Wednesday, November 9, 2011

Boleh Pengsan Macam Ni..

Memang masa mula-mula start kerja sini, Project Manager bagitau aku akan tolong dia handle lab. Tapi untuk sebulan dua pertama je lah sibuk dengan lab. Sebab PM aku nak dapatkan akreditasi ISO untuk lab kami. Tapi start bulan ke tiga, kerja aku lebih fokus kepada environmental project. Tunggu-tunggu jugak bila lah lab aku nak beroperasi ni. Aku dah seronok sebenarnya buat kerja environment. 

Kalaulah lab aku beroperasi, memang matilah aku kalau bos aku tak hire orang lain. Mana tak nya. Dah tentu environment aku kena buat. Kalau ada lab, aku kena buat lab jugak sebab memang asalnya aku memang perlu buat lab. Kalau bos bagi dua gaji tak pe jugak. No hal. 

Dua hari ni, aku nampak ada dua orang Chemist luar datang. Mereka tu antara Chemist yang paling berpengalaman di Sarawak. Dan aku memang sedia maklum, tu adalah trainer kami. Dah nervous dah ni. Agak serabut jugak la kepala aku bila fikir banyak lagi benda environment tak settle, tambah lagi lab dah macam nak start operasi.

Serius bila fikir kalau fokus dengan lab, memang sangat best. Tapi bila kenangkan nak buat kerja dua sekaligus macam ni, aku rasa lemah semangat. Buat kerja environmental pon aku rasa dah sangat sibuk. Inikan pulak kalau tambah dengan lab kan?


Mr. Tan tengah check chemical yang ada kat dalam lab


Tadi kat tweet cakap, matilah aku kalau lab start beroperasi lepas ni. Lepas tu kawan cakap kenapa dia nampak aku macam relaks je. He.. aku senyum je.. 

7 kata-kata jiwang:

Liyana said... BALAS

xpe amni, penat pun... pengalaman tu penting.. hehe

Nanan said... BALAS

ktk keja apa ow? mcm ssh jak. hehe

erolnukman said... BALAS

pa kerja ktk ya?ahli sains ka?hehehe...

Namee Roslan said... BALAS

eh mcm serious gila je dia check lab tu ?? :O saya plak yg gelabah .

Amni said... BALAS

dear namee,
hee.. Mmg serius.. Tp dia baik.. Mmg dia ajar banyak.. Hehe..

Dear cikgu erol,
lebih kurang kedak ya.. Hehe.. Btw, nak marek ya cita sik tauk nak madah bagus ka sik.. Esok kmk cerita.. Mudah-mudahan berita bagus..

Dear nanan,
hee.. Susah la juak kerja kmk ya..

Dear sis liyana,
thank u so mucchhh!! =)

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

amni..lame xsinggah sini..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

all da bez my dear. enjoy ur job w/pun rasa penat..penat tapi berbaloi itu menyebabkan kita tenang n senyum di kemudian hari =0).

Newer Post Older Post Home