Friday, October 28, 2011

Beza Antara Kita


Tau tak lirik lagu ni?  'Beza antara kita.. rupa darjat dan harta...' Aku bulan Jun, kamu bulan Mei. Tak semua betul, tapi ada jugak yang betul. Tengok beza aku dan kamu. Sesuai ke tak? hiks.. ada perangai memang sama... 

 
MEI
Kekerasan hati dan degil, kuat semangat dan bermotivasi tinggi, pemikiran yang tajam, mudah marah apabila tidak dikawal, pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian, perasaan yang amat mendalam, cantik dari segi mental dan fizikal, tidak perlu dimotivasikan, tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain, mudah dipujuk, bersikap sistematik (otak kiri), suka berangan, kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu, bahagian telinga dah leher mudah diserang penyakit, daya khayalan yang tinggi, pemikiran yang tajam, pandai berdebat, fizikal yang baik, kelemahan sistem pernafasan, suka sastera, seni dan muzik serta melancong, tidak berapa suka duduk di rumah, tidak boleh duduk diam, tidak punya ramai anak, rajin dan bersemangat tinggi, agak boros.

JUN
Berfikiran jauh dan berwawasan, mudah ditawan kerana sikap baik, bersikap terus-terang, berperangai yang lemah-lembut, mudah berubah, sikap, perangai, idea dan mood, idea yang terlalu banyak di kepala, bersikap sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dengan segera, bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik, cepat marah dan cepat sejuk, berani dan tiada perasaan takut, suka bercakap dan berdebat, pandai menawan dan memukau, suka buat lawak dan bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan dan pandai berkawan, orang yang sangat tertib dan tulus, pandai mempamerkan sikap, mudah kecil hati, mudah kena selsema, suka berkemas dan bergaya, cepat rasa bosan, sikap terlalu memilih dan cerewet, kurang mempamerkan perasaan, lambat nak sembuh apabila terluka hati, suka kepada barang yang berjenama, mudah menjadi eksekutif, kedegilan yang tidak terkawal, sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi sesiapa yang menegur saya adalah kawan saya.



Ini mengikut kajian dari Dr. Fadzilah Kamsah. Meh tengok kat SINI, korang macam mana? 

8 kata-kata jiwang:

Terbang Bersamaku said... BALAS

setiap pasangan yg bercinta tue an saling lengkap melengkapi..jd berbeza sikit2 tue biasalah..
~smoga jodoh amni kekal hingga akhir hayat..

~AmyLiana86~ said... BALAS

amy n tunang 22 ogos..hehe

Namee Roslan said... BALAS

hihihiih..nak check juga lah !! :D

Syahirah Suhaili said... BALAS

ey..mok cek juak ey..haha..p syg da xda pasangan..hoho..tedah kmk..haha..nevermind,insyaallah lak ada nak better ow..alu emo kmk tek..haha :D

Yumida said... BALAS

ada yg tepat...ada yg x...juz utk tatapan jak...at least tauk la sikit2 pasal dirik sidak ya nak....

mei & jun: kira dekat la ya...usha jiran bulan sebelah..main mata lok

nisrin said... BALAS

cik mek, aku = jun. Azim = Mei. Dah kuar si aliya = januari.
Hehe... biasela, gado2 manje. nnt lama2 dh x heran sgt dgn prangai psgn masing2.. sbb dh well known...hehe, slmt!

.sweet-ants. said... BALAS

main banding2 zodiak ni x gemar ni..heheee bukan betul sgt..siyes sy x pecaya pon. mcm mngarut je

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

Kamek April.haahaa.Tua gik dari kita dari segi bulan.Pergh. :P

Newer Post Older Post Home