bacer novel p[lak. huuu

jom baca sat..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

Heidi Shafiq said... BALAS

bagusnye.. susah nk jumpe pmpn yg betul2 jaga aurat mereka..

Newer Post Older Post Home