Tuesday, October 11, 2011

Bengang Tau!

Semalam balik office online guna hp, kata nak blogging, tertengok kat side bar, adik aku de update blog. Saya Ada Berita GUMBIRAAA!!! Harus aku exited. Dia cakap, jangan bagitau orang lain. Alih-alih, dia pulak update kat blog kan?


Dia cakap,

"Alahaii.. lamanya saya tak menulis kat sini. Macam-macam cerita terbaru saya. Tapi saya nak pulang dulu sebab buah hati dah menunggu kat rumah. Esok jer lah yer saya bercerita... Rupanya ni intro jer... YEr la.. kedai Hap Joo di Gita' terbakar (Apakah? Ada kena mengena ke?) Okey lah. semoga segalanya baik-baik saja"

Saja jer adik aku ni. Apa beritanya? Nantilah aku update.. Geram ngan dia ni. Semalam petang kamu soh call,

Kamu : B.. Stoking mati...

Aku : Lahh.. kenak? (Lahh... kenapa?)

Kamu : kenak langgar kereta.. sedih... sekor-sekor meninggal dah...

Aku : Sikpalah b.. mun nya idup pun, kita sik tauk nak kedak ney idup nya lepas tok.. ya tanda ALLAH lebih sayang nya... (Tak pe la b.. Kalau dia hidup sekalipun, kita tak tau kan macam mana hidup dia lepas ni... tu tanda Allah lebih sayangkan nya...)

Kamu : kesian sebab perut nya terburei b... (Kesian sebab perut dia terburai b...)

Aku : Ya ka... 

Lepas tu aku speechless. Teddy kamu dah bagi kat Nera AF jaga. Stoking dan Sunkist kamu jaga. Sekali Stoking mati. Sunkist pulak tak sihat sangat. Kamu dah sedih. Tapi lepas dengar lagu Jangan Menyerah, kamu dah okey. Malam dah gelak-gelak balik. 

10 kata-kata jiwang:

Izah~♥ said... BALAS

hehe iboh bengang... makseh coz izinkan kmk share info pasal VCO ya.. tok link n3 kmk polah pasal VCO ya..

http://miraie2713.blogspot.com/2011/10/virgin-coconut-oil.html

[sutera kasih] said... BALAS

aokk, kejut kmk dgr berita kedey ya tebakar tekk..hoho

olatedah..kesian pusak nya huhu

Namee Roslan said... BALAS

laa kesian stoking :( em. tinggal sekor jela. takpela, amir ada amni kucing paling comel dalam hati dia :)

Yumida said... BALAS

mesti rs kehilangan...kmk pn berjiwa pusak..rindu nk blt ngabas anak puteh..

syg nya kedei ya terbakar..

Yumida said... BALAS
This comment has been removed by the author.
ainz said... BALAS

dah lame amni tak speaking swk kat blog ni..heee...dah bawak sunkist p klinik?

aliesha kirana said... BALAS

ala sedihnyeee...sobss

Yumida said... BALAS

apsal comment kmk ya salah sent....blur...mesti kes tenet slow td...sori..comment mek salah landing..haha

Syahirah Suhaili said... BALAS

hoho..sdeh dgr hal2 pusak mati tok..mesti tkenang dlok mek da pusak,tinggal kat miri bla pindah kuching..hoho..

nabilah_2908 said... BALAS

lumrah kehidupan kan...tiap yg hidup pasti mati....

Newer Post Older Post Home