Tuesday, November 22, 2011

Nak Kulit Licin, Elak Jerawat....

Semalam etong, salah seorang kawan blogger tweet aku, tanya kenapa lepas dia makan VCO, apply VCO kat muka, jerawat makin naik. 


Sebenarnya, VCO ni lebih kurang macam healing process. Dia akan keluarkan toksin dan segala benda yang masih simpan dalam badan kita sebelum dia buat rawatan. Jadi, kalau muka yang berjerawat, tap macam nak tak nak je keluar, dia akan buang dulu. Tapi bila dia keluar dan kita amalkan VCO dengan konsisten. insha allah jerawat tu takkan lama dan takkan tinggal bekas. Jadi, jangan risau.

Kalau cara aku guna biasanya aku makan pagi dan malam. Malam aku sapu minyaknya kat tempat bekas jerawat dan cuci 15 min kemudian. Bukan apa letak kat tempat jerawat je, aku risau jugak tangan aku yanga da bakteria menyebabkan tempat lain pulak yang tumbuh jerawat kan?

Ni testimonial salah seorang pengguna VCO atau Virgin Coconut Oil, Cik Zura Xoxo. Dia ni pun blogger jugak ni. Klik pada LINK


Dulu

"yg gambar berdua tu kanan zura.. tu masa muka mmg teruk sgt. jerawat naik, bila dah baik tinggal parut. lepas tu naik balik... paling byk kt dagu. lepas tu zura ada masalah pori2 terbuka kt tepi hidung dua2 belah pipi... besar.. lepas makan VCO pori2 tu dah kecik sikit... pakai bedak dah boleh hilang. dulu pakai bedak pon masih jelas pori2 tu"




Sekarang 



"yg tudung kuning nih pic terbaru jugak...zura x edit pon pic tu, bedak nipis je, n pakai foundation. natural makeup. kalau dulu ambil masa yg lama nak bersiap pergi mana2 majlis sebab masalah kulit muka, mmg tampal krim tebal2 hehee.. skang, xde masalah lgsung dah. lepas mkn VCO jerawat bkn x naik lgsung, naik tp cepat hilang... dan paling best parut xde... kalau dulu, pantang naik sebijik parut ditinggal susah nak hilang.. "





Bagi yang tak tau apa Virgin Coconut Oil ni, gambarnya ada kat atas ni. Ada dalam bentuk kapsul, ada jugak dalam bentuk minyak aku jual. Jadi, kalau ada kemusykilan pasal kesan lepas makan VCo atau apa-apa pertanyaan tentang VCO, boleh tweet aku, @Amni_Amirul, atau email, amnicatalyst@gmail.com atau SMS terus, 016-8789437. Insha allah aku tolong apa yang mampu.




6 kata-kata jiwang:

labulabi said... BALAS

kenak no kitak sik dapat di call.

sha my heart said... BALAS

nak kena cuba juga ni

.sweet-ants. said... BALAS

ayarkk! patutlah tibe2 tergerak hati nk bukak blog. huhuu skang jerawat ada naik sikit mybe sebab period ;p tp serius ada perubahan besar lepas mkn vco. mmg xleh tinggal dah mkn vco.. dulu ingt tipu je vco ni mcm sesetengfah produk. rupanya mmg bagus. cuba tau! ;)

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

rase mcm nak try je. tp tunggu aku kerja dlu baru order ye amni? hehe

labulabi said... BALAS

ari marek deng nak nanyak pasal vco ya.jadi kmk berik la no hp rah blog tok.kmk coba call pun sik dapat.jadi ari tok deng travelling ke bintulu.kak tok la madah mun deng sik bz la.

Amni said... BALAS

Dear Encik Labu-labi,
ada SMS tadik.. sik tau ya wife ktk kah sik.. kmk sik tanyak juak.. hehe

Dear sya,
silalah cuba...=)

Dear Zura,
hee.. kannnn... sangat baik.. tak tipu la... cuma amalkan je..

Dear Paani,
boleh saja dear..=)

Newer Post Older Post Home