Tuesday, January 3, 2012

Lari Lebih Baik Dari Menyakitkan Hati Kan?

Malam tadi shopping barang dapur dengan mak dan kamu kat Choice Super Mall. Masa ngah beratur nak bayar tu, tiba-tiba aku terpandang sorang kakak yang pernah buat aku sakut hati sangat sampai aku tak sanggup nak jumpa.

Dan-dan bila nampak terus aku cakap kat kamu, dan blah tanpa sempat kamu nak bagitau apa. Mak pulak blur kenapa aku terus lari keluar. Aku cakap kat dia nak tengok majalah kat kedai kat luar. Alih-alih kedai tutup. Adohai. Tengok pharmacy masih bukak, terus aku masuk walaupun tak tau nak beli apa.

Kamu call. Yang aku dengar kamu gelak je. Bengong! 

Lepas dah habis gelakkan aku, kamu soh aku tunggu kat KFC. Terus beli cheezy wedges. Tapiiii.. cash tak cukup pulak. Terpaksa la aku menapak balik ke ATM sambil pandang-pandang sana sini kot-kot kakak tu pun nak amik duit. Last kamu call cakap kamu dah kat KFC dan beli cheeze wedges.

Masa balik tu nak ke kereta kamu takutkan aku cakap kakak tu kat belakang aku. Serius aku rasa cam nak lari tang tang jugak. Kamu gelak berabis. Mak aku pun gelak. Matilaaaa... Tak de pun kakak tu kat belakang pun.

Ngah sedap kamu gelakkan aku, masa nak menyeberang jalan ke kereta tu tiba-tiba terasa macam ada orang pandang aku sambil senyum. Aku tengok kamu, kamu dah tak boleh tahan gelak. Kakak tu dalam kereta tu lambai tangan kat aku. Huwaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Last nya jumpa jugak. Nasib bek kakak tu dalam kereta. Paling-paling say hye hye-bye bye je. Tapi kantoi la kot aku keluar dengan kamu.

hamboiii.. macam kau tak biasa noks! =P





9 kata-kata jiwang:

nurkaloi said... BALAS

laaa sape pulak kakak tu smpai cmtu sekali lari
sekali baca mcm hantu pun ade heheeh

oshinz said... BALAS

hahaha.. lari macam nampak hantu ya amni?

emy|farid said... BALAS

ex-gf ke amir?

Ms Tikot said... BALAS

Hehe... jgn takut. Bla kta takut2 yalah jdnya...nasib hai..hai..bye..bye...

.sweet-ants. said... BALAS

mcm tu kawen la cpt, konpom x kantoi lg..hehee

erolnukman said... BALAS

pa kenak lari?pa cerita?

Namee Roslan said... BALAS

kakak tu buat apa kat amni smpai amni tak boleh pandang muka dia lgsg ?? yg kamu pun nakal sgt kenakan amni je. hehe

Anne said... BALAS

sama la kita dik. kmk akn cuba elak.bukan takut tapi menyampah hehe

eik`S noName said... BALAS

wow...takut bebenor mcm tu..sampai lari begitu...ekkeke

Newer Post Older Post Home